Plata impozitelor cu bonificație se prelungește până în 30 iunie

• publicat la: 14 martie 2020
Plata impozitelor cu bonificație se prelungește  până în 30 iunie

În vederea evitării aglomerației la ghișeele Serviciului de Taxe și Impozite și în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu coronavirus, Ministerul Finanțelor a decis prelungirea termenului  de plată a impozitelor pe proprietate (31 martie 2020) până la finele lui iunie.

Impozitele locale pentru mașini, terenuri și clădiri și taxa pe teren se plătesc în 2020 de către toți cei care aveau în proprietate astfel de bunuri la 31 decembrie anul trecut. Ele se pot plăti în două tranșe, termenele legale de plată fiind 31 martie și 30 septembrie.

Cine plătește până la primul termen tot impozitul beneficiază de o reducere de 10% din acesta (valabil pentru fiecare dintre aceste dări fiscale).

În contextul coronavirusului, Ministerul Finanțelor Publice a propus ieri, 13 martie 2020, prelungirea primului termen până pe 30 iunie 2020.

Tot ieri a avut  loc la Primăria Carei ședința Consiliului Local în cadrul căreia consilierul Ciută a propus ca perioada de plată a impozitelor și taxelor locale să fie prelungită cu 30 de zile tocmai pentru a evita înghesuiala de la ghișee în condițiile epidemiei existente.

,,Răspunsul primarului Kovacs a fost …,,Nu este cazul,, iar consiliera Venig a apreciat că e suficient dacă se va lua această decizie pe data de 29 sau 30 a lunii în curs. Așa că la ședința de CL de azi nu a fost luată nicio decizie privind propunerea mea,,  scrie pe pagina sa consilierul Ilie Ciută.

Ministerul Finanțelor a rezolvat problema prelungirii termenului de plată chiar dacă primarul Kovacs nu a considerat că e cazul.

Termenul de plată al impozitelor, cu bonificație, s-a prelungit până la data de 30 iunie.

Nici până la această oră Primăria Carei nu a făcut acest anunț fiind prea puțin interesată de comunicarea cu careienii.

La nici 30 de km distanță, Primăria Tășnad a postat pe pagina sa acest anunț deosebit de important  pentru toți cetățenii.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu