În toiul crizei, salarii mai mari în Primărie

• publicat la: 3 martie 2010
În toiul crizei, salarii mai mari în Primărie

În ciuda lipsei de bani, de care se plânge Administraţia Locală, salariile angajaţilor din Primărie, a celor de la Direcţia de Servicii Publice Locale şi a celor de la Biblioteca Municipală vor creşte în 2010. Majorările au fost incluse în bugetul de anul acesta al municipiului.

Sumele rezervate achitării salariilor celor ce formează aparatul propriu de specialitate al primarului vor fi cu 8% mai mari în 2010 decât în 2009. Astfel, cuantumul acesteia va fi de 3.569.000 de lei în acest an, într-un mod cel puţin bizar, având în vedere că la nivel naţional salariile celor din Administraţia Publică au fost diminuate, prin eliminarea primelor şi a tuturor sporurilor.

Angajaţii sectorului de Protecţia Mediului şi Salubritate, din cadrul DSPL  vor avea şi ei un fond de salarii mai mare în 2010 decât în 2009. Faţă de 225.000 de lei  cât a fost acesta anul trecut, el a ajuns acum la 340.000 de lei. Tot de majorări vor beneficia şi cei ce se ocupă de spaţiile verzi din oraş  pentru că fondul lor de salarii a crescut de la 313.000, cât a fost în 2009  la 464.000 în 2010.

Conform sumelor incluse în bugetul municipiului pe 2010 vor creşte şi salariile angajaţilor Bibliotecii Municipale. Dacă în 2009 fondul de salarii al acestora a fost de 186.000 de lei, în 2010 acesta va fi de 239.000 de lei.

Paul S.

comentarii

de sany la 3 martie 2010 - 12:18

PAI ATUNCI DE UNDE BANI PENTU ZILELE CAREIENE.
NESIMTITI ASTIA NU SANT IN STARE SA MAI ORGANIZEZEZIUA CAREIULUI MACAR ATAT SA FIE FACUT PENTRU CEI CARE PLATESC IMPOZITE ….BINE CA VA MARITI SALARIILE CE MAI GIORDITI ANU ASTA…./??????

de Adrian Bucurestean la 12 martie 2010 - 23:45

Pentru sany,

Incredibil ce pasarici scoti din tine prin degete. Zilele Careiene nu costa…, „CAPISI”. Se autofinanteaza. Cheltueli = Incasari.
Amandoi vor sa evite organizarea Zilelor Careiene… si Keizer si Kovacs. Interesant. Adevarul e ca le este si frica sa faca pasul asta. Anul trecut a trebuit sa ne luptam cu ei in consiliul local pentru reorganizarea zilelor careiene.
Eu personal cred ca ar trebui sa renuntam la titula asta tampita de „Zilele Careiene” si sa promovam un eveniment cu un caracter special, de exemplu „Zilele medievale Careiene” iar sarbatoarea sa aiba un specific aparte (cai, trasuri, saltimbanci etc) care de la an la an prin amploare si buna organizare sa atraga din ce in ce mai multi turisti. Voi ce ziceti? Si inca un lucru, daca nu intervenea contabila primariei nici foc de artificii nu erau de revelionul 2009-2010. De nu insistam mult… dar mult… in legatura cu locurile de joaca, nici chestiutele alea din lemn nu erau. Adevarul e ca din punctul asta de vedere eu cred ca diferenta de varsta isi faca simtita prezenta. Pur si simplu nu ne intelegem. Ei vad altfel. Nu vadit. Doar altfel. Iar asta ma ingrijoreaza.
Salariul in realitate nu se mareste ci sunt niste mici artificii de calcul folosite pentru marirea veniturilor(ceea ce nu-i identic cu salariul). Atentie la interpretare. Dar oricum in esenta ai dreptate doar exprimarea nu e potrivita.

de ..citat la 19 septembrie 2010 - 08:01

În ciuda lipsei de bani, de care se plânge Administraţia Locală, salariile angajaţilor din Primărie, a celor de la Direcţia de Servicii Publice Locale şi a celor de la Biblioteca Municipală vor creşte în 2010. Majorările au fost incluse în bugetul de anul acesta al municipiului.

Sumele rezervate achitării salariilor celor ce formează aparatul propriu de specialitate al primarului vor fi cu 8% mai mari în 2010 decât în 2009. Astfel, cuantumul acesteia va fi de 3.569.000 de lei în acest an, într-un mod cel puţin bizar, având în vedere că la nivel naţional salariile celor din Administraţia Publică au fost diminuate, prin eleiminarea primelor şi a tuturor sporurilor.

Lasati un comentariu