Sănătate şi frumuseţe prin remedii naturiste

• publicat la: 19 martie 2010
Sănătate şi frumuseţe prin remedii naturiste

Remediile naturiste sunt eficiente nu numai prin indepărtarea cauzei care a condus la apariţia afecţiunii, dar hrănesc organismul in totalitate, pentru ca problema să nu reapară.

Efectul curativ al plantelor este unul de lungă durată, tocmai de aceea remediile naturiste sunt preferate in detrimentul tratamentului medicamentos. Pentru anumite afecţiuni, ele vin in completarea celui traditional, grăbind vindecarea.

Mătreaţa şi căderea părului sunt probleme care apar pe fond de stres şi alimentaţie necorespunzătoare. Pentru tratarea acestor afecţiuni in mod naturist, ai nevoie de aloe, arnică sau brusture.
Extractul de aloe este eficient pentru căderile masive de păr şi indepărtează şi mătreaţa inestetică.
La fel şi arnica, folosită in combinaţie cu lămâia, pentru prepararea măştilor de păr. Urmează acest tratament naturist timp de două luni şi vei avea din nou un păr sănătos.
Uleiul esential de brusture reduce iritaţiile scalpului şi este remediul perfect impotriva mătretii. Se aplică de două ori pe săptămână iar primele efecte se observă in doar câteva zile.

Scapă de stres şi imbunătăţeşte-ţi memoria

Stresul zilnic şi ritmul alert al vietii cotidiene işi pun amprenta asupra sănătăţii tale psihice. Ai stări de iritare, te enerezi repede şi migrenele nu iti dau pace.
Incearcă remediile naturiste pentru a fi complet relaxat. Vei fi mai eficient in doar câteva zile şi iti vei putea indeplini proiectele personale optimist, cu zâmbetul pe buze.
Muşetelul nu iti va lipsi din casă. După o zi stresantă, ceaiul de muşetel are efect calmant şi poţi dormi linistit, fără să te trezesti peste noapte.
Iarba fetei sau spilcuta este cel mai folosit remediu impotriva migrenelor in Statele Unite. Poţi achizitiona produsul din magazinele de profil şi scapi imediat de problemele care apar pe fond de stres şi oboseală.

Ginkgo biloba este binecunoscut pentru proprietatile sale de imbunătăţire a memoriei. O dietă regulată cu acest extract va avea efecte energizante şi tonice.
Ceaiul verde este un vechi remediu naturist, care a fost folosit incă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea depresiei şi durerilor de cap. Studiile ulterioare au arătat că ceaiul verde tratează inclusiv cancerul, artrita şi normalizează valoarea colesterolului.

Nasul, gâtul şi răceala. Remedii naturiste

Sezonul rece favorizează aparitia nasului infundat, durerilor de gât, musculare şi răcelilor uşoare. Aloe vera este un bun remediu pentru eliberarea sinusurilor, iar angelica, o plantă care creşte in regiunile montane, are efect calmant pentru gâtul iritat.
Ardeiul roşu, binecunoscut pentru tratarea problemelor gastrointestinale, este un bun remediu pentru indepărtarea durerilor de gât.
Usturoiul este poate cel mai vechi remediu impotriva febrei, răcelii, nasului infundat sau infectiilor. In sezonul rece, incearcă să consumi usturoi la fiecare masă, pentru intărirea sistemului imunitar.
Ghimbirul şi lemnul dulce fac minuni pentru starea ta generala slăbita. Incearcă un tratament naturist din aceste plante şi vei putea să respiri uşor, normal, iar durerile de cap sau musculare, care apar pe fondul răcelilor nedorite, vor fi şi ele doar o amintire.

O digestie mai bună prin tratamentele naturiste

Problemele gastrointestinale sunt din ce in ce mai frecvente. Alimentatia necorespunzătoare, mesele neregulate, pe fugă, bogate in grăsimi şi zahăr crează disconfortul stomacal care poate ascunde afectiuni mult mai grave.
Plantele care fac minuni pentru digestie şi problemele stomacului sunt aloe vera, muşetelul, gălbenelele sau ardeiul roşu, care stilumează inclusiv circulatia sângelui şi activitatea cardiacă.
Păpădia este şi ea recunoscută pentru efectele sale curative, in special pentru tratarea afectiunilor stomacului şi digestiei leneşe. Usturoiul şi lemnul dulce au efect dezinfectant şi te scapă de crampe sau balonări.
Nu uita de binecunoscuta mentă, remediul perfect pentru toate afectiunile gastrointestinale. Ceaiul de mentă, consumat seara, inainte de culcare face minuni pentru iritaţiile stomacale sau digestia improprie.
Dacă te hotărăşti să urmezi un tratament naturist, sfatul medicului specialist este absolut necesar. El iti va explica eficienţa, durata lui şi modul de administrare, pentru a evita orice complicatie şi efecte adverse.

(Surusa: Top.sanatate)

Lasati un comentariu