Funcţionarii publici intră in grevă generală pe 5 mai

• publicat la: 29 aprilie 2010
Funcţionarii publici intră in grevă generală pe 5 mai

Funcţionarii publici au anunţat miercuri că intră in grevă generală pe data de 5 mai, pe termen nelimitat, fiind nemulţumiţi că Guvernul nu le-a rezolvat problemele pe care le au cu privire la legea salarizării unitare, cu salariul minim pe economie şi legea unitară a pensiilor.

„Această grevă inseamnă că incepând de pe 5 mai nu va mai lucra aproape nimeni din administratia locală din ţară. Până acum am avut discuţii, dar nu am ajuns la niciun rezultat. Nu cred că negocierile mai salvează situaţia”, a declarat liderul sindical Romeo Neagu.

In cursul zilei de joi  5 mai ,sindicaliştii functionarilor publici vor picheta sediul Guvernului.

„Nu că nu există cale de negociere, ci dacă nu există actiuni care să se manifeste material nu mai vrem negocieri. Tot am negociat şi nu am obţinut nimic. Pe lângă salariul minim care a fost negociat de confederaţie la minim de 750 de lei noi, protestăm pentru veniturile deosebit de mici din administraţia publică locală, pentru scăderea dramatică a acestora după aplicarea Legii 330 a salarizării unitare.

Protestăm faţă de faptul că nu sunt recunoscute hotărârile judecătoreşti prin care se acordă anumite drepturi de natură salarială şi nu sunt luate in considerare. De asemenea impotriva faptului că incadrarea salarială conform acestei legi a salarizării nu s-a ţinut cont de acele sporuri prevăzute in contractele colective legale incheiate. Si nu in ultimul rând faptul că ne ingrijorează aceste declaraţii privind disponibilizarea din sectorul bugetar”, a declarat preşedintele FNSA, Romea Neagu.

Sindicalistul mai spune că in unele domenii organigrama este subdimensionată.

„Prin pichetul de joi de la sediul Guvernului vrem să arătăm in primul rând forţa organizaţiei noastre. In al doilea rând să ii arătăm premierului revendicările noastre şi să stabilim o intâlnire faţă in faţă cu el şi să vedem care este punctul lui de vedere”, a mai spus Neagu.

sursa  ziare.com

comentarii

de charlye22 la 30 aprilie 2010 - 08:12

Da e de inteles, saraci oameni.
Tara e plin de someri, aceia care au un loc de munca ba nu isi primesc salariile, ba le primesc dar muncesc 12ore (si peste) pentru 500ron, ba nu au contributiile la stat platite, patronii isi bat joc de ei zi de zi, cu motoul „vin 1000 in locul tau”. Ce sa zic un paradis.
Pe cand saracii bugetari, au salarii (din articol) MINIM 750ron + sa nu uitam ca au si sporurile. Muncesc strict 8ore, care sa fim sincer numai „munca” nu e. Isi bat joc de oameni (contribuabili).
In concluzie salar bun, munca putina, fara grija zilei de maine. Si cum zice in zicala ” cel care are tot se plange „. Dar ei isi permit…

Lasati un comentariu