Fără grevă. Funcţionarii din Primăria Carei nu vor salarii mărite

• publicat la: 29 aprilie 2015
Fără grevă. Funcţionarii din Primăria Carei nu vor salarii mărite

Joi, 30 aprilie 2015,  peste 30.000 de membri de sindicat din administraţia publică vor intra în grevă generală, a anunţat marţi, vicepreşedintele CNS Cartel Alfa, Petru Dandea, într-o conferinţă de presă.

Contactat de noi, Sebastian Egli, liderul Organizaţiei sindicale Pro Autonomia a Primăriei Carei, afiliată Federaţiei Columna , a precizat că cei peste 200 de membrii pe care îi conduce nu vor intra în grevă generală  joi, 30 aprilie 2015, deoarece nu sunt afiliaţi la  Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Funcţionarii din administraţia publică locală, afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), vor intra, joi, în grevă generală de o zi, nemulţumiţi de dezinteresul Guvernului faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor din acest domeniu.

Revendicările FNSA privesc reglementarea şi liberalizarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică începând cu anul 2015 şi majorarea salariilor pentru angajaţii din administraţie, tot începând cu acest an, în proporţie de 10 la sută.

Greva va începe odată cu demararea programului şi va dura întreaga zi de lucru, a anunţat conducerea FNSA.

La Primăria Carei, cuvântul grevă nu există deoarece nu sunt motive care să genereze o astfel de acţiune de protest.

Funcţionarii din administraţia publică careiană nici nu ar avea motive întemeiate pentru a intra în grevă generală,  ştiut fiind că salariul mediu al aparatului primarului din municipiul Carei este echivalentul a 968 euro. În aceste condiţii , e puţin probabil ca cineva să vrea o mărire suplimentară de salariu. Primăria din municipiul Carei este renumită pentru nivelul salariilor acordate angajaţilor precum şi a modalităţilor de angajare a personalului. Salariul de încadrare al city managerului este unul de invidiat chiar şi pentru miniştrii cabinetului Ponta, în condiţiile în care acesta ajunge la 8.084 lei.

Nu este singurul salariat ce depăşeşte pragul de 8 mii de lei ca salariu în primăria Carei. De altfel, până şi şoferii primăriei au salarii ce depăşesc 1900 lei,  iar  un număr de peste 20 de angajaţi au salariu de încadrare ce depăşeşte 3800 lei. Tot în cadrul primăriei careiene, există angajat un consilier personal al primarului care încasează din septembrie 2008 un salariu fără însă a se prezenta la locul de muncă.

La salariile de încadrare a căror medie este de 968 de euro pe lună, se adaugă evident şi sporuri de te miri ce feluri.

Date fiind aceste condiţii, cine să fie fraier să iasă în stradă şi  să facă grevă generală? Guvernul Ponta  susţine administraţia UDMR din Carei cu senzaţii financiare tari şi reale.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 29 aprilie 2015 - 16:24

Nu sunt invidios pe salariile celor de la Primăria Municipiului Carei.
Ba chiar, este càt se poate de bine dacă măcar ei au salarii din care se poate trăi decent și dacă ele pot fi suportate din bugetul local și din impozitele plătite de contribuabili.
Aș fi curios însă să aflu, așa, doar pentru cultura mea generală, cine sunt cei (listă nominală) care fac parte din categoria “Nu este singurul salariat ce depăşeşte pragul de 8 mii de lei ca salariu în primăria Carei”.
Fiindcă asta este totuși o performanță, că doar nu-s judecători inamovibili.

de Mosu la 29 aprilie 2015 - 19:15

Cine sa intre in greva,pupincuristii,cei angajati pe pile??

de Horia Mărieș la 30 aprilie 2015 - 19:15

ACHTUNG NAGYKAROLYI OÖNKORMÁNYZAT.

30 aprilie 2015, Nr. 816/VIII/3

COMUNICAT

În completarea comunicatului cu nr. 792/VIII/3 din 29 aprilie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 29.04.2015, a inculpaților:

RADULY ROBERT – KALMAN, primar al municipiului Miercurea Ciuc, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, (2 infracțiuni),
– instigare la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
– conflict de interese,

SZOKE DOMOKOS, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, (4 infracțiuni),
– instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

1. În calitatea sa de primar, Raduly Robert-Kalman a aprobat ilegal o autorizație de construcție pe baza unor documentații incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia. În baza relațiilor dintre Raduly Robert-Kalman și conducerea instituției de învățământ, primarul fiind și cadru didactic la filiala din municipiu a universității, acesta a aprobat, în septembrie 2014, autorizația pentru efectuarea unor lucrări de construcție la imobil și amenajare a spațiului aferent (parcări și alei în proximitatea acestuia), în condițiile în care documentațiile depuse pentru aprobare nu îndeplineau condițiile legale.

2. În perioada iulie – septembrie 2014, în condițiile în care Casa de Cultură a Sindicatelor – Filiala Miercurea Ciuc acumulase datorii și față de aceasta s-a deschis procedura de insolvență, în calitatea sa de primar, inculpatul Raduly Robert – Kalman a determinat o persoană, desemnată de instanță să fie administrator judiciar al debitoarei, să accepte vânzarea către Primăria Miercurea Ciuc, la un preț subevaluat, a unui imobil deținut de casa de cultură. În acest scop, s-a stabilit să fie desemnat un evaluator, astfel încât acesta să menționeze degradări și uzuri inexistente, apte să justifice o evaluare a imobilului situată sub cea reală.

3. Raduly Robert-Kalman și Szoke Domokos în calitate de primar, respectiv viceprimar, au aprobat efectuarea de plăți nejustificate, în mai multe tranșe, în favoarea S.C. Topo Service S.A. în lipsa recepției legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă. Plățile nejustificate s-au efectuat în baza unui contract încheiat între primăria Miercurea Ciuc cu S.C. Topo Service S.A., în care s-a menționat inițial prețul de 640.904 lei, majorat la 961.304 lei prin act adițional .
Plățile s-au efectuat în condițiile în care documentația întocmită de această firmă a fost restituită de 3 ori de OCPI Harghita, în mod succesiv, din cauza nerespectării unor condiții legale și pentru nesocotirea unor standarde tehnice, fiind refuzată recepția lucrărilor de către instituția menționată, sigura abilitată pentru aprobarea lucrări de cadastru general la nivelul județului.
Actele întocmite de S.C. TOPO SERVICE S.A., pentru care aceasta a primit sumele de bani menționate în contractul și actul adițional întocmit, nu au avut ca rezultat deschiderea cărților funciare ori realizarea unei evidențe actualizate de cadastru și publicitate imobiliară la nivelul mun. Miercurea Ciuc, fiind prejudiciat bugetul local cu sumele de bani achitate pentru lucrări lipsite de valoare juridică și finalitate.
4. Szoke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, a determinat modificarea ilegală, în favoarea unei persoane, a unui contract de închiriere ce are ca obiect închirierea de către o societate comercială a unui spațiu comercial proprietate privată a administrației locale Miercurea Ciuc, utilizat de societate ca punct de lucru.
La data de 22.06.2014, Szoke Domokos a fost solicitat de persoana respectivă să altereze conținutul contractului de închiriere, pentru a permite chiriașului să subînchirieze parte din imobil. Astfel, s-au încălcat prevederile contractuale inițiale adoptate prin Hotărâre de Consiliu Local.
La data de 23.06.2014, Szoke Domokos a dispus modificarea ilegală a contractului, în sensul cerut de persoana respectivă.

5. Szoke Domokos, în calitate de președinte al Comisiei de evaluare a ofertelor depuse la o licitație organizată de primăria Miercurea Ciuc pentru atribuirea unui contract de lucrări de amenajare zonă verde, în valoare estimată de 1.320.170 lei, a acceptat și declarat câștigătoare o ofertă neconformă depusă de către S.C. GARDEN CENTER GRUP S.R.L. din București, iar ulterior a semnat acte administrative pe baza cărora au fost aprobate decontări ilegale în favoarea firmei, în temeiul unei documentații neconforme realității care atesta lucrări pentru suprafață de teren mai mare decât cea reală.
După executarea lucrărilor, Szoke Domokos a semnat și avizat documentații justificative prin care au fost acceptate plățile pentru lucrări aferente unei suprafețe de teren de 100 de ori mai mare decât cea reală.

6. A mai rezultat comiterea unei infracțiuni de abuz în serviciu, de către Szoke Domokos, ce a constat în luarea autoturismului de serviciu, din dotarea primăriei, și deplasarea cu el strict în interes personal, de la domiciliul din Miercurea Ciuc, în perioada 18-21.07.2014, în concediu la rude din jud. Tulcea. Cheltuielile cu combustibilul au fost imputate Primăriei Mun. Miercurea Ciuc, iar valoarea combustibilului și uzura autovehiculului constituie prejudiciu material cauzat Mun. Miercurea Ciuc.

Inculpaților Raduly Robert – Kalman și Szoke Domokos li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, fiind prezentați la data de 30 aprilie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – AGENTIA NATIONALÁ DE INTEGRITATE

de Sebi la 1 mai 2015 - 07:59

domnul din poza oare ce salar are de la primarul datornic?

Lasati un comentariu