Un inventator român a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

• publicat la: 25 aprilie 2010
Un inventator român a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

Inventatorul român Corneliu Birtok-Băneasa a fost premiat cu medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, după ce a prezentat în faţa juriului un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care permite o creştere a randamentului motoarelor cu ardere internă.

Invenţia, care poate fi folosită în industria auto , asigură o mai bună răcire a motorului în paralel cu reducerea consumului de carburanţi şi a emisiilor poluante.

“Se creează un uşor efect de supraalimentare care creşte proporţional cu viteza deplasării autovehiculului şi o creştere a randamentului volumetric a motorului cu ardere internă. Arderile amestecului carburant sunt complete, emisiile poluante şi consumul de carburant scad”, a declarat inventatorul român.

Corneliu Birtok-Băneasa, care este absolvent al Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, a experimentat cu succes inveţia sa pe 20 de tipuri de autovehicule cu diverse motorizări.

Invenţia sa a mai fost premiată cu aur şi la Salonul Internaţional Inventika din 2009, şi cu argint la Salonul Internaţional Eureka de la Bruxelles, din 2009.

sursa   hotnews.ro

comentarii

de kovacs antal (puha) la 9 mai 2010 - 17:07

dar cred ca nu mai traieste in romania!!!!

de Daniela Ciuta la 9 mai 2010 - 17:30

ba da , traieste in România, locuieşte in oraşul Hunedoara şi are un service-auto. Si e hotărât să o valorifice.Sper să aibă succes.

de kovacs antal (puha) la 9 mai 2010 - 20:22

v_a trai aici pana la prima oferta din occident…….

de Gabi la 24 mai 2010 - 07:07

D-le Puha sau Kovacs eu te respect ptr. ca am invatat la gramatica si ortografia limbii romane ca numele,prenumele,incep cu litera mare,… esti un mare nationalist!Si apropo…Romania se scrie cu litera mare…asta se invata in scoala primara.!Felicitari domnului inventator,asta arata ce surse de inteligenta avem in Romania dar ca nu stiu domnii nostri guvernanti sa le valorifice la adevarata valoare!Sa nu uitam ca suntem romani,macar prin prisma de reusite a acestor modele,care exista,dar despre care se afla prea putin in presa sau la TV!

de kovacs antal (puha) la 24 mai 2010 - 08:27

eu sunt mai sarac si nu am litere mari pe tastatura!!!,de asta nu m_am dus la facultate de limba romana,profesore!si crede_ma ca stiu acest lucru,dar nu dau importanta!!!acest inventator,de ce sa ramana aici?!sa primeasca 800ron salar minim pt cei cu studii superioare?!

de cititor la 24 mai 2010 - 09:50

da chiar ca esti sarac ! imi pare rau pentru tine, sincer, cred ca nu ai vrea sa fii asa nici tu ! ce sa faci, nu toti au cap sa faca facultate pe bune si nu din cea vopsita.
si daca e inventator recunoscut international nu inseamna ca va lucra ca bugetar sau ca angajat al altora; doar il va duce capul sa-si valorifice propriile idei; crede-ma ca nu are nevoie sa-i porti tu de grija !nu toti stau pe 800 ron, unii sunt mai inventivi si mai abili in a-si valorifica pregatirea pe care o au.
succes si tie si nu uita ca nu e bine sa fii asa invidios pe altii.

de kovacs antal (puha) la 24 mai 2010 - 10:12

dar cine_i invidios?!,eu am zis ca daca va primi o oferta buna din strainatate,va pleca,cum au plecat si altii!

de ILDIKO la 19 noiembrie 2010 - 16:36

TE APLAUD GABI …ZI-LE DOMNULE SAU DOAMNA ,ZI-LE CA LE ZICI BINE .

Lasati un comentariu