Aur la Salonul de Invenții de la Geneva pentru un român

• publicat la: 19 aprilie 2015
Aur la Salonul de Invenții de la Geneva pentru un român

Inginerul Corneliu Birtok Băneasă din Deva a obținut medalia de aur și două premii speciale, pentru o nouă invenție pe care a prezentat-o la ediția din acest an a Salonului internațional de invenții de la Geneva.

Românul a primit aur pentru un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate alimenta selectiv cu lichid de parbriz orice tip de autovehicul, unul dintre principalele beneficii ale invenției fiind eliminarea clasicelor bidoane de plastic în care era stocat agentul de curățare.

“«Good Fill» este un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate alimenta lichid de parbriz pentru orice tip de autovehicule şi care poate fi amplasat în benzinării, service-uri auto sau în parcările de pe autostradă, astfel ca şoferii să poată alimenta cu carburant în paralel. Juriul a apreciat că unul dintre principalele beneficii ale invenţiei este eliminarea clasicelor bidoane din plastic în care era stocat agentul de curăţare şi pe care nu toţi şoferii le reciclează. De asemenea, alimentarea este precisă şi se elimină astfel inconvenientul că mulţi dintre şoferi reuşesc să toarne un sfert din lichid pe lângă recipientul autovehicului”, a declarat Corneliu Birtok Băneasă.

În opinia inventatorului, utilizarea standului Good Fill aduce beneficii financiare importante și pentru companiile care dețin flote de transport auto, atât în ceea ce privește pregătirea mașinilor care pleacă în cursă, dar și prin alimentarea controlată a acestora cu lichidul de curățare a parbrizului.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu