Căpşunile şi roşiile protejează tenul de radiaţiile UV

• publicat la: 18 iunie 2010
Căpşunile şi roşiile protejează tenul de radiaţiile UV

Alimentele bogate în vitamina C întârzie apariţia ridurilor fiind recomandate mai ales persoanelor cu ten uscat

Razele UVA şi UVB sunt responsabile de apariţia îmbătrânirii precoce a pielii, avertizează medicii dermatologi. Potrivit specialiştilor, trecerea timpului, vântul, poluarea, fumul de ţigară sunt alţi factori care agresează tenul şi accelerează apariţia ridurilor, mai ales în zonele de expresie, precum cea a gurii şi a ochilor.

Pentru a preveni efectele nocive ale razelor soarelui, specialiştii recomandă câteva alimente care stimulează colagenul.

Astfel, căpşunile, bogate în vitamina C, pot întârzia apariţia ridurilor fiind recomandate mai ales persoanelor care au tenul uscat. Potrivit specialiştilor, vitamina C are proprietăţi de „ştergere” a ridurilor şi asta pentru că această vitamină are abilitatea de a sintetiza colagenul. Ardeii graşi roşii, papaya, broccoli şi portocalele au şi ele un conţinut ridicat de vitamina C.

Roşiile sunt bogate în lycopene, un carotenoid care ajută la netezirea pielii. Acelaşi efect asupra tenului îl au pepenii şi morcovii, deoarece conţin acelaşi carotenoid.

Specialiştii recomandă în perioada caniculară tofu sau alte alimente din soia, deoarece ajută la menţinerea nivelului de colagen din piele, datorită conţinutului ridicat de isoflavoni, care protejează derma împotriva razelor UV.

De asemenea, alimentele bogate în Omega 3, precum somonul, sardinele, păstrăvul sau tonul, ajută la întârzierea procesului de îmbătrânire, datorită grăsimii EPA, care ajută la conservarea colagenului la nivelul pielii.

gandul.ro

Lasati un comentariu