Terra, prima statiune all-inclusive de pe litoralul nostru

• publicat la: 27 august 2010
Terra, prima statiune all-inclusive de pe litoralul nostru

În doi ani, turiştii vor putea să se plimbe prin prima staţiune all inclusive din România care se va numi Terra, relatează sitirileprotv.ro.

Terra va fi o staţiune all-inclusive, cu 40 de vile şi două hoteluri cu 13 etaje, o bază de tratament, piscine, terenuri de mini-golf, tenis şi chiar un heliport. Nu vor lipsi locurile de joacă pentru copii, terasele, magazinele şi restaurantele, impreună cu o bază SPA ultramodernă. Planurile arhitectilor au fost gata acum aproape trei ani, dar Primăria din 23 August, care a avut initiativa, n-a obţinut aprobarea Consiliului Judeţean Constanţa.

Prefectura Constanţa a aprobat ieri Planul Urbanistic Zonal „Zona Faleză Marea Neagră” pe terenul intravilan al Comunei 23 August, din judeţul Constanţa. Zona se află în apropierea staţiunilor Olimp şi Costineşti, de-a lungul plajei şi a falezei Mării Negre cuprinse în interiorul intravilanului comunei.

Cu planurile gata, Primăria din comuna 23 August aşteaptă acum investitori străini: nemti, francezi, austrieci, turci şi olandezi. Primii care vor incepe lucrările din toamnă sunt austriecii. Au anunţat că investesc aproape 200 de milioane de euro, spune primarul.

Localnicii care aud de trei ani povestea staţiunii-minune sunt insă sceptici. In schimb , turiştii abia aşteaptă să se plimbe printr-o statiune all-inclusive ca in Grecia sau Antalia.

Pentru ca străinii să investească in prima statiune româneasca all-inclusive, autorităţile române trebuie insă să asigure infrastructura: reţeaua de canalizare şi gaz, electricitate şi drumuri . In total şapte milioane de euro pe care Guvernul nu stie incă de unde să ii scoată.

RL online

Lasati un comentariu