Un dulce de sezon: Tort cu ciocolată şi dovlecei

• publicat la: 29 august 2010
Un dulce de sezon: Tort cu ciocolată şi dovlecei

Este momentul ideal pentru a incerca această prajitură. Dovleceii sunt delicioşi in preparatele dulci, gustul lor fin mergând perfect impreună cu ciocolata sau aluaturi fine.

Ca dovadă, iată această prăjitură, delicioasă, lejeră, foarte uşor de preparat şi in plus sănătoasă. Cantităţile sunt suficiente pentru 10-12 porţii.

Ca să o prepari ai nevoie de următoarele ingrediente:

350 de grame de făina, 50 de grame de pudră de cacao, o linguriţă amestec de condimente pentru prăjituri (vanilie, coajă de portocală, scorţişoară şi/sau coajă de lămâie), 175 mililitri de ulei, 375 de grame de zahăr pudră, 3 ouă, 500 de grame de dovlecel ras (aproximativ 2 dovlecei mijlocii), un plic de praf de copt, 140 de grame de alune prăjite, 200 de grame de ciocolată neagră, 100 de grame de smântână.

Incepi construcţia prăjiturii prin a unge o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili cu puţin unt. O tapetezi cu făină. Intr-un castron mare, amestecă făina, pudra de cacao, condimentele, praful de copt şi un praf de sare.

Intr-un alt castron, amestecă uleiul cu zahărul, ouăle bătute şi dovlecelul ras. Răstoarnă amestecul cu făina, in amestecul cu dovleci şi omogenizeaza bine. Adaugă alunele. Răstoarnă blatul in tavă şi coace-l pentru aproximativ 40-50 minute, sau până când un cuţit introdus in mijlocul tăvii iese curat. Lasă blatul să se răcească.

Glazura se prepară amestecând ciocolata topită cu smântănă. După ce s-a răcorit puţin se răstoarnă peste blat.

Prăjitura se lasă la rece circa o oră, după care se poate servi.

ziare.com

Lasati un comentariu