Băsescu ne crede un popor de idioţi. Probabil că are dreptate

• publicat la: 18 octombrie 2010
Băsescu ne crede un popor de idioţi. Probabil că are dreptate

Nu ştiu care e diferenţa, in viziunea domnului preşedinte, intre tâmpiţii pe care ii scoate şcoala românească pe bandă rulantă, potrivit credinţei sale, şi idioţii care am fi, probabil, dacă am crede tot ce ne spune domnia sa in ultimul timp, insă diferenţa pare nesemnificativă. Să vii şi să spui unui popor că nu ştiai despre stimulentele de la Finanţe, că ai aflat abia acum două luni, inseamnă că ceva nu este in regulă. Ori cu tine, ori cu ţara asta.

E chiar mai grav dacă este adevărat că nu ştia, pentru că asta inseamnă că o cutumă veche de 14 ani, pornită de pe vremea când domnul Traian Băsescu era ministru in cabinetele Ciorbea – Radu Vasile – Isărescu şi ajunsese să deţină un rol foarte important in Executiv, a existat fără ştiinţa miniştrilor, premierilor şi a preşedintelui. Cum nu il putem suspecta pe Traian Băsescu de minciună, să prespunem şi noi că nu ştia.

In cazul acesta, oare cum s-ar putea integra următoarele informaţii? Stimulentele de la Finanţe, ca şi cele de la ministerul Muncii, au fost introduse in Lege, in 1997, de către Guvernul din care făcea parte şi Traian Băsescu. Mai mult de atât, potrivit declaraţiilor foştilor miniştri din acea perioadă, după venirea lui Radu Vasile in fruntea Executivului, practic Traian Băsescu (ministrul Transporturilor pe atunci) a devenit numărul doi, dacă nu cumva chiar numărul unu in Cabinet.

Dar dovada cea mai bună că Traian Băsescu ar fi trebuit să ştie incă din 1997 de infiintarea şi introducerea stimulentelor a fost faptul că Traian Băsescu a fost numit şi desemnat in 1997 coordonator şi negociator cu Fondul Monetar Internaţional, cu Banca Mondială şi celelalte organizaţii internaţionale. O intrebare de bun simţ cade acum la poarta Cotroceniului. Cum să nu ştii de existenţa stimulentelor când, in calitate de negociator principal al Guvernului, tu ai fost de faţă in Executiv când s-a introdus in Lege această formă de plată a angajaţilor de la stat?

Nu este permis ca şef de stat, care ai pretenţia că te mai numeşti şi „preşedinte jucător” şi te comporti ca atare băgându-te in toate, să nu ştii de ceva numit „mafia stimulentelor” din ministerele – Finante şi Munca – din inima Guvernului? Si ca senzaţia că trăim in ţara absurdului populată de tâmpiţi de sus până jos să fie si mai puternica, preşedintele ne informează ca nici Boc, premierul, nu ştia de „mafia stimulentelor”.

Asta e ceva de povestit copiilor de grădiniţă sau „tâmpiţilor” produşi de şcoala românească, căci care cetăţean cu mintea intreagă poate crede o astfel de explicaţie – „Boc acum a aflat de asta, odată cu scandalul, şi eu la fel şi l-am avertizat pe actualul ministru”?

Luând incă de bună explicaţia absurdă a preşedintelui cu neştiutul, ceea ce rămâne este aproape tragic. Avem o ţară condusă de un preşedinte şi un premier care habar nu au ce se intâmplă in ograda lor. România a devenit o ţară unde cei care o conduc habar nu au că stau cu „mafia stimulentelor” pe masa Guvernului, dar ţin lecţii despre reforma statului şi modernizarea României.

Oare faptul că preşedintele şi premierul habar nu au pe ce şi in ce lume trăiesc, din această cauză permiţând unui sistem clientelar şi mafiot să se instaleze şi să trăiască confortabil „pe masa Guvernului”, iar clientela politică sugativă de bani publici să prospere – constituie acest fapt un motiv intemeiat de demisie sau nu?

In final, Traian Băsescu – politicianul care a devenit preşedinte după ce ne-a urat să „trăim bine!” – nu ştie, potrivit declaratiilor pe care le-a făcut la PRO Tv, nici de cât ar avea nevoie un român pentru a trăi bine. „Imi este foarte greu să spun cât îi  trebuie unui român să câştige ca să trăiască bine”.

Intr-adevăr, şi nouă ne este foarte greu să credem că avem un preşedinte care nu ştie ce inseamnă urarea pe care ne-a făcut-o.

sursa: Ziare.com

comentarii

de Ioan Asan la 21 octombrie 2010 - 05:25

merita sa va mai pierdeti timpul acordandu-i prezumtia de nevinovatie lui basescu? S-ar putea sa-i dati dreptate asupra a ceea ce (si cum) ne considera. Ar fi asta prima sau, macar de-ar fi, ultima minciuna a lui basescu? nu cred. nu merita nimic mai mult decat dispret si sa fie vanturat de pe pozitia pe care o ocupa (jucator de whiskey)

de Ioan Asan la 21 octombrie 2010 - 05:26

hal de presedinte pentru un hal de popor

de Ioan Asan la 21 octombrie 2010 - 05:26

ce bine am ajuns! (dar nu sa traim!)

de gabi la 21 octombrie 2010 - 07:23

mai ananas, tu nu faci parte din popor?

de Gabi D la 24 octombrie 2010 - 18:53

La care popor te referi?Sper ca nu la cel portocaliu de care m-am saturat pana peste cap in frunte cu Base( votat de toti ignorantii)!

de gabi la 25 octombrie 2010 - 07:36

la cele multe milioane, printre care esti si tu, si care nu stiu decat sa se planga. se plang de 25% luati, de impozite si taxe bagate recent, nu se gandesc ca exista studenti spre exemplu, si nu de un an, ci de mai multi, care nu isi gasesc de lucru decat f greu. 25% din 0 = 0. dar nu, atunci le mergea bine bugetarilor, nu se plangeau asa, ce naiba, sunt doar niste studenti prapaditi; sa nu va mirati daca acum si altora li se pare penibil ca va plangeti.

Lasati un comentariu