PD-L tocmai l-a suspendat pe Băsescu

• publicat la: 21 octombrie 2010
PD-L tocmai l-a suspendat pe Băsescu

Să spărie gândul! Ferice de cei care au ratat circul din Parlament! Dacă ai avut nefericirea să afli, ţi se blochează mintea intr-o singură intrebare: cum e posibil?

E de râs? E trist când vezi o turmă ascultătoare că votează pentru tine legi in Parlament, fără să ştie pentru ce ridică mâna, bucuroşi doar că sunt toţi la un loc pentru a face voia şefului? O imagine blândă, la care te-ar putea pufni râsul.

Mai poţi zâmbi insă când te gândeţti că viitorul tău stă la mâna unor uninominali care gândesc, simt, trăiesc şi votează după o singură lege – cea a comenzii primită de la şefu’? Cine le-ar putea găsi vreo scuză, când ei inşişi işi dau pumni in cap, urlându-şi prostia? Ar fi putut la fel de bine să voteze sinuciderea in masă, autosuspendarea, demiterea preşedintelui sau orice altceva! Iti vine să plângi de furie şi să iţi strigi disperarea pe străzi, vorbind de unul singur ca nebunii.

Prostia democrat liberalilor l-a trimis pe Traian Băsescu direct in ghearele venalilor organizatori de suspendări. Nu va fi greu pentru Opoziţie să işi construiască un nou atac la Băsescu dupa seria nesfârşită de gafe. Ultima – votul orbilor – se intoarce impotriva preşedintelui, intrucât democrat liberalii insistă ca Băsescu să indrepte votul lor. Abia de aici ar putea incepe povestea unei noi ameninţări cu suspendarea a preşedintelui.

Dacă preşedintele va indrepta o prostie printr-alta, inseamnă că recunoaşte şi greşeala PD-L şi că este forţat să comită şi el una, pentru a o şterge pe prima. A persevera in eroare acum e fatal. Partidul democrat liberal a votat, in UNANIMITATE, in frunte cu miniştrii Udrea, Ialomiţianu, Botiş, Vreme, Oprea şi Tabără, două legi de maximă sensibilitate pentru români. 1. Pensiile sub 2000 RON nu se impozitează şi 2. TVA de 5% la produsele alimentare.

Două măsuri care ar proteja populaţia săracă in faţa crizei. Reacţia pedelistilor de după vot – „NU am vrut, de fapt, să votăm aşa ceva, chiar dacă românilor le-ar fi bine!” Nici nu mai contează că prostia ii costă pe oamenii lui Boc peste un miliard de euro, că legile nu sunt compatibile cu politica fiscală a partidului şi nici cu cea a FMI-ului, că nu au ştiut ce votează, etc. Democrat liberalii i-au transmis preşedintelui să le intoarcă legile. Pe motive că … prea s-au comportat ca o turmă de oi?

Traian Băsescu este pus a doua oară consecutiv, după intâmplarea cu Legea pensiilor, faţă in faţă cu o decizie care ar putea să il coste suspendarea. Dacă nu va promulga legile votate din prostie – un lucru firesc in ordinea filosofiei politice a pedeliştilor -, preşedintele trebuie să găsească motive serioase ambelor legi, pentru a le retrimite Parlamentului. Va putea inventa diverse motive, insă nu va putea şterge imaginea de partid supus, umil şi ultra ascultător. Mai rău ca in „reţeaua” lui Sorin Ovidiu Vintu.

Intrucât ambele legi votate in Parlament lovesc adânc interesele majorităţii populaţiei, preşedintele trebuie să fie atent asupra motivelor pe care le va invoca, atunci când va refuza să semneze promulgarea lor. Dacă acestea nu sunt intemeiate şi populare, drumul chiţibuşarilor constituţionali este deschis. Cei care vor dori să vadă in acest act incă o sfidare a Constituţiei din partea preşedintelui vor găsi argumente să o facă.

Preşedintele s-a trezit cu o bombă in braţe care, indiferent cum va alege să o detoneze, atunci când va exploda va face multă mizerie in jur. Dacă Traian Băsescu nu va promulga legile, românii vor şti că noua urare este – „să trăiţi prost, deşi aţi fi putut să trăiţi bine!”. Indiferent dacă suspendarea va fi sau nu declanşată, PD-L va ieşi din afacere umilit şi terfelit de propria prostie şi obedienţă.

Etichetele care se vor lipi de PD-L vor fi dure. Un partid care s-a distrus singur, deşi a avut toată puterea in mâna la un moment dat. Un partid ai cărui membri votează ca tonomatele, fără să ştie nici ce, de ce sau pentru ce? In schimb, preşedintele ar putea intra in istorie ca primul şef de stat care din prea multă putere a ajuns să se răneasca singur, scotându-şi ochii cu propriile instrumente.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu