Hotărâri de consiliu facultative pentru executivul careiean

• publicat la: 17 noiembrie 2010
Hotărâri de consiliu facultative pentru executivul careiean

Creditul contractat de Primărie pentru  reabilitarea şi ramforsarea  drumurilor a reuşit să încingă spiritele în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de luni, 15 noiembrie. Cu cele 5,12 milioane lei contractaţi în urma votului final a doisprezece consilieri, datoria publică a oraşului  se ridică la peste 170 miliarde  lei vechi.

Pe ordinea de zi  a şedintei extraordinare de luni, 15 noiembrie, au figurat 7 proiecte de hotărâri ce se cereau urgent adoptate. Preşedintele de şedinţă, Muller Ioan a început cu un moment de reculegere în memoria celui ce a fost consilierul UDMR, Hago Arpad care a decedat prematur, la doar 58 de ani,  săptămâna trecută.

Deşi ordinea de zi nu prevedea o şedinţă de lungă durată, două din punctele dezbătute au încins  spiritele consilierilor şi ale celor din executiv, ajungându-se la schimburi dure de replici de ambele părţi.

Dacă în cadrul ultimei şedinţe, din 29 octombrie, au existat discuţii cu privire la oportunitatea alocării unei sume extrem de ridicate pentru achiziţionarea de utilaje, dintre care numai maşina de tuns iarbă va costa 29.800 euro, la această şedinţă , executivul propune  un nou credit,  în valoare de peste 5,12 milioane lei noi.  Creditul contractat va fi utilizat, spune executivul, pentru plata  reabilitării unui număr de 15 străzi.

Rusu Marius este cel care iniţiază discuţiile referitoare la noul credit. „In calitate de fost administrator al mai multor firme „ întreabă Rusu Marius „ credeţi că oraşul mai poate suporta o nouă datorie ridicată, care cumulată cu celelalte se ridică la peste 170 miliarde lei vechi? Nu credeţi că e nedrept faţă de următoarele două consilii care vor trebui să returneze aceşti bani ?

Garanţia acordată de constructor pentru drumuri e de 3 ani iar noi vom plăti incă 8 ani  creditul contractat in timp ce drumurile vor fi deja praf şi pulbere ?”

Primarul Kovacs Eugen, prezent la şedinţă, consideră că „acest credit, de peste 5 milioane de lei ,va fi acoperit din economisirea banilor din salariile angajaţilor, din economii la costurile privind întreţinerea oraşului, din creşterea veniturilor proprii care cresc anual. Dacă în 2008 s-au încasat 118 miliarde lei, în 2010 avem de încasat 150 miliarde lei. Consider că reabilitarea drumurilor prin aplicarea unui strat de 6 cm e mult mai eficientă decât ce facem noi prin umplerea gropilor existente cu amestec asfaltic.”

Soluţia aplicării stratului de 6 cm este agreată şi de consilierul Ciută Ilie  „ lucru pe care l-am afirmat şi în şedinţa în care s-a aprobat Studiul de fezabilitate pentru această lucrare, dar nu pot să trec peste faptul că lucrarile prestate sunt de o calitate îndoielnică şi în special peste faptul că s-a încălcat o hotărâre a Consiliului Local . Am fost prezent la efectuarea lucrărilor pe Calea Armatei Române unde, s-a aplicat amorsa peste drumul plin de praf şi peste noroiul din zona bordurilor. In faţa blocului 15, stratul de 6 cm s-a aplicat peste şoseaua udă, pe alocuri cu bălţi.

Consiliul Local, la propunerea consilierului Temfli Vasile a aprobat executarea  lucrărilor de reabilitare  printr-un credit furnizor pe o perioadă de 5 ani. Din cei şase participanţi la licitaţie a fost aleasă societatea care a prezentat oferta cea mai bună. SURPRIZA  a venit în momentul în care  constructorul câştigător nu a mai fost de acord cu plata lucrărilor în decurs de 5 ani , invocând faptul că nu a citit Caietul de Sarcini !   Dumneavoastră, dle primar, împreună cu aparatul din subordine , aţi considerat oportun să modificaţi contractul, cu  o plată aproape imediată  în loc de o plată pe o perioadă de 5 ani aşa cum a fost aprobat de fapt . In loc să anulaţi licitaţia şi să organizaţi alta, aţi modificat o hotărâre de consiliu. Consider că acest lucru nu-l puteaţi face decât dacă aveaţi interes. In loc să plătim 51 de miliarde în cinci ani, vom plăti 74 de miliarde. Nu mi se pare corect să nu gestionăm cu mai multă responsabilitate banii oraşului. Dacă aţi fi anulat licitaţia, nu mai aruncam pe dobânzi 23 de miliarde.”

Keizer Ludovic împărtăşeşte opinia primarului, considerând că nu e o sumă importantă 23 de miliarde pentru oraş, susţinut fiind şi de consilierul UDMR  Brem Arpad „ lucrarea merită aceşti bani şi cine e careiean ştie că nu s-au făcut asemenea lucrări de mai bine de 30 de ani”.

Cel care incheie şirul acestor discuţii aprinse e Papi Ovidiu , care doreşte să limpezească apele afirmând că  e convins că toţi cei de faţă doresc  reabilitarea drumurilor dar diferă modalitatea de aplicare a acestei dorinţe.’ Toţi dorim să avem drumuri bune dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim responsabili cu bugetul oraşului. Vreau să menţionez că în contractul cu această firmă din Zalău, în acest an erau prevăzute a se reabilita 8 străzi iar până în prezent s-au realizat abia 3, deşi vremea de afară a ţinut cu noi. Credeţi că se mai pot face şi celelalte 5 în acest an ?

„„Toată ziua încerc să vorbesc cu ei la telefon dar nu îmi răspunde nimeni. Va trebui să merg să văd ce se intâmplă „  încheie  primarul Kovacs Eugen.  Creditul a fost aprobat prin votul majorităţii consilierilor, doar cei  liberali votând impotrivă.

Proiectul  de hotărâre  privind aprobarea studiilor de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivele de investiţii din cadrul proiectului şi participarea la Programul vizând protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare cu proiectul ,, Reţele de apă şi canalizare menajeră în Viile Careiului şi extindere reţea de utilităţi pe str. Tireamului în municipiul Carei” , Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului ,, Creşterea calităţii vieţii prin modernizarea spaţiilor verzi şi dezvoltarea iluminatului public în cartierele Mihai Viteazul I, Mihai Viteazul II şi Republicii” , Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului ,, Revigorarea Centrului Cultural Carei”, Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului ,, Modernizarea spaţiilor publici urbane din cartiere Mihai Viteazul I şi Mihai Viteazul II din municipiul Carei” , Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului ,, Reabilitarea şi modernizarea Cantinei Sociale din municipiul Carei” si Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului ,, REINTEGRAREA VECHII CAZĂRMI PRIN ÎNFIINŢAREA CENTRULUI SOCIAL CAREI’’ au fost votate în unanimitate de către consilieri , neexistând opinii divergente în privinţa lor.

Ultimul punct  din mapa consilierilor prevedea alocarea sumei  de 30.000 lei pentru iluminatul public al municipiului cu ocazia  sărbătorilor de iarnă  .

Din suma totală, doar 8.ooo lei sunt alocaţi achiziţionării de decoraţiuni festive restul de 22.000 lei urmând a fi utilizaţi pentru montare, demontare respectiv reparare decoraţiuni, într-un cuvânt pentru lucrări de întreţinere.

Dacă tot a fost cel care a iniţiat discuţiile din deschiderea şedinţei, consilierul Marius Rusu doreşte să fie şi cel care le încheie. Astfel, propune ca cei 8.oo0 de lei alocaţi pentru noi decoraţiuni să fie redirijaţi către pachete de Crăciun pentru persoanele cu situaţii precare, persoane care nu vor avea posibilitatea să ofere copiilor lor dulciuri de Crăciun, ştiut fiind că perioada de criză în care ne aflăm  afectează mai multe familii decât altădată.

Propunerea consilierului liberal nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiind respinsă, consilierul Leitner considerând  că  Marius Rusu face propuneri populiste.  Consilierul liberal a precizat că    nefiind în campanie  nu e cazul unei asemenea încadrări „ dar consider că mulţi copii nu vor avea o ciocolată de Crăciun iar  un iluminat spectaculos nu va ţine loc de  dulciuri pentru copii. Nu am spus să renunţăm la iluminat ci doar la partea care prevede extinderea lui în acest an de criză”.

redacţia

comentarii

de CITITOR BULETIN DE CAREI la 17 noiembrie 2010 - 18:34

de ce nu sunteti deacord sa luati credite ? FARA CREDIT nu se pot face investitii,toata lumea din credite se dezvolta si investeste,numai cei care fura nu,daca nu luati credite din ce bani vreti sa dezvoltati Careiul ?sau vreti sa nu se faca nimic in orasul asta ?sa aveti ce povesti in campania electorala ca primarul nu a facut nimic ?dar proiectele puse la fiecare sedinta pe ordinea de zi sunt intocmite de primar,le asteptam si pe ale voastre a consilierilor,cu povesti si firfizonarii,nu se dezvolta o societate,iar daca sunt alte solutii ,veniti cu ele cei care sunteti impotriva creditelor.

de suporter sm la 17 noiembrie 2010 - 19:29

pai ce mai FURA

de OVIDIU la 17 noiembrie 2010 - 20:26

sunt legi inca in vigoare ,nimeni nu se joaca de-a furatu ,hai sa fim seriosi si sa vedem lucrurile la modul serios,cred ca unii sunt obseati deja de grija furatului,poate ar fi bine ca fiecare sa se uite in propria ograda.

de OVIDIU la 17 noiembrie 2010 - 20:27

corectura : unii sunt obsedati deja….

de curios la 17 noiembrie 2010 - 20:40

am tot citit articole cu sedintele si vreau sa intreb acel cititor daca stie cumva ce investitie s-a facut din creditul mai vechi, cel de 33 miliarde ? pe ce s-au cheltuit? la creditul luat pentru achizitie de masini si utilaje, ziceti ca e o investitie o masina de tuns iarba cu 30mii euro? ati cautat pe net sa vedeti care e pretul maxim pentru o asemenea masina ? stii cum se lucreaza in achizitii, cu ce comisioane? e usor sa scrii fara sa gandesti. si sa stiti ca stim noi cum e cu creditele la primar de carei care a tot luat credite la firmele lui si au falimentat toate

de toto la 17 noiembrie 2010 - 20:51

mai fratilor, ia auziti la ovidiu asta, cu legile lui! folosesti tastatura ca sa nu adormi? pai ce legi is in vigoare, cele cu care furi flota si ajungi presedinte ? cele cu care furi voturi in parlament ca Roberta noastra ? sau cele dupa care poti face evaziune fiscala si ajungi in top 300 ? esti dus rau de tot sau esti portocaliu. blahhhh

de PTR.CURIOS SI TOTO la 18 noiembrie 2010 - 06:52

Curiosule,esti cumva consilier( sau vreo ruda cu el)? de ce nu ai spus in sedinta de Consiliu ca te-ai uitat pe net si ai vazut cat costa o masina de taiat iarba ,??De ce nu cereti voi consilierii un bilant al cheltuielilor,un raport,legea va da acest drept.E usor sa comentezi ca si consilier fara sa vii cu solutii,pe voi de ce v-au trimis in consiliu votantii vostri? veniti si voi fratilor cu proiecte,cu solutii concrete.Primaria e a Statului,nu este
SRL.In ceia ce privesc comisioanele ,nu stiu ,nu am tangenta cu acest gen de operatiuni,da poate stii tu.TOTO,tu cam amesteci lucrurile,aici se vb.de sedinta de consiliu local din Carei.Nu sunt portocaliu,sunt apolitic si nu am fost la vot.Dar pe mine nu ma roade invidia si nu ma macina rautatea,lasati oamenii sa lucreze si asteptati finalul.Cred ca e mai corect asa.Iar daca esti consilier,aduti aminte ca si tu trebuie sa contribui la dezvoltarea orasului.

de S.P.Q.R. la 18 noiembrie 2010 - 08:23

1. articol scris superficial, cu multe greseli
2. sunt pentru reabilitarea drumurilor, dar nu din credite ci din sumele economisite, in ritmul ratelor scadente a creditului ipotetic – „festina lente”
3. nu sunt pentru un iluminat festiv care costa 8000+22000 RON (NB! 22000 RON = 440 ori castigul unui muncitor zilier bine platit), dar nici pentru distribuire de pachete
4. astept in continuare explicatii, de ce am ales sa cumparam o masina de tuns iarba, care costa cat o masina de lux sau 100 de masini de tuns ordinare

de PTR.S.P.Q.R la 18 noiembrie 2010 - 08:31

Vai ce perfect esti tu,extraordinar ,nu stiu de ce nu incerci o data sa candidezi la functia de primar,poate intorci Careiul pe dos cu desteptaciunea ta,postarile tale sunt perfecte si nu sunt superficiale si fara greseli ,oricum nu intelege nimeni nimic ce vrei sa spui,recitestele,eu sunt MAGHIAR,cred ca scriu destul de bine romaneste,dar oricum nu conteaza parerea ta in nici o privinta.

de pt cel fara nume la 18 noiembrie 2010 - 08:37

eu sunt curiosul care a citit

http://www.buletindecarei.ro/2010/10/achizitii-de-utilaje-pentru-domeniul-public-in-valoare-de-peste-440-000-euro.html

„Să incercăm să ne adaptăm la condiţiile actuale , in această perioadă de criză putem circula cu Dacie şi nu neapărat cu Mercedes. Să achiziţionăm utilaje ceva mai ieftine iar la licitaţia internaţională ce va avea loc pentru achiziţionarea acestor utilaje să punem condiţii pentru a putea să luăm utilaje performante dar mai ieftine.In situaţia noastră nu mi se pare normal să dăm peste 29.000 eur pe o maşină de tuns iarba.Să ne gândim bine inainte de a lua asemenea hotărâri.”

cred ca pe tine te roade prostia ,si bine zici ca nu stii si nu ai tangenta , te ascunzi si vorbesti pe la colturi fara sa te informezi; apleci urechea numai la barfe.

de functionar la 18 noiembrie 2010 - 08:46

De ce tot incercati sa inveninati lumea cu minciunile voastre ieftine ? rog redactia sa publice procesele verbale de la sedintele de consiliu astfel ca cei care nu vad sedintele filmate de TV Nord Vest sa se poata convinge de cine vine cu solutii, propuneri si mai ales de cine impiedica ca unele din ele sa fie puse in practica.
oricum lumea stie cine e kovacs si ce face asa ca va chinuiti degeaba cu minciunile voastre.

de careianu la 18 noiembrie 2010 - 09:18

doamne doamne , ce poate face tulipanu din cei slabi de inger ; de ce credeti ca ii ciuda la kovacs pe liberali ? ca nu ii poate pacali ca pe ai lui ! si nici nu ii poate santaja pe toti ! puteti tot scrie ce vreti la comentarii ca urmele raman la toate potlogariile ce le face in primarie; de ce nu spuneti de primar ce datorii are la bugetul local si la cel de stat ? doar sunt trecute negru pe alb la finante !si vrea ca noi sa ne platim la timp toate taxele si impozitele; de ce nu scrieti ca la firmele lui falimentate nu a platit nici acum contributiile sociale pentru angajatii lui, cu care a lucrat ? si astea sunt trecute negru pe alb in acte? credeti ca toti sunt tampiti si creduli ca voi, astia ” neinvidiosi” ?

de tibi la 18 noiembrie 2010 - 10:48

OVIDIU e buna BEREA la RIVER….

de vasile la 18 noiembrie 2010 - 10:57

Pentru OVIDIU : eu platesc IMPOZIT pe pamantu care ,al am in VIILE TIREAMULUI alti nu ..? da inca primaria nu ne-a adus inca O ROABA DE MOLOZ ca drumurile sa fie accesabile si cand ploua sa nu zic IARNA cand se FURA si politia se scoate ca nu au drum accesibil si nu pot sa mai faca cate o razie, sa nu zic de CURENT ca uni ca : CIUCOS BURUIAN SEFU DE LA MOTEL AU DESI SANT IN TEREN EXTRAVILAN…si noi restu NU….te intreb dece ce faceti foi CONSILIERI pentru noi care platim IMPOZIT cand vin ALEGERILE santeti pe strada la CERSIT VOTURI pe urma…??? sa certati intre voi la SEDINTE si iar trece un mandat…de ce uni au dreptu la curent iar alti nu ..nu santem consilieri ca CIUCOS..de ce alti nu se pot rACORDA la reteaua electrica..????astept un raspuns..

de cetateanu la 18 noiembrie 2010 - 11:01

va rog sa nu -i JIGNITI pe CONSILIERI SI PRIMAR ca se pregatesc de, deschidera la KAUFLAND ..sa nu-i stresati sa poata chefui….

de da la 18 noiembrie 2010 - 11:04

mai vad cate o sedinta la Nord VEST TV ..2….3 care stiu sa vorbeasca restu sant niste GOGOSARI UMPLUTI si expirati si tot aceleasi fete si in mandatu URMATOR

de JANCSI la 18 noiembrie 2010 - 16:54

Lasa ca vin Independentii fratilor,ca ne-am saturat de partide si de aceleasi fetze cum zici ” de la” ,eu vreau alta lume si vreau mai multe doamne in Consiliu,sunt mai serioase, mai credibile,au constiinta si sunt mai punctuale in ce fac,eu sper sa candideze si doamnele ,in mod sigur ca electoratul vrea deja alceva,cu totii ne-am saturat de babalaci si morocanosi, cei care au fost atatia ani consilieri nu ar mai trebui sa candideze,le-a fost destul,ei nu realizeaza acest lucru ? si sunt acolo cateva exemplare !

de OVIDIU la 18 noiembrie 2010 - 18:02

da, e buna berea,da nu sunt OVIDIU care crezi tu,spre surprinderea ta,sunt Ovidiu Man,asa ma cheama, si m-am saturat de comenturile celor din opozitie,
atat la TV ca si in foi volante ,numite ziare cica.Mai dati-ne si lururi pozitive,ca ne intocsicati de tot,de ce nu faceti voi,tot ceia ce comentati.Mai terminati cu astfel de gogosarii,ca toti sunteti pe un calapot.

de OVIDIU la 18 noiembrie 2010 - 18:05

erata : lururi = lucruri …,(sa nu comentati ca am greseli,criticilor literari si politici ce sunteti )

de toto la 18 noiembrie 2010 - 20:53

mai ovi , da tu te-ai dat cu tulipanu, nu-ti place opozitia, numa sa fii la putere, indiferent cum; mare cocota esti.acum inteleg de ce nu intelegi tu ce se petrece pe aici. hai PA

de jozsef A. la 19 noiembrie 2010 - 05:26

FELICITARI OVIDIU!AI AVUT UN COMENTARIU RELEVANT SI ESTI ATACAT PE NEDREPT.DAR CE SA TE ASTEPTI DE LA ACEST ”BULETIN,, VIRTUAL? REDACTIA=PARTIDUL LIBERAL.HALAL RELATARE ”OBIECTIVA” A FAPTELOR.

de ghita la 19 noiembrie 2010 - 06:19

ioi da rau te ai supaRAT jozsika pe virtual;da cu liberalu sef ce aveti ? va e ciuda ca pe el nu il puteti ataca cu documente numa cu barfe ! vezi tu ca acum se vede ca e adevarata scrisoarea pe care o trimis in oras ca daca nu era imediat il dadea in judecata primaru . ala nu e ca primaru care are nevoie de banii orasului ca sa traiasca , si nici nu asteapta ca sa se faca piata ca sa puna pavaj si la el in curte. si dute si vezi la finante cine are datorii la oras? liberalu sau primaru ? ati ales unu care nu avea nici bani sa plateasca telefonu iar acum stau aliniate masinile la poarta . de ce nu iese primaru sa spuna ca el e curat si nu are nici datorii si nici ia comisioane grase?
da berea cine vo plateste cand apucati la virtual ?

de jozsef A. la 19 noiembrie 2010 - 07:15

AM SCRIS EU CEVA DE LIBERALUL-SEF CIUTA????????????????????????NU MA INTERSEAZA PERSOANA LUI,NU-L CUNOSC NICI PE EL,NICI PE PRIMAR.MA INTERESEAZA SA VAD DRUMURI ASFALTATE SI ASTA-BASTA.PRIMARU ISI REZOLVA DIVERGENTELE CU EL DUPA CUM CREDE EL DE CUVIINTA.NU-I TREABA NOASTRA SI NICI CHIAR A TA,DRAGA GHITA.

de PTR.JOZSEF la 19 noiembrie 2010 - 08:15

Ai dreptate,unii sunt invidiosi si rautaciosi,ei nu au decat 2 apartamente ,o casa 2 masini si 2 firme,poate se pricep sa faca tertipuri smecherii prin firme ,sa aiba bani de unde sa-si plateasca impozitele ,da banuiesc ca primaru nu se pricepe la smecherii,altfel nu avea datorii.Cred ca cei care lucreaza cinstit au datorii,iar altii stiu cum sa se acopere cu hartii.Lumea isi da seama de toate aceste balacarii prin virtual.Nu cred ca merita ,oamenii inteligenti nu se ocupa de astfel de marsavii.Cel mai curat lucru ar fi sa se termine odata cu toate aceste lovituri sub centura intre cei avizati in aceste comentarii si impreuna sa se apuce de treaba in folosul careienilor.

de ghita la 19 noiembrie 2010 - 08:45

no ,da de ce va munciti atata sa spalati pacatele primarului , primiti si voi un os acolo de ros ? vi frica ca pierdeti osu cand nu a mai fi el primar? sau pana atunci va faceti plinu , ca sunt la moda datoriile .mare ciuda aveti ca nu puteti fi ‘ curati”. scrieti voi mai departe ca vine ea vremea cand ies toate la iveala.

de erzsebet la 19 noiembrie 2010 - 09:19

ghita,esti penibil.ca o moara stricata.cred ca esti un frustrat care se repeta fara sa observe ca a devenit ridicol.

de ILDIKO la 19 noiembrie 2010 - 16:25

astora care va place sa traiti din datorii ,,ca numai asa se poate ,,o sa va para rau de tot cand va trebui orasul falimentar sa le plateasca pe spinarea voastra (vor creste impozitele …)ca doar nu credeti ca le va plati seful ,le va plati urmatorul si urmatorul consiliu ,si voi toti astia care sunteti acum mari in gura . Chia atat a costat o masina de tuns iarba ?Pai de aia se pune iarba in locul trandafirilor …m-am prins …trandafirii nu aveau nevoie de masina de tuns doar de cateva foarfece manuite de cei pe care
oricum primaria ii plateste ….sa stea .

de curiosu la 19 noiembrie 2010 - 16:27

dar tu erzsebet?ai ceva de zis sau de ,,frustrata ,,intri .?

de CITITOR BULETIN DE CAREI la 19 noiembrie 2010 - 17:19

PPPPFFF,mai sa fie m-am prins ! MASINA DE TAIAT IARBA ~???aha,dar de iarba CAREIANA, se ocupa ???? cine ??? acuma sa va vad daca ghiciti ????

de ghita la 20 noiembrie 2010 - 06:35

dapoi erzsi draghe,cum am lipsit sa merg la lucru tu ai prins momentu sa te joci cu calculatoru si sa te bagi in ciorba ; da asta nu e gulyas draghe, sa puneti voi botu la ea ;crezi tu ca daca orasu o sa fie falimentar ,vine victor orban si cumpara la el ? niciodata !ce gospodar e ala care nu are nici macar o casa pe numele lui? a pierdut tot ce o avut si acum face datorii la oras ! din toti tulipanii numa pe asta l-ati gasit? stati rau cu personalul cu pregatire ? stai tu la gulyasu tau ca poate tea frige ciorba

de erzsebet la 20 noiembrie 2010 - 08:26

ghita ,revii obsesiv cu aceleasi lucruri.nimic nou sub soare.ne iese deja pe ureche si ni se face lehamite de repetarea obsesiva a acelorasi lucruri.crede-ma, nu eu sunt singura.pe mine nu ma intereseaza cum ii merge firma lui ciuta sau lui kovacs,ma intereseaza sa avem drumuri,sa se faca ceva in oras,sa-si puna mintea la contributie consilierii si sa rezulte ceva benefic,nu un circ ordinar.ca doar de asta i-am ales.sa-si faca treaba atunci si sa vedem rezultate.restul sunt doar povesti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1

de erzsebet la 20 noiembrie 2010 - 09:06

am uitat sa adaug faptul ca ti-ai dat seama dupa numele meu de nationalitatea mea si ai inceput batjocoritor „draghe„.de ce???????ai ceva problema cu gulyasul unguresc?mie imi place la fel de mult ciorba ca gulyasul!!!!!!!!!si ma gandesc ca toti careienii sunt la fel si nu fac diferente!!!!!!!

de ghita la 20 noiembrie 2010 - 10:15

no draghe nu amesteca ciorba cu gulyasu ca nu iese nimica. si apoi mai uitate si la pozele cu cele drumuri careiene si apoi vorbeste, draghe de pretenii tai! cele drumuri pietruite de la piata in sus, si care la prima ploaie mare o reusit sa inunde casele oamenilor, de acele drumuri vrei sa ai tu ? ca noi nu vrem de alea, si nici sa faca drumuri si apoi sa le sparga sa puna canalizare , nici dealea nu vrem, asa ca mai lasane cu gulyasu tau si nu vorbi tu in numele careienilor ca doara nu esti tu primar.pe noi ne intereseaza de kovacs ca doar el ii acuma primar si cam baga mina unde nu traba , la banii publici zic.
tu te faci ca nu vezi ce se intampla si bagi aici zazanie, doar ,doar , te baga cineva de sama. meri tu si vezi ce face kovacs si adorian cu trandafirii ; mandru le sta sa scoata afara florile orasului.place-ti?

de erzsebet la 20 noiembrie 2010 - 11:31

ghita,esti un sovin incult,nimic mai mult.

de ghita la 20 noiembrie 2010 - 11:48

doara nu teai suparat? adica voi puteti improsca cu noroi si noi ar trebui sa tacem? nu mai is cele vremuri. nu zici nimic de trandafiri? da de drumuri te faci ca nu sti nimica? sau poate tu asa drumuri ai vrut.crezi ca ne mai puteti prosti in continuare? sezi bland ca ii mai auzi tu de cultura ta.

Lasati un comentariu