Prinţul William se căsătoreşte

• publicat la: 18 noiembrie 2010
Prinţul William se căsătoreşte

Se aud clopote de nuntă. Prinţul William, al doilea în ordinea descendenţei la tronul Marii Britanii după tatăl său, prinţul Charles, se căsătoreşte cu prietena sa, Kate Middleton, anunţă BBC.

S-au gândit să-şi unească destinele după opt ani de relaţie. Prinţul William, fiul mai mare al prinţesei Diana, şi iubita sa Kate Middleton s-au logodit luna trecută, în timpul unei vacanţe private în Kenya.

Nunta, la anul

„Prinţul de Wales este fericit să anunţe nunta prinţului William cu domnişoara Catherine Middleton. Căsătoria va avea loc la primăvară sau în perioada verii 2011, la Londra. Prinţul William a anunţat-o pe regină şi pe alţi membri ai familiei regale. Şi i-a cerut de asemenea şi acordul tatălui domnişoarei Middleton”, se mai precizează în comunicatul dat publicităţii de Clarence House.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este extrem de încântată de logodna nepotului său.

Iar premierul britanic, David Cameron, spune că logodna a marcat o zi importantă pentru Regatul Unit.

Iubire princiară

William şi Kate s-au cunoscut în anul 2001, când ambii urmau acelaşi curs de artă al Universităţii „St. Andrews”. Deşi nu existau dovezi cu privire la o idilă, în martie 2002 tabloidele scriau că prinţul a plătit 200 de lire sterline pentru a o urmări pe Kate într-o prezentare de modă organizată în scopuri caritabile.

Cu toate acestea, fiecare dintre ei era implicat într-o altă relaţie: prietena lui William era estoniana Fergus Boyd, în timp ce Kate, cea mai mare dintre copiii unei familii modeste de comercianţi din Bucklebury, Berkshire, se întâlnea cu un coleg.

Relaţia celor doi a fost făcută publică în oficial în 2005, după absolvire. Spre deosebire de Prinţul William, a cărui viaţă a fost atent monitorizată de presă, logodnica acestuia a ieşit din anonimat abia după ce au devenit prieteni. Unul dintre meritele pe care presa britanică i le-a recunosut lui Kate a fost acela că a reuşit să-l aducă pe William pe calea cea bună, în perioada în care acesta se gândea să renunţe la studii.

Stiliştii britanici vorbesc deja despre rochia pe care o va purta Kate. Aceasta ar putea fi una tradiţională, cu guler înalt, cu broderie realizată manual şi cu pelerină din dantelă. Verigheta, cel mai probabil, va respecta tradiţia Casei Regale şi va fi confecţionată dintr-o pepită galeză.

sursa  evz.ro

Lasati un comentariu