Coaliţia de guvernare a decis să susţină alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin

• publicat la: 24 ianuarie 2011
Coaliţia de guvernare a decis să susţină alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin

Membrii coaliţiei de guvernare au convenit să susţină modificarea legii privind alegerile locale astfel încât primarii să fie aleşi într-un tur de scrutin, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

“Aici toată coaliţia a fost de acord şi susţine această variantă privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin”, a spus el.

Potrivit acestuia, membrii coaliţiei de guvernare nu au convenit, încă, dacă legea electorală aflată în prezent în vigoare va fi modificată prin proiectul de lege care a fost deja depus la Parlament sau printr-un proiect de lege elaborat de Guvern.

Reprezentanţi ai PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi au convenit, miercuri, să susţină modificarea legislaţiei alegerilor locale, astfel încât să aibă loc un tur de scrutin, iar propunerea urma să fie supusă aprobării coaliţiei de guvernare.

O propunere legislativă de modificare a articolului 97 din Legea nr 267/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale a fost depusă, în 15 noiembrie 2010, de un grup de parlamentari PDL, PSD+PC, independenţi, ai minorităţilor naţionale şi deputatul PNL Pavel Horj.

Conform proiectului de lege, alineatul doi al articolului 97 ar urma să stipuleze că “este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate în primul tur de scrutin”, al treilea alineat precizând că “în caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul tur, la care vor participa doar candiaţii care se află în această situaţie”.

Proiectul se află la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

sursa  Mediafax

comentarii

de VIZIONARUL la 24 ianuarie 2011 - 16:33

ha,ha,ha,deabia astept alegerile locale din 2012,oare cati candidati vom avea la functia de primar ? in mod sigur 3 de la UDMR,ca mai nou snt 3 fractiuni,PNL 1,PSD 1,PDL 1,restul nu mai conteaza.Primarul cu cel mai mare numar de voturi :KOVACS EUGEN,100%,pot sa fac pariu cu voi toti.

de HOREA la 24 ianuarie 2011 - 19:25

ho,ho,ho,ho,ce-mi plac glumele mele!!!!!

de valer la 24 ianuarie 2011 - 20:29

Si daca nu mai candideaza burtosul? Nici ulcioru nu merge de multe ori la apa .

de CAREIAN la 25 ianuarie 2011 - 08:54

vorba lui,spusa intr-o emisiune la radioul local :” mai bun ca mine nu este”….

de valer la 25 ianuarie 2011 - 09:18

asa zicea si ceausescu odata, nu? Nimeni nu e de neinlocuit , dar burtosu se teme ca ies la iveala potlogariile facute.

de alek la 26 ianuarie 2011 - 15:51

Nu e rau, cu conditia, ca 50%+ 1 se prezinta la vot. Vom avea multi primari alesi de o familie numeroasa, sau de o gasca de adunaturi cu interese. Asa se fac legiile in romania!!!

Lasati un comentariu