Legile educaţiei este cel mai bun

• publicat la: 21 ianuarie 2011
Legile educaţiei este cel mai bun

Inspectoratul Şcolar Braşov trebuie să îşi ceară scuze. Şi nu o dată, ci de două ori, pentru că o instituţie a statului român este făcută de râs.

1. Pentru că a invitat ziariştii români la o întâlnire a lui Marko Bela despre legea educaţiei, unde s-a vorbit exclusiv în limba maghiară. În faţa instanţei, justiţiabilul are dreptul la translator. Nici Inspectoratul Şcolar, nici organizatorii întâlnirii nu şi-au bătut capul cu aceste mici „amănunte”. Cert este că toată lumea prezentă a fost de acord că limba română, în România, este cel mai bine să fie învăţată ca limbă străină. Doar de către maghiari. Ceilalţi etnici din România pot să înveţe după manualele clasice.
2. Pentru că şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dorel Agache, este repetent la limba gramatică. În pofida faptului că a fost singurul care a vorbit în limba română, era de preferat să nu o facă deloc. Sau, mai bine, să vorbească tot în maghiară, pentru că româna a stâlcit-o, cum nici colegii lui maghiari nu o fac.
Trec peste faptul că a fost exponat de muzeu la întrevedere şi că a stat ca o vază cu flori la masa oficialilor. Dar este important să vă prezint un fragment din discursul acestui politruc, încă în funcţie: „Vă spun cinstit şi vă vorbeşte un profesor de istorie, cred că este unul dintre primele trei legi de după 1990 sau una dintre cele mai importante legi. Am visat 32 de ani ca profesor să apară o asemenea lege a educaţiei care până la urmă este şi firească”.

Ca să păstrez limbajul de lemn al domnului în cauză, am visat ca după 20 de ani de la Revoluţie să nu mai avem parte de asemenea indivizi în funcţii, care ei ştie că tot ce zice şi fac partidul sunt de bine şi trebuie lăudaţi şeful că ei este mai bun.

sursa adevarul.ro

Lasati un comentariu