Marko Bela: Ori rezolvăm problema Educaţiei, ori pierdem majoritatea guvernamentală

• publicat la: 10 noiembrie 2010
Marko Bela: Ori rezolvăm problema Educaţiei, ori pierdem majoritatea guvernamentală

Liderul UDMR Marko Bela, a declarat, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, că Guvernul riscă să piardă majoritatea parlamentară, în cazul în care Camera Deputaţilor nu va reforma Legea Educaţiei cât mai curând.

Marko este de părere că o asemenea perioadă de criză necesită măsuri ferme şi rapide, luate de o majoritate fermă a Parlamentului. “Preşedintele a avut o încercare de a face un apel către opoziţie prin moratorii, solidaritate şi ala mai departe De acord. Pentru că în legătură cu unele probleme de interes naţional ar trebui să avem un anumit consens. Dar totuşi, într-un parlament care funcţionează bine, responsabilitatea revine majorităţii guvernamentale. Nu opoziţia este de vină că avem probleme cu Legea Pensiilor”.

„Într-o perioadă ca asta trebuie să iei măsuri ferme şi rapide. Vorbesc de toate legile,, nu doar de cea a Educaţiei”, a declarat preşedintele UDMR.

Mai mult decât atât, acesta este părere că în momentul în care coaliţia de guvernare apelează la opoziţie pentru a putea vota o serie de legi în Camera Deputaţilor şi pentru a găsi soluţii, atunci există o fisură în cadrul conducerii.

„Când suntem obligaţi să ne adresăm opoziţiei, înseamnă că ceva nu merge de partea guvernamentală. Ori reuşim să rezolvăm problema educaţiei, ori pierdem majoritatea guvernamentală”, a adăugat liderul maghiarilor din România.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, că este necesară o revigorare a majorităţii parlamentare. Liderul Uniunii susţine că UDMR ar putea ieşi de la guvernare, dar că nu doreşte să ameninţe pe nimeni cu acest lucru.

Sursa: Antena 3

comentarii

de Ioan Asan la 10 noiembrie 2010 - 09:44

nu iese, pentru ca nimeni nu le da mai mult! Doar ca sa primeasca ce li s-a promis fac tot teatrul asta!

Lasati un comentariu