Un nou curs pentru surori de Crucea Roşie

• publicat la: 12 ianuarie 2011
Un nou curs pentru surori de Crucea Roşie

Datorită numărului mare de solicitări, in prima zi a  lunii  februarie  va demara  un nou curs pentru surori de Crucea Roşie , curs ce se va desfăşura pe perioada a patru luni.

Persoanele care au absolvit minim 8 clase , prezintă o adeverinţă de la medicul de familie care dovedeşte că  sunt apte pentru acest curs,au vârsta minimă de 18 ani şi achită o taxă de 550 lei se pot înscrie pentru acest curs.

Cursurile de surori sunt astfel concepute  incât cei care le absolvă să aibă capacitatea de a interveni intr-o situaţie de urgenţă medicală, având toate cunoştinţele necesare pentru a acorda ajutor premedical şi a salva vieţi.

Cursanţii vor fi pregătiţi de lector dr.Olimpia Pava ,  in vederea prevenirii, recunoaşterii şi asigurării ingrijirilor de bază in caz de accidente, răniri, imbolnăviri instantanee, situaţii pe care să le ţină sub control  până la sosirea şi preluarea pacientului de către personalul medical. La absolvirea acestor cursuri se obţine o diplomă de soră de Crucea Roşie  şi există posibilitatea de a lucra  ca infirmiere in unităţile medicale din România,  la ingrijirea la domiciliu a copiilor şi vârstnicilor ,în unităţile de ingrijire de adulţi şi copii, sau in cele similare din străinătate ,diplomele fiind recunoscute peste tot in lume, Crucea Roşie  naţională fiind  afiliată la Crucea Roşie  internaţională. Prin Crucea Roşie  Satu Mare se pot obţine informaţii pentru  locuri de muncă in străinătate.

Inscrierile  se pot face in intervalul 15-30 ianuarie , la Cabinet Scolar nr 2 de la Liceul  Teoretic, de luni până vineri intre orele 9-14 sau la tel 0744-606379

Daniela Ciută

Lasati un comentariu