Washington Post : Dragoş Bucur este un actor excepţional

• publicat la: 25 ianuarie 2011
Washington Post : Dragoş Bucur este un actor excepţional

Dragoş Bucur este elogiat într-o recenzie a filmului „The Way Back”, de Peter Weir, apărută în cotidianul american Washington Post. Actorul român este caracterizat drept „un actor excepţional”, iar alături de o distribuţie de excepţie – din care fac parte şi Colin Farrell şi Ed Harris – interpretează rolul unui  contabil ager la minte”.

„Remarcabili în distribuţia internaţională a filmului sunt Collin Farrell, care joacă rolul unui criminal rus cu un cuţit mare, şi excepţionalul actor român Dragoş Bucur (Moartea domnului Lăzărescu), în rolul unui contabil ager la minte”, se arată în materialul din Washington Post.

Pelicula „The Way Back”, în regia lui Peter Weir, a avut premiera în cinematografele americane pe 29 decembrie 2010, astfel încât să devină eligibilă în cursa pentru Oscar.

Bazat pe romanul „The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom”, a lui Slavomir Rawicz, filmul spune povestea unui grup de prizonieri care evadează din gulagul siberian în 1940.

Peter Weir, unul dintre cei mai cunoscuţi regizori australieni, s-a născut în 1944. După ce şi-a lăsat amprenta asupra Noului Val de cineaşti australieni cu filmele sale – „Picnic la Hanging Rock”, „Ultimul val” şi „Gallipoli”, Weir a regizat o serie de producţii americane şi internaţionale de succes, cum ar fi „Martorul”, „Cercul poeţilor dispăruţi”, „Truman Show” şi „Master and Commander: La capătul Pământului”.

Dragoş Bucur are 33 de ani, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, şi a început să joace la teatrul Podul, sub îndrumarea profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film. Primele roluri de film au fost în „Marfa şi banii”, regizat de Cristi Puiu şi „Furia” lui Radu Muntean, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor din partea Uniunii Cineaştilor din România.

sursa  Antena 3

Lasati un comentariu