Primarul Kovacs a schimbat conducerea Spitalului

• publicat la: 1 februarie 2011
Primarul Kovacs a schimbat conducerea Spitalului

Deşi luna februarie este o lună geroasă prin definiţie, la Spitalul Municipal Carei ea a debutat cu decizii fierbinţi  ale  primarului Kovacs  care a descins inopinat in aceasta instituţie încă de la primele ore ale zilei.

Directorului  de până azi dimineaţă al Spitalului, dr.Goraş  Constantin i s-a  adus la cunoştinţă , mai bine zis i  s-a pus in faţă decizia scrisă , semnată  de primarul municipiului Carei, prin care, incepând de astăzi mandatul  de manager incetează, in locul său  fiind numită dr.Rat Elisabeta  din Satu Mare.Rat Elisabeta a fost desemnată şi membru cu drept de vot in Consiliul de Administraţie al Spitalului din partea Ministerului Sănătăţii.Numirea sa in funcţia de manager va lăsa vacant locul din CA.

Ceea ce  se zvonea prin oraş in ultima perioadă  s-a dovedit a fi adevărat. De fapt, la penultima şedinţă de consiliu, primarul a  afirmat că legea ii dă dreptul să facă schimbări in conducerea spitalului, să numească o conducere interimară pe o perioadă de 6 luni, până la organizarea  concursului pentru funcţia de manager la Spitalul Carei .  Legea la care făcea referire este OUG 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii in vederea descentralizării.

Inspirat de pelicula cinematografică” Eu când vreau să fluier, fluier” a lui  Florin Şerban, primarul Careiului regizează  filmul de actualitate „Eu când vreu să schimb, schimb”.

Pe lângă dr.Goraş  au mai fost schimbaţi  şi directorul medical dr.Petkes  cu Borz Tiberiu, medic primar ortoped din Satu Mare precum şi directorul financiar contabil, ec.Moca Ramona cu Szasz Ferenc din Carei, fost contabil la Consumcoop Carei .

Contactat telefonic, Poosz Szabolcs , membru in Consiliul de Administraţie a Spitalului, ne-a declarat că nu ştie nimic de schimbările făcute in cursul zilei de astăzi dar a auzit de ele de la colegi.

Am luat legătura şi cu dr.Goraş  Constantin care a afirmat că a fost pus în faţa faptului împlinit  şi  ”  nu ştiu ce motive au stat la baza schimbării mele dar evaluarea contractului meu de management în niciun caz”.

Dacă dr.Rat Elisabeta  a  mai luat contact cu problemele spitalului careiean ,dr.Borz Tiberiu numit pe funcţia de director medical, nu este şi nu a fost deloc  prezent in unitatea sanitară  locală .

Nici măcar membrii consiliului de administraţie de la spital   nu au fost consultaţi in legătură cu  numirile de astăzi. Sau poate tocmai de aceea au fost nominalizate  persoane apropiate primarului  in consiliul de administraţie  al  spitalului , ca acestea să nu  aibă niciun cuvânt  de spus  asupra  persoanelor puse in funcţiile de conducere de insuşi primarul  Careiului.

Avem acum   dovada  aprecierii de care se bucură  cadrele medicale careiene  in viziunea primarului oraşului. Niciunul dintre ei nu este considerat capabil să gestioneze activitatea Spitalului Municipal  Carei .Niciunul nu a fost considerat apt să reprezinte interesele medicilor careieni in Consiliul de Administratie din parte Colegiului Medicilor , fiind nevoie de nominalizarea unui medic sătmărean. Nu că am avea ceva impotriva lor dar nu cunoaştem vreun caz in care un medic careiean să fi fost numit in vreun organism de conducere din spitalele sătmărene. Să inţelegem că  diplomele medicilor careieni  sunt  mai puţin valoroase?

In mod normal, cel care ar trebui să susţină şi să incurajeze activitatea  intelectualilor careieni este tocmai primarul, ales  datorită voturilor careienilor, din toate categoriile sociale, inclusiv intelectualii.

Nu ştiu să fi auzit ca in Satu Mare primarul Ilyes Gyuszi să  aducă  la conducerea instituţiilor din subordinea Primăriei   numai specialişti  din alte oraşe.

Dar am auzit  că la Carei a început vânătoarea de vrăjitoare.

Daniela Ciută

comentarii

de ARNOLD la 4 februarie 2011 - 15:52

Da voi de unde stiti ce capacitati are doamna ?habar nu aveti,vorbeste gura fara voi,in mod sigur ca voi sunteti cei mai buni la locul vostru de munca,va autoapreciati,vai de voi habarnistilor, ca ma enervati deja,de toata lumea stiti sa barfiti cate ceva.Ar trebui sa va vedeti lungul nasului vostru.Daca Kovacs numea pe cineva din gasca voastra erati multumiti si nu mai postati pe aici aberatiile voastre de doi lei.Sunteti penibili,eu va doresc sa ajungeti vreo data pe mana ei ca sa va convingeti de de profesionalismul ei in domeniul sanatatii.

de de cris la 5 februarie 2011 - 11:39

S-au saturat cei din Satmar de d-na…au mai trimis-o si pe la Carei ca rebut,sa faca ordine pe la spital,inainte d-na”cu bita”spre cadrele medicale,ca manuiti bine…Rusine!!!

de sany la 5 februarie 2011 - 12:49

da ce pregatire are kovacs in afara de a falimenta firma proprie si orasau las ca te schimbam si noi la anu giordeste cat mai poti pentru noua fabrica pe care vrei sa o faci .

de cititor dezgustat la 7 februarie 2011 - 05:11

e adevarata zicala care circula pe la noi:sa moara si capra vecinului,ceva tipic romanesc.omului asta nu-i merge firma e bai,daca-i merge si mai mare.in fine,asta conteaza mai putin.ceea ce conteza este ca,cel putin cred eu ca d-na ciuta nu a fost niciodata la serviciul de urgenta din carei,sa vada modul in care sunt tratati cei care i-au trecut pragul,nu a auzit nimic de pacienta gravida care a murit dusa de la carei in coma la satu mare,nu s-a confruntat cu lipsa medicamentelor tipica acestei institutii:vrei tetanus,du-te sa ti-l cumperi.asta e cruda realitate care m-a lovit si pe mine si cred ca pe langa mine pe multi altii.era nevoie ca cineva sa puna piciorul in prag si sa aiba curajul sa faca o SCHIMBARE.

de cititor dezgustat la 7 februarie 2011 - 05:24

DAR CAND KOVACS L-A PUS DIRECTOR LA APASERV PE PAPI OVIDIU N-AM CITIT COMENTARII NEMULTUMITE,CA DOAR E DE-AL NOSTRU!!!!!!!!!!!!!!HAI SA ADMITEM CA PRIMARUL NU FACE DIFERENTE ETNICE SI RECUNOASTE VALOAREA OMULUI SI A PROFESIONALISMULUI,CHIAR DACA ACESTA E DIN OPOZITIE.SAU TOTI CEI CARE AU FACUT COMENTARII SUNT MULTUMITI DE STAREA ACTUALA A SPITALULUI???????????AVEM CLADIRE NOUA,DAR NU AVEM CADRE MEDICALE!NU AVEM SECTIE DE ORTOPEDIE SI NU AM AUZIT CA FOSTUL DIRECTOR SA FI FACUT CEVA IN ACEST SENS,DESI AR FI PUTUT.SAU VOUA FRATILOR CHIAR VA CONVINE SA MERGETI LA SATU MARE DACA VA RUPETI PICIORUL????????EI BINE,MIE NU.CHIAR SI PENTRU ASTA A MERITAT SCHIMBAREA.

de un cititor umblat prin spitale la 7 februarie 2011 - 06:41

Se pare ca dumneata nu ai prea avut de-a face cu spitalul si nici nu esti de pe-aici ca prea nu stii multe dar te bagi in seama asa .Schimbarea de dragul schimbarii nu cred ca e utila. Ai fost vreodata la ortopedie? Ai habar ce se intampla daca ai o fractura de femur sau de umar? Eu am fost operat la Satu Mare , nu spun de cine dar dupa 6 luni a trebuit sa merg la Oradea sa repare ce au facut altii.Nu arunca numai fitile fara sa stii ce vorbesti.Eu pot dovedi cu certificate medicale.Si sa stii ca si Cenusa s-a zbatut sa aduca ortoped si Goras si toti dar asta nu mai spui .Si nici nu spui de cine a fost tratata acea gravida si de ce a ajuns in ultimul moment la Satu Mare ! Si nici de cazul in care o pacienta a primit transfuzia necesara vecinei ei de pat! Cu jigniri si vorbe murdare nu rezolvi nimic, careienii stiu care e situatia asa ca stai linistit. Asa ca nu are legatura capra vecinului cu ce ai scris ca doar nu oricine gospodareste banii orasului. Nu este totuna ce faci cu averea personala sau cu cea a comunitatii. Vrei sa ne spui ca in CAREI nu exista un expert contabil cu experienta si a trebuit sa fie numit un om cu datorii la jumate orasul si cu procese pe rol in urma celor „facute” la Consumcoop?Inseamna ca jignesti economistii careieni asemeni celui care a permis aceasta schimbare.

de cititor dezgustat la 7 februarie 2011 - 07:15

STIU BINE CE VORBESC.NU MA LUA ASA CITITORULE UMBLAT CA SI ALTII MAI UMBLA.DAR DIN PACATE NU TOATA LUMEA ISI PERMITE.ASA CA AVEM NEVOIE DE ORTOPEDIE,DE ONCOLOGIE ETC.FAPTELE VORBESC.CU TOATA STRADANIA FOSTILOR MANAGERI ACESTE SECTII LIPSESC SI AVEM NEVOIE DE ELE.

de cititor dezgustat la 7 februarie 2011 - 07:20

NU AM FOLOSIT UN LIMBAJ DESTUL DE ELEVAT PENRU TINE?POATE CA NU SUNT LA FEL DE UMBLAT,DAR SUNT CAREIAN NASCUT AICI SI VREAU SA VAD CA AVEM SI NOI MEDICI,NU DOAR SATMARUL.ASA CA MAI SCUTESTE-MA DE REPLICI IRELEVANTE.

de un cititor umblat prin spitale la 7 februarie 2011 - 07:25

Dragul meu, tu ori nu poti ori nu vrei sa citesti asa cum se scrie.Sigur ca avem nevoie de specialisti, doar cand e vorba de sanatate toti incercam sa ne permitem , ca asta conteaza.Vrei sa ma simt rusinat ca am fost bolnav si am avut nevoie de operatii si tratamente aparte ? De ce nu raspunzi la intrebarea CE SPECIALIST este directorul economic proaspat numit? !!!! Cu ce realizari se poate mandri? Ce ex[erienta are ? De ce nu raspunzi la intrebarea pusa in legatura cu desele si infinitele solicitari de specialisti de pana acum , indiferent cine director ? Doar nu vrei sa spui ca doar acum se poate ? Are vreo legatura cu altceva ? Citeste calm si nu te enerva ca oricum observam ce incerci tu sa faci.

de cititor dezgustat la 7 februarie 2011 - 08:42

nu ma calma tu pe mine.toti avem deptul sa fim tratati si am vrea sa o facem in oras,daca este posibil.sunt de parere ca trebuiau schimbati toti la spital pentru ca nu era in regula ceea ce era acolo.nu e indiferent cine e director,szasz dupa cate stiu e economist,deci are o facultate terminata in domeniu,nu facultate de doi bani terminata la satu mare.ce altceva mai vrei?asteapta ,cum astept si eu sa vad realizarile noii conduceri si nu te hazarda in previziuni aiurea,ca doar nu esti prezicator (vezi ca previziunile se impoziteaza).:)

de un cititor umblat prin spitale la 7 februarie 2011 - 09:19

Deci recunosti ca nu ai ce sa prezinti despre realizarile unui om trecut de 50 de ani care a fost numit , pe ce criterii? Degeaba terimin o facultate daca apoi nu te tii de treaba.S-au vazut cazuri dar esti tu in masura sa dai aici lectii? De ce nu ne prezinti cartea de vizita a acelui economist faimos numit de director? Asteptam ! Sau vrei sa se specializeze la spital ,pe banii orasului ?

de un cititor umblat prin spitale la 7 februarie 2011 - 09:20

Si sa stii ca platesc impozitul care mi se cuvine nu ca si gospodarul orasului care da altfel de exemplu !

de cititor dezgustat la 7 februarie 2011 - 11:18

si eu il platesc si am dreptul la opinie fie ca-ti convine sau nu.asta e PAREREA MEA.apropo,despre ce specializare vorbesti?nu fi ridicol.goraj pe ce criteriu a foct numit?dar,todea?lasa vrajelile!!!!!!!!!

de un cititor umblat prin spitale la 7 februarie 2011 - 14:17

De fapt tu de cine esti dezgustat ? Dr.Goras( nu goraj ca ne dezgusti) este specialist in meseria lui.Si inca nu ai venit sa ne prezinti realizarile lui szasz contabilu’ .Te mai astept.Si fara vrajeli , ca oricum le vedem si nu le putem inghiti ca sunt prea gogonate .Te-ai interesat cum e cu restantele la plata impozitelor la gospodarul nostru? Credeai ca nu se stie? Asa sa tot construiesti , pe banii altora.Asteptam sa ne prezinti realizarile contabilului de pana acum, cele care il indreptatesc sa ocupe un asemenea post !

de gabi la 7 februarie 2011 - 14:44

d-le, sau d-na „un cititor umblat prin spitale”, vedeti ca va da de gol felul in care scrieti. de obicei oamenii nu remarca, dar dvs. puneti „spatiu virgula spatiu”. chestia asta se vede la extrem de putini oameni, iar dintre cei care comenteaza pe aici, aproape la nici unul. nu vreau sa insinuez nimic:)))….desi e evident pt mine ca nu sunteti un cititor „oarecare”, stilul de a scrie, „spatiu virgula spatiu”, „spatiu inainte de primul cuvant din paranteza” sunt doar detalii care ne tradeaza. eu doar va spun sa fiti mai atent(a) la CUM scrieti, in cazul in care nu vreti sa va scrieti numele. in lunile precedente pe mine m-ati luat la rost ca nu imi scriu numele, ca sunt „detinator al adevarului”, si ca nu are rost sa imi raspundeti pt ca nu imi scriu numele. problema e ca nick-ul meu ramane la fel mereu, iar al dvs e „BULE…..”…ups, „Danie….C..ta”…ups, scuze, nu m-am putut abtine!!!:))
putina coloana vertebrala, va rog! poate careienii de rand nu observa chestiile astea, dar eu noaptea sunt batman si vad! atentie, deci la CUM scrieti!

de cititor umblat prin spitale la 7 februarie 2011 - 15:07

multumesc pentru aprecieri. Chiar sunt incantat de ele dar daca urmaresti doar virgulele poti sa stai mai departe intre ele iar daca observi doar un singur neadevar din cele scrise atunci am sa spun ca ai avut dreptate si eu am gresit.Pana atunci insa tu urmareste virgulele ca altii vad realitatile.

de ROBOCO la 7 februarie 2011 - 15:13

Ar fi cazul sa mai terminati cu prostiile la acest subiect ,oricum nu rezolvati nimic.Sunt alte subiecte mai calde,expl.aliantele; PSD,PNL,nu aveti nimic de comentat …………

de observator la 7 februarie 2011 - 15:57

eu cred ca ceea ce este de fapt important este faptul ca nici unul dintre fostii manageri nu a reusit sa aduca medici specialisti.nimeni nu a pus la indoiala capacitatile medicale ale lui goraj sau ale celorlalti medici care au indeplinit functia de director a spitalului.din pacate trebuie sa recunoastem ca serviciile medicale din carei sunt deplorabile si este nevoie sa se faca ceva ca lucrurile sa se schimbe.nici mie nu~mi convine sa ma duc la satu mare sa-mi puna un ghips si hai sa fim realisti,din pacate nu ne permitem.asa ca parerea mea este ca ar trebui sa ii lasam pe oamenii numiti in functie sa isi faca treaba si abia daca nu vom fi multumiti avem dreptul la comentarii.ca asa doar aruncam cu noroi si nu e drept.

de observator la 7 februarie 2011 - 16:21

de fapt articolul in sine este o relatare subiectiva a doamnei ciuta care,din cate se pare,a fost multumita cu tot ceea ce era pana acum la spitalul carei.la asa articol nu iti prea ramane nimic de comentat.doar o precizare.in articol scriati de zvonurile care circula prin carei.un sfat prietenesc, nu va luati dupa barfe,documentati~va si relatati obiectiv articolele. ca de fluierat stim si noi,asa ca pe locuri, fiti gata, start si dusi suntem pe urmele vrajitoarelor.

de observator la 7 februarie 2011 - 16:23

apropo,doamna rac e din carei,la fel si domnul szasz.

de observator la 7 februarie 2011 - 16:26

barfe,barfe si iar barfe.doar sa nu devenim can can.

de cititor la 8 februarie 2011 - 06:09

pentru daniela ciuta primarul ilyes constituie unitatea de masura? RIDICOL

de primul observator la 8 februarie 2011 - 09:19

Ok „observator”.Sa stii ca am observat ca mi-ai folosit nick-ul si ai scris 4 comentarii.Daca ai facut-o pentru a crea confuzie e ok.Asta stii,asta faci.Stii tu,”rusine Dinu Patriciu”!Daca nu era acesta scopul atunci s-ar putea sa ai o problema.Incearca sa o rezolvi.Stiu sigur ca sectia de boli contagioase s-a inchis dar sectia de care s-ar putea sa ai nevoie functioneaza inca.Tu sa fii sanatos.

de primul observator la 8 februarie 2011 - 09:43

@gabi
Sa stii ca m-ai facut curios dar m-ai facut sa imi pierd si timpul.Am trecut la observat si sa vezi ce am constatat.In acest articol s-au folosit 27 de virgule dintre care numai 5 sunt „spatiu virgula spatiu”.In cele 5 comentarii ale cititorului umblat prin spitale s-au folosit 10 virgule dintre care 6 „spatiu virgula spatiu”.Din postari nu reiese ca cititorul ar fi de gen feminin” Eu am fost operat la Satu Mare” si „Chiar sunt incantat de ele „.
Daca recunosti ca esti batman de noapte nu mai posta ziua ca s-ar putea sa faci greseli.Apropo,nu esti cumva acel gabi care a fost ziua la meci la Victoria si nu a stiut scorul?

de de cris la 8 februarie 2011 - 10:06

E usor sa spui”nu au reusit sa aduca medici specialisti”,parca s-ar vinde la kg,sau ar fi la tot coltul.Pleaca medicii din tara,asta nu vedeti?Apropo in curand (asa se zvoneste,dar cam tot ce se zvoneste se adevereste intr-un final) vor veni tineri specialisti in Carei,cautati si convinsi sa vina de fosta conducere a spitalului,o pot confirma si medicii care vor veni ,daca vor veni si nu vor pleca si ei din tara.

de cititorul umblat prin spitale la 8 februarie 2011 - 10:27

Sa stii gabi ca am vazut comentariul postat noaptea, dupa cum ai afirmat ca esti batman de noapte. Daca crezi ca limbajul suburban pe care l-ai folosit tine loc de mod de rezolvare a problemelor din oras atunci nici macar din categoria careienilor de rand nu faci parte.Parca trebuia sa prezinti cartea de vizita a celor carora le iei apararea.Imi pare rau ca te dezamagesc dar inca mai port 44la bocanci si din pacate stiu pe pielea mea ce inseamna sa fii internat atat la urgenta cat si in salon la spital.

de gabi la 8 februarie 2011 - 11:39

da, dar cum explicati ca dupa postarea acelui comentariu inofensiv, in care am incercat sa il(o) sfatuiesc pe „bolnaviorul umblat prin spitale” ca e prea pe fatza faza cu ” , „…n-am mai putut posta comentarii decat prin niste artificii??????:) nici acum nu pot, normal. dar fara sa injur, mi s-a „interzis” comentarea articolelor. daca te uiti la toate articolele, si la toti care comenteaza pe aici, doar autorul are „ticul” asta de scriere cu ” , „. nu are rost sa intram in polemici, e clara treaba. eu nu am jignit, si m-au interzis, sau vrei sa zici „umblatule” ca nu esti autorul, ci esti un cititor atat de protejat de adminul site-ului ca imediat ti-a sarit in ajutor si m-a cenzurat? greu de crezut, logic. dupa care normal ca m-am enervat, si am postat acel comentariu vulgar, dar a fost doar un test, nici eu nu credeam ca va merge. l-am postat pt ca nu imi plac oamenii ipocriti. legat de victoria, da, am avut ghinion la meciul ala:)) …sa lipsesti intre min 46-50 si fix sa nu prinzi golul…asta e:)

de alt cititor la 8 februarie 2011 - 13:04

daca ai dreptate gabi (si tind sa cred ca ai),e chiar extrem de penibil!

de Daniela Ciuta la 8 februarie 2011 - 19:42

Spre deosebire de alte publicatii , aveti posibilitatea sa va exprimati parerea in spatiile alocate.Cele care contin vulgaritati sunt sterse.Nu cred ca mai este nevoie sa apelez la comentarii atata timp cat semnez articolele.Aviz speculantilor. Cine doreste sa colaboreze poate contacta redactia.

de gabi la 8 februarie 2011 - 20:32

„spatiu virgula spatiu” loveste din nou! 😛
spre deosebire de alte publicatii? fiecare ziar online are sectiune de „comment”-uri, singura exceptie de care stiu e „friss ujsag” :))
legat de comentariul vulgar, am spus, a fost un test, puteam sa scriu si „doi-zece”.
nu mai este nevoie sa apelati la comentarii la propriul articol, sub un „pseudonim”? ba, eu zic ca e o mutare logica, de convingere a turmei nescolite, capabila doar sa critice…
nu sunt speculant, doar un fin observator. speculantul are de castigat ceva, eu nimic.

in fine, vreau sa mai scriu ca in ciuda faptului ca nu mi s-a parut ok sa incercati manipularea masei de cititori, in restul de 99% din cazuri(articole, informatii, etc) sunt de parere ca furnizati informatii interesante, sunteti un ziar bun, chiar f bun. nu am nimic cu autorii, care par oameni de treaba, din ce am vazut/citit pana acum pe buletin. doar v-am atras atentia, sa nu simulati cazatura in careu, cersind penalty, cand scapati singur cu portarul, si puteti da gol. sper ca nu am fost prea plastic:)

ps: succes pe mai departe, si mai bagati ceva articole, informatii si despre victoria!

de ROOCO la 8 februarie 2011 - 20:36

Imcetati ,nimeni nu va baga in seama comenturile voastre ,voi sunteti doar cativa ei sunt multi,asa ca nu va mai dati atata importanta .Va trageti de chiloti unul cu celalat ,e penibil,dar mai penibil e cand vi se dau replici de catre autorii articolelor.Asa ceva nu am mai vazut la nici o publicatie on-line,zau.

de gabi la 8 februarie 2011 - 20:52

rooco, tu sigur nu esti autorul, ca tu esti cu „spatiu virgula” si atat. cred ca tocmai mi-ai bagat in seama comentariul, de asta ai raspuns. ce e penibil in faptul ca autorii se apara? probabil nu ai vazut multe publicatii online…

de observator la 9 februarie 2011 - 10:10

O . K . gabi . AI o parere buna despre tine . Te crezi un fin observator inundat de logica . Logic ca si comentarile vulgare sunt doar un test de …(MICROFON ?) “doi-zece”.
TU PE CINE INCERCI SA MANIPULEZI ? sa fie oare turmele nescolite ?BATMON risti sa devi penibil . Normal ca HOTU”strigaHOTII . NU am folosit ” spatiu virgula spatiu” doar „spatiu punct spatiu” ce zici sunt autorul ?.

de gabi la 9 februarie 2011 - 20:28

observator, dar tu ce crezi, „alt cititor” e tot aceeasi persoana cu mine?:) e treaba ta daca asta crezi, adevarul e crunt insa…nu sunt penibil, tu nu vrei sa vezi evidenta…nu am nici un interes sa manipulez pe cineva, ma doare pe mine in spitz de cine e sau nu la spital. eu doar am aparat adevarul. parerea buna despre ziar nu mi-o schimba nici „descoperirea” mea. nu mai raspund la comment-uri legate de asta, ca e clara treaba, si oricum nu e nush ce, sunt altii care omoara, fura, sparg…in fine, forzza victoria!!

de bogdan la 11 februarie 2011 - 14:31

Tara este condusa de oameni destepti si cinstiti?
de ce vreti ca in Carei sa fie altfel?!

de superman la 11 februarie 2011 - 20:42

Inca putin si da iama si in directorii de la scoli. Oare primarul „TZUTZI” o mai tine in scaun pe balena lui?

de elev la 11 februarie 2011 - 20:42

hjg

de ARNOLD pentru Primar la 13 februarie 2011 - 15:53

Apropo de scoli,daca as fi in locul primarului Kovacs,primul director pe care l-as schimba ar fi cel pe are l-a numit el la Sc.nr.3 D-nul Visnay Csaba,pentru el nu exista legea invatamantului,sau; el nu tine cont ca totusi in acea scoala sunt cadre si de „etnie romana’ si nu numai de et.maghiara.Sa ma scuze primarul dar eu sut maghiar si nu pot accepta asa ceva,iar primarul habar nu are de comportamentul acestui om in scoala 3 si ca nu stie cu ce se mananca aceasta functie.Cine incearca sa-l corecteze pe acest director atunci cand el vb.aberatii pentru ca habar nu are de nimic,il ameninta si ai poarta pica e razbunator.Sa nu mai vb de felu cum se poarta cu profesorii care nu-i poarta trena.Trebuie sa intervina Inspectoratul,sunt sigur ca v-a afla multe lucruri interesante,cu conditia sa nu-l tremita pentru cercetari pe Inspectorul KONYA

de student la 15 februarie 2011 - 23:25

Vad ca oamenilor din Carei nimic nu place…oricine ar fi primar sau manager al spitalului, sau contabil sau director de scoala. Indiferent de partid sau etnie eu sustin faptul ca D-l Kovacs face ce are in putere. Sunt foarte curioasa oare cum s-ar descurca altii? Cred ca dupa 1 an nu v-ar mai placea nici altcineva. Imi place foarte mult felul in care toata lumea se baga fara sa stie despre ce este vorba. Nu stiu daca ati observat, dar in timp ce voi va certati aici e cacat nu numai in oras, ci in toata tara. Sistemul de spitale se darama,si nu din cauza lui Cseke, sau Kovacs.. Vad ca se ocupa lumea din Carei cu toate…nu stiu de ce nu-l lasati pe dl primar sa-si faca treaba…ce importanta are cum ii merge „fabrica de scaune”? Din cate stiu nu mai are de a face cu „fabrica” de mult, ci fiul lui se ocupa de asta. D-na Rat a fost cea mai buna alegere pt acel post. Iar pt postul de contabil nici „Ramonika” nu v-a placut, acuma nici domnul Szasz? Cred ca-l confundati cu cineva, care-i intr-adevar „sportiv de halbere”. D-l Gindele nu mai merita o a doua sansa? Cu D-l Visnyai care este problema? Se pricepe cineva mai bine? Cine se ofera? La fel pt celelalte posturi noi ocupate din oras? Eu imi fac treaba, la fel ar face si altii daca i-ati dea o sansa! Sunt dezamagita de locuitorii orasului…cred ca de asta pleaca toata lumea si nu se mai intoarce. De unde sa avem medici buni, cand nici in orase mari nu sunt? Au plecat cu totii in strainatate, tocmai pt criza de bani in toate spitalele din tara! Nu este medicament niciunde, nu numai in Spitalul Carei. Dar din fericire exista o farmacie langa spital, care isi vinde medicamentele la dublu pret! Si ce bine face ca rofita de aceasta tara!

de pentru student(a) la 16 februarie 2011 - 07:01

daca te semnezi student atunci cum de „Sunt foarte curioasa oare cum s-ar descurca…”? le cam amesteci si parca nu esti tu,cea care scrii si incerci sa denigrezi si tagma studentilor prin exprimarea de ..cacao.comentariul este o mostra remarcabila a efectului introducerii studiului in limba minoritatilor fara a se studia si un minim de exprimare in limba romana .
probabil taticul a platiti bani grei ca sa te poata introduce la vreo facultate si acum mai trebe sa traga sforile sa gaseasca si post pentru cand vei termina,nu?ai intrebat pe taticul la cine mai are de platit datoriile?nu a mai reusit nimic cu ajutoarele olandeze?ce stii tu despre economistii din Carei?doar nu crezi ca ramonika ta si ferike sunt singurii.ai intrebat pe nenea jeno cu ce economisti a lucrat si de ce nu vrea sa lucreze cu experti contabili?cu ce rezultate te lauzi tu? cum ai terminat liceul?suntem curiosi sa mai citim ce ne scrii.

de gabi la 16 februarie 2011 - 11:50

@pentru student(a)
analizand scrisul tau, si al studentului(ei), nu vad vreo deosebire mare, si tu si ea aveti cateva greseli, dar nu vad de unde ai tras concluzii referitoare la ce a realizat el(ea). ii fi tu ceva mare academician, un fel de „soarece de biblioteca” si nu stim noi. si chiar daca ar fi asa cum zici, doar studentii eminenti au dreptul la pareri, poate el(ea) nu are chef sa invete cat invata altii, si totusi are o parere legata de subiect. nu are dreptate cumva? ce vezi in ultimul timp in ziarul asta? copaci taiati in parc, maidanezii, spitalul…singurele 3 subiecte care sunt reluate la infinit, doar pt a atrage publicul sa comenteze. nu vezi stiri pozitive, decat despre cel mai activ liberal, in cel mai bun caz. asa cum sunt autorii, mereu cu aceleasi subiecte, asa sunt si locuitorii careieni, mereu cu nemultumiri, mereu se plang, toata lumea e de vina, doar ei nu.

si ca si PS: chiar crezi ca are importanta ce studiaza studentul respectiv? cand termina, tara asta ii ofera sanse, in afara de tatic? iti spun eu ca ii ofera: vreo 5% sanse, daca are noroc, si daca are si ceva in cap dp scoala…sunt o gramada care invata bine, si le trebuie ani de zile pana se pot angaja in domeniul pe care l-au studiat, pana atunci spala vase, matura, curata buda, etc, desteptule….

de ciprian la 16 februarie 2011 - 13:46

sa stii ca ai dreptate gabi,sunt de acord cu tine ca nu putem sa vedem altceva in oras decat maidanezi, copaci taiati si tarati pe sosea, un spital fara medici buni, nu ai un cinematograf sau un teatru,nu mai sunt terenurile de sport din parc,am auzit ca scot si trandafirii,pentru un loc de munca dai din buzunar la greu,la stadion nu ai pe cine sa vezi.vremuri grele.

de @gabi la 16 februarie 2011 - 13:54

daca sunt si lucruri bune care se fac in orasul asta de ce nu relatezi dumneata d-le gabi, hai sa schimbam prisma lucrurilor spune-ne si noua muritorilor de rand ceva aspecte pozitive din oras pe care nu le stim si nu le vedem, ca poate esti mai aproape de domn’ primar.

de primul observator la 16 februarie 2011 - 14:15

gabi,vad ca tare mult te-a deranjat comentariul de…pentru student.atat te-a afectat incat ti-a intunecat gandirea.scriai in comentariile anterioare ca „in restul de 99% din cazuri(articole, informatii, etc) sunt de parere ca furnizati informatii interesante, sunteti un ziar bun, chiar f bun. nu am nimic cu autorii, care par oameni de treaba, din ce am vazut/citit pana acum pe buletin” si”parerea buna despre ziar nu mi-o schimba nici “descoperirea” mea”.asta nu se poate intampla decat daca commentul-student este o persoana foarte apropiata tie.acum vezi numai”singurele 3 subiecte care sunt reluate la infinit, doar pt a atrage publicul sa comenteze”.
sper ca nu am fost prea plastic ca sa folosesc o expresie folosita de „gabi” si „alt cititor”.

de gabi la 17 februarie 2011 - 08:21

de unde crezi ca as fi apropiat de primar? el e fetita mea, nu trebuie sa fiu eu apropiat de el. sunt si lucruri bune, dar nu au magnet la cititori. cele 3 subiecte sunt reluate, vedeti articolele ce au aparut, si numarati. cate 3-4 de trandafiri, cate 2-3 de parc, cate 2 de cainii aia amarati, cate 2-3 de spital. astea sunt singurele locatii din oras, in rest nimeni nimic:) habar n-am cine e studentul, deci nu stiu daca mi-e apropiat sau nu.proportia de 99% scade incet dar sigur, a ajuns pe la 90% 🙂

de TDElwood la 22 februarie 2011 - 20:43

I’m planning to visit Amsterdam, Netherlands next week. I would like to know whether the Marriot Hotel (located between Leidseplein and Vondelpark) or the Renaissance Hotel (located between Central Station and Dam Square) would be more convenient given the winter weather.

Which hotel location is better for tourist to see the major attractions in the wintertime? Any other travel tips for exploring Amsterdam in December? Thank you.

Lasati un comentariu