Spitalul Muncipal Carei a rămas şi fără medic ORL-ist

• publicat la: 22 aprilie 2015
Spitalul Muncipal Carei a rămas şi fără medic ORL-ist

Spitalul Municipal Carei se confruntă cu o criză acută de medici specialişti. În ultimul an au plecat mai mulţi medici specialişti dintre şi aşa puţinii pe care îi are unitatea de sănătate careiană.
Secţia  ORL  este  ultima care a rămas din martie fără singurul medic specialist.

Mult trâmbiţata preluare a Spitalului Municipal Carei de către Primăria Carei miroase pe zi  ce trece a fiasco. La 1 februarie 2011, după recenta preluare a spitalului careian, primarul şi-a făcut cunoscute intenţiile pentru care a dorit preluarea , prin schimbarea directorului instituţiei, medicul specialist  Constantin Goraş. De atunci, instituţia este condusă de dr.Racz Elisabeta. Din Consiliul de Administraţie al  spitalului nu face parte niciun medic careian şi niciun reprezentant român din cadrul Consiliului Local Carei.

De la preluare, directorii economici ai spitalului se schimbă pe bandă rulantă. Modernizat cu firma de casă a primăriei, vopsit în culoarea preferată a primarului şi dotat cu plăcuţe bilingve peste tot, Spitalul Municipal Carei nu prezintă nicun fel de atracţie pentru medici, pentru cei specialişti, dedicaţi meseriei alese.

În luna martie, doctorul Revesz Attila care lucra la secţia de ORL din cadrul spitalului a decis să plece la  o clinică privată din Satu Mare. Situaţia este gravă şi la secţiile de Oftalmologie si oncologie, rămase fără medic specialist din vara lui 2014. Singurul medic anestezist este medic pensionar iar în perioada de concediu de odihnă a acestuia, orice intervenţie este dirijată către Satu Mare. Deşi medicul Radiolog s-a pensionat recent, după cele prezentate mai sus avem în faţă o radiografie  parţială a situaţiei medicilor specialişti din spitalul careian.

redactie

comentarii

de Attila. la 22 aprilie 2015 - 13:14

Spitalul este ferma clanului Gaborului nr I.
Noi santem oile de pe ferma lui!!

de dimitriu radu mihai la 23 aprilie 2015 - 05:49

nu ca as vrea sa critic conducerea spitalului din Carei dar sau intamplat multe in ultima perioada,plecarea dr Braniste ,plecarea in pensie a dr Caprariu,plecarea in pensie a dr Marian,acum plecarea dr Atilla samd.>Nu trebuie sa ne trezim in ultima clipa cand ne pleaca oamenii,trebuie sa ne gandim din timpca daca lasam sa plece greu vin altii.Plecarile multor doctori este cauzata dee interese si nu de competitivitate,mai bine ii lasam sa plece decat sa tinem medici buni pe care vad ca sp.Satu.Mare ia primit cu bratele deschise este cazul medicului Braniste.Asa cuacest concept incetul cu incetul ne vor pleca toti medicii si atunci NATURAL se va pune lacat pe spitalul din Craei.Oare se vrea acest lucru dupa atatea sacrificii cu care s-a construi.VOM VEDEA numai sa nu fie prea tarziu!

de Delia la 23 aprilie 2015 - 08:21

As vrea sa spun ca pentru doctorul Marian si Caprariu nu a fost dorita prelungirea activitatii si au fost scosi rapid la pensie dar pentru medicii maghiari se prelungreaste activitatea si cu 10 ani de catre directoarea asta.
a fost gonit si anestezistul Braniste si a ramas o singura pensionara care cade de pe picioare dar pana nu se gaseste un medic maghiar sa vina nu e lasata sa isi vada de sanatate si de pensie . La fel este si la celelalte sectii.Este foarte adevarat ca in CA sunt numai consilieri maghiari si nu sunt medici din Carei.E la fel ca la primaria Carei.Pacat de oras,ca e frumos si cu oameni buni.

de nelutu la 23 aprilie 2015 - 09:49

domnule prefector,in loc sa va ocupati cu vinurile de carei si racolarea de liberali pentru pesedisti mai bine ati verifica activitatea de la spitalul carei,care ar trebui sa vindece careienii!!!!!

de Racz Ioska la 23 aprilie 2015 - 11:13

Erzsike,varlak !

de sudu la 23 aprilie 2015 - 19:04

dotat cu plăcuţe bilingve peste tot
ceea ce e si absolut normal!
nu lucrez la spital, nu stiu ce si cum e acolo, insa daca salariile ar fi mai mari probabil ,”‘În luna martie, doctorul Revesz Attila care lucra la secţia de ORL din cadrul spitalului a decis să plece la o clinică privată din Satu Mare,” nu ar fi migaratia catre sectorul privat.

de Iarăși eu la 23 aprilie 2015 - 19:06

La anestezie singura persoana rămasă este în jur de 70 de ani. Tot ea răspunde și de secția reanimare. Gândit logic, nu prea cred ca mai are capacitatea fizica și psihica pentru a asigura anestezie în trei săli de operație și sa acționeze prompt și rapid în situațiile de urgență care pot apărea în timpul oricărei anestezii sa nu mai vorbim de reanimarea unde mor oamenii zilnic.
Gărzi după cum se observa nu mai face, conducerea spitalului a ascuns-o la etajul 6, crezând ca careienii nu observa ca anestezista e cam depășită de vreme.

de sudu la 23 aprilie 2015 - 19:17

Aici trebuie un singur lucru , bani, multi bani din bugetul statului, pentru sanatate, peste cativa ani unde vor fi medicii nostrii, cei tineri, aproape toti in vest, dar noi? tot aici vom fi. bolnavi

de Horia Mărieș la 26 aprilie 2015 - 02:05

Drept la replică.

Comentariul postat sub semnatura ing. Horia Mărieș, sub articolul de la link-ul de mai jos, nu-mi aparține.

Cred că a fost postat în numele meu de un anumit prof. ing. Tiberiu, pensionat acum un an de zile de la Liceul S. Bărnuțiu din Carei, ca de altfel și celelalte postări de sub acel articol. Am solicitat ferm redactiei gezetei respective să dea dovadă de fair play si să publice urgent prezenta dezmințire.. În caz contrar, o să o postez in toate ziarele online ce apar in județul SM.

de Mosu la 26 aprilie 2015 - 07:47

Si,raspuns,ceva…..
Retardatul sef,a dat mana cu bachus ieri,va reveni din betie abia maine!!

de andor la 26 aprilie 2015 - 07:50

finul lui covaci de la gazeta e recunoscut pentru betiile sale si pentru datoriile pe care le are la colegii jurnalisti satmareni dar si pentru fetitele cu care se distreaza la ferma si la poniiivasu cu fotbalistu ratat al careiului

de Horia Mărieș la 26 aprilie 2015 - 08:09

Cănd mă refeream la „link-ul de mai jos” (și care a fost șters) mă refeream la articolul cu titlul „Angajaţii Spitalului Carei îşi vor primi salariile înainte de Paşte” apărut in ziarul sătmărean concurent, cel al finului de primaș.

de rusinica........ la 26 aprilie 2015 - 09:51

Ce doriti de la Spitalul din Carei? Cu o doctorita ca Petkes si o asistenta ca Deliu care este angajata pe sectie si „plimba ursul” toata ziulika prin spital,dar ridica salariul mare de pe Reanimare!

de asistenta la 26 aprilie 2015 - 15:49

rusinica tu mai bine sa te ocupi de alte sporturi si nu de doamna doctor petkes care este cel mai competent anestezist!!!daca nu ar fi doctorita petkes nu ar exista nici macar o singura operatie in spiutal pentru ca este singurul anestezist chiar daca este pensionar de multa vreme…dona deliana e pusa de partid e adevarat,ca sa aduna adeziuni si ca sa pune zacusca la erjike.nu peste mult timp vomn avea un hotel de 5 stele in loc de spital,

de Horia Mărieș la 26 aprilie 2015 - 23:23

@asistenta

Tare imi este frică și sper să nu vorbesc cu bănat, că Spitalul Municipal din Carei, aflat cu oblăduirea unui pseudo-manager ca si incompetentul primaș Kovacs, se va desființa in curând. Semnele zodiace cam astea îmi arată. Mai ales fiindcă directoarea Ratz nu este de loc in stare să atragă cadre medicale noi, vezi si cazul, posibil competentei, doamnei doctor Pertkes, care, la vârsta ei , ar cam fi deja cazul să lase loc unor doctori tineri, să iasă definitiv la pensie pentru ca să-și crească nepoții. Așa af fi normal.

de de la cititor la 27 aprilie 2015 - 08:29

Perfect real despre d na Deliu,un salar monstruos pentru???????

de ion la 27 aprilie 2015 - 16:34

dona deliu o asistenta cu atributii de dute vino,

de mona la 27 aprilie 2015 - 17:52

,mai mult cu atributii de sluga si de codoasa la tulipani…o rima fara coloana folosita pe post de serviciu de curatenie si platita cu firimiturile de la masa jupanilor ce semneaza facturile babane!

de lenuta la 27 aprilie 2015 - 22:39

spitalul udemeristopesedist ar trebui sa scrie pe fatada ca pe aceasta baza se fac angajarile si decontarile de koika si directia satmareana.

de adevarul la 28 aprilie 2015 - 11:48

deci ce se scrie pe aici este adevartat si real.petkes nu lasa sa se apropie nimeni de anestezie ca pierde ciubucul de la internari si operatii iar deliuu traieste din munca si pe spinarea altora asa cum sustin cititorii acestui ziar( lenuta, mona, ion, cititor,H.Maries, rusinica etc)

de spitalul la 28 aprilie 2015 - 12:06

nu anestezistul este de vina pentru situatie ci managerul de spital pentru ca permite asemnea situatii…toti medicii pensionari maghiari au fost lasati mai departe sa profeseze iar celor romani li s-a dat drmul la pensionare imediat desi au solicitat prelungirea activitatii!
iredentismul si sovinismul primarului a depasit orice limita in Carei.

de morica la 4 mai 2015 - 08:23

sa scriet mai bine ca de unde sa dau 1500 de euro pentr ca sa ma angajez ca infirmera prin sistemul koka????? la asistente creste plata ciubucului da cine ne tot trage banii pentru angajari ca nu cred ca raman la cine dam noi plicul!!
toate trebe unse cu euro la spital la carai daca vrei sa ter angajezi!!,si salaru tare mici este si atunci de unde sa tot dam la nesatulule alea???

de ionica la 4 mai 2015 - 08:48

de la mine au luat 1700 si tusica o dat 2400 cai asistenta si tot striga pa noi bolundu adus de erjike din canada!

de joska la 4 mai 2015 - 10:56

este adevara ca deliu se ocupa cu incasarea banilor pentru posturi si e de o nesimtire rar intilnit.toata lume csine a dat spaga sa denunte la DNA si primeste bani inapoi

de andor la 4 mai 2015 - 11:07

alianta pisedeiudemere baga mana la careieni in buzunar pentru orice si apoi fac chefurile la ponivasi cu fetitele aduse din slovenia si daca lia nu strange banii de unde sa deie erjike la ei!?

de DIN la 4 mai 2015 - 19:48

LIA VA SFARSI URAT IN CATUSE.

de sas la 4 mai 2015 - 20:38

pentru ca e romanca proasta care a lucrat pentru erjike si jeno! ati crezut ca erjike si jeno vor aprecia slugareala romancutei care le aduce pe tava adeziunile si cotizatiile din angajarile de personal?
asa patreste cine intra in cardasie cu tulipanii!

de feli la 4 mai 2015 - 21:50

bine zis!

de angajata la 4 mai 2015 - 22:00

aveti dreptate ca trebuie denuntata,ca altfel asa va pati toata lumea care doreste sa se angajeze la hospital.poate astepta aceste zile DNA.avem probe concrete la dare de mita pentru mai multe posturi din spital(asistente si infirmiere)

de Horia Mărieș la 5 mai 2015 - 04:35

@angajata la 4 May 2015 – 22:00

Dacă aveți probe concrete, de ce nu vă adresați prin denunț Parchetului de pe lângâ Judecătoria Carei, in atenția doamnei prim-procuror Proșa ??? Ii acoperiți pe infractori, pe corupți și pe pungașii careieni nesimțiți prin tăcerea Dvs? Respectați legea nescrisă a omertei?

Credeți că prin comentarii anonime pe aici pe la BdeC o să rezolvați ceva?
Eu îmi semnez cu nume și prenume în clar toate comentariile de pe aici și tot nu mișcă nimeni (Prefectura, Procuratura, Poliția) absolut nimic.
Mai pe scurt spus, pe aici pe la comentariile de la BdeC batem apa in piuă de pomană, tot nu ne bagă (și nici nu ne va băga vreodată) nici un „organ”, nici o oficialitate în seamă!

de Claudia la 31 august 2017 - 12:11

Mare problema ca am ramas fara Dl. Doctor Revesz Attila (e in SM, la Korall) – am auzit ca dinsul nu-ti face mare lucru pina nu te trimete (semioficial, daaa, cu biletzele cu adresa si nr de tel) la ceva cabinete sa faci audiometrii, care nu-s gratis, pai da, cabinetele alea de unde sa faca si ele incasari ?…
Ce bine era sa-l mai avem in Carei pe Dl. Doctor Revesz Attila… Se mai dezvoltau si audiometriile, si cabinetele… ce mai, mergea economia !…

Lasati un comentariu