Asociaţia „Puffy” din Carei caută adăpost pentru patrupede

• publicat la: 15 martie 2011
Asociaţia „Puffy” din Carei caută adăpost  pentru patrupede

Vineri,11 martie 2011, în sala de şedinţe  a Primăriei a avut loc o nouă întâlnire a Asociaţiei „Puffy” cu careienii .
Printre temele dezbătute s-au  numărat şi  măsurile de protecţie a animalelor fără stăpân precum şi posibile soluţii pentru crearea unui adăpost pentru acestea. O delegaţie a Asociaţiei s-a deplasat recent la Primăria municipiului pentru a discuta despre locaţiile în care s-ar putea amenaja un adăpost. Una dintre propuneri a fost o clădire ce aparţinea căminului de bătrâni ,din spatele viilor din Carei, pe valea Tireamului. Egli Sebastian şi Schrepler Francisc – din partea Primăriei – au afirmat că acolo este prevăzută construirea de locuinţe sociale şi i-a indemnat pe cei din Asociaţie să işi caute in continuare un spaţiu adecvat pentru adăpost.La capătul străzii Tireamului este prevăzută construirea unui bloc ANL pentru rromi,existând deja fundaţia pentru această clădire.

Secretarul asociaţiei, Rodica Boloş, a participat la un concurs organizat de Inspectoratul General de Politie pentru Protecţia Animalelor,fiind admisă in funcţia de inspector. Inspectoratul General de Politie pentru Protecţia Animalelor a luat fiinţă in anul 2009, având ca misiune protecţia necuvântătoarelor şi işi desfăşoară activitatea intr-un mediu instituţional organizat la nivel central şi judeţean.

În urma întrunirii de vineri am remarcat că numărul participanţilor la şedinţe este într-o continuă creştere.Site-ul web al Asociaţiei va fi finalizat pe parcursul acestei săptămâni. De asemenea, membrii pregătesc întâlniri cu elevii din şcoli şi licee pentru a discuta despre protecţia animalelor.

redactia

comentarii

de Andi la 15 martie 2011 - 18:21

Felicitari doamnei Rodica Bolos! Chiar avem nevoie de asemenea oameni in Politia pentru Protectia Animalelor.

de pb la 15 martie 2011 - 18:42

Suntem foarte multumiti fata de Asociatia Puffy pentru eforturile depuse de ei pentru aceste necuvantatoare care au ajuns pe strazi din vina unor „oameni”

de ILRE la 15 martie 2011 - 19:35

Succes in continuare asociatiei ,,Puffy,,!!!

de Mona la 16 martie 2011 - 03:47

Felicit oamenii cu aceste initiative! Bafta multa Asociatiei Puffy!Si retineti: va da afara pe usa, intrati pe geam!!

de S.P.Q.R. la 16 martie 2011 - 08:21

Exista multa confuzie pe aceasta tema – generat/alimentat si de aceste articole despre Asociatia Puffy.

Rezolvarea problemei legate de inmultirea cainilor comunitari este indatorirea autoritatiilor locale. Un serviciu comunal, cum ar fi de ex. ingrijirea domeniului public, iluminatul public, asigurarea accesului la apa, colectarea deseurilor etc.

Ori asociatia despre care vorbim este o ONG.

Autoritatiile locale pot sa sprijine orice ONG, dar serviciile comunale nu pot fi asigurate/acoperite prin angajarea unor astfel de organizatii.

Astfel A. Puffy poate fi si chiar trebuie ajutat pentru ca protectia animalelor este un scop nobil, dar nu poate fi o alternativa reala, durabila si legala pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari.

de pe fata la 16 martie 2011 - 09:00

pentru S.P.Q.R,
felicitari… bine scris… ai dreptate…, dar vrem doar sa comentam evenimentele fara sa facem ceva ? CL a gasit solutia sa contracteze o firma din Satu Mare…, si culmea e o solutie legala cica…

asociatia Puffy este singura care intradevar sub forma unui ONG dar lupta sa faca ceva. Cheltuelile privind rezolvarea acestei probleme sunt enorme nu mari. Cine iubeste animalele sa se ralieze cu ei…, moral dar si financiar… daca nu…, caini vor fi in continuare eutanasiati in Satu Mare.
Sau ce a-ti crezut ??? ca sunt mangaiati si tinuti in caldurica… Eu cred ca ce am scris este crud…
dar acuma e momentul ca iubitorii de animale sa-si uneasca fortele… sau pute-ti sparge seminte pe marginea terenului in continuare doar comentand evenimentele din teren… care nu va plac…

solidaritate este cavantul cheie…

🙁

de Maria la 16 martie 2011 - 09:35

Ma bucur ca a ajuns Politia Animalelor si in judetul nostru,vreau sa vad ca reziliaza contractul cu firma de ecarisaj al hingherului Bolog,care sa imbogatit destul,si-a facut cateva vile de pe urma necuvantatoarelor si de pe spatele contribuabililor.Ar fi cazul sa intervenim pe toate caile.Succes Poilitia Animalelor!vreau sa va vad la treaba.

de S.P.Q.R. la 16 martie 2011 - 11:53

Suna crud sau nu, dar problema cainilor comunitari poate fi rezolvat numai in trei feluri:

a) eutanasiere
b) sterilizare
c) izolare

Costuri mai mici, eficienta a>b>c
Umanitate, moralitate a<b<c

Interesul CL (deci al cetateniilor in general) este sa aleaga metoda cea mai eficienta si cea mai ieftina.
AP este interesat ca procesul sa decurga cat mai uman / moral.
Deja am ajuns la un punct unde – desi interesul de a rezolva problema exista la ambele parti – modul de abordare difera (simplu si eficient respectiv moral/uman)
Acest antagonism autoritati-societate civila este natural intr-o democratie, dar e o premisa grea pentru colaborare.
Pana la urma trebuie, si sa speram ca va fi, gasit un compromis (COMPROMIS)

de CITITOR la 16 martie 2011 - 17:48

Primarul EUGEN KOVACS ,o sa gaseasca solutia in urmatorul mandat 2012 – 2015,
In mod sigur ca il intereseaza si aceasta povaa a cainilor vagabonzi,trebuie sa recunoasteti cu totii ca aici exista la mijloc doua tabere pro si contra patrupedelor.Trebuie impacata toata lumea si nu e o sarcina usoara pentru nici una din parti.Cine are impresia ca e usoara munca de primar,il sfatuiesc so incerece,fara sa tin parte nimanui.

de student la 16 martie 2011 - 20:00

Eu cred ca daca vrem sa facem ceva in ceea ce priveste protectia animalelor, se poate face ,doar daca se doreste. Sa-i sterilizam si sa le oferim un adapost acestor animalute. Primaria daca ar dorii cu adevarat,ar si face-o, dar nu este interesata. Dar oare de ce? Hingerii lui Balog sunt pe o mana cu primaria.Oameni buni , hai sa demonstram ca si careieni sunt in stare sa faca ceva laudabil,pentru aceste necuvantatoare.Primaria sa dea banii pentru sterilizare si nu lui Balog. D-l primar daca ar fi destept (pentru el ,este)ar putea sa ajute asociatia .Careiul este un oras destul de mare, asociatia sa caute adapost? sau primaria este obligata sa le ofere un loc.Oare cine detine evidenta terenurilor aflate in proprietatea primariei?

de cititor 1 la 17 martie 2011 - 07:38

draga cititor vad ca ai calitati de oracol iar daca e asa as vrea sa-mi spui si mie cat voi mai creste, precizez ca am doar 155cm la 16 ani,sant foarte frustrat si nu reusesc sa ma concentrez pe ceea ce am azi de facut cum nu reuseste nici dl kovacs, banuiesc, chiar de asta va mai trebui sa asteptam panla urmatorul mandat si-n mod sigur vom mai creste pana atunci. oooooooo nu ma-ndoiesc ca-l intereseaza povara cainilor, cum nici a tiganilor imputiti pierde vara sau infractori carora le-a pregatit un nou camin/ghetou(inteleg) intr-o zona linistita cum e cea de langa caminul de batrani unde putea foarte bine putea muncii asociatia, spun MUNCII pt ca munca nu e treaba de primar! as incerca aceasta „munca”, la sfatul tau, dar mai am de crescut cum am mai spus si nu e treaba de pitigoi sa lingi cur de tigan …

de student la 29 martie 2011 - 20:11

draga cititorule,azi citind Informatia zilei dau de o informatie privind patrupedele cat de de preocupati sunt mai marii orasului ca primesc telefoane , alde dl Kaizer , Kovaci de la anumiti „cetateni” , ca sunt muscati, agresati de aceste necuvantatoare.In Carei poate candva s-a intamplat cu cineva sa fie muscat, dar numai daca acel animal a fost lovit.Daca un catel latra, poate va roaga sa-i dati un cot de paine, sau sa-l maingaiati. Primaria este atat de preocupata de stiri de tot felul incat nu are timp si mai ales dorinta + vointa sa ajute Asotiatia Pufi .Domniile lor nu gasesc un adapost de aproape doi ani.Va intreb cand mai mergeti pe jos, sa vedeti ce mai este prin oras, pe strazi, prin cartiere, sa vedeti gropile , gunoaiele,unde este amplasata Biblioteca orasului, sa vedeti oameni sarmani ,fara loc de munca ?.Cati investitori au aparut prin Carei, pe toti i-ati trimis la plimbare, in loc sa creati locuri de munca.Dragi edili, cainii nu mai sunt in calduri,nu mai sunt in haite, nu mai vin de la curtile oamenilor, si sa recunoastem hingerii lui Balog a adunat o multime ce caini pentru care s-au dat bani buni si multi. Pe cand promiteti sa faceti un adapost pentru patrupede impreuna cu Asoc.Pufi? pentru a se putea steriliza, castra pentru a stopa inmultirea lor.

Lasati un comentariu