Asociaţia„PUFFY”–un nou pas pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

• publicat la: 9 martie 2011
Asociaţia„PUFFY”–un nou pas pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari

Adunarea generală din 04.03.2011 a Asociaţiei „Puffy” din Carei a găzduit reorganizarea administrativă şi demararea unui program pentru soluţionarea controversatei probleme a câinilor fără străpân din municipiu.

Problema câinilor comunitari din municipiul Carei a ajuns atât de serioasă încât aproape la tot pasul ne întâlnim cu câte o „haită” de câini fără stăpâni, hoinărind in voie. Unul dintre principalii factori care au cauzat apariţia acestui fenomen este considerat si ignoranţa noastră, a cetăţenilor, care, din diferite motive, nu ne asumăm responsabilitatea faţă de aceste necuvântatoare(fie ele câini, pisici, sau alte animale de companie).

Astfel ele ajung ale nimănui, fiind nevoite să-şi caute adăpost, să se hrănească şi să se înmulţească pe stradă. Deşi pare mai uşor să nu luăm la cunoştinţă ceea ce se întâmplă şi să nu acţionăm, acest lucru nu va reduce numărul câinilor vagabonzi, dimpotrivă, în timp poate deveni un pericol pentru societate.

În cadrul celei mai recente adunări a Asociaţiei „Puffy” s-a hotărât demararea unui program de capturare, sterilizare, deparazitare, vaccinare şi identificare a câinilor fără stăpân din Carei, pe cheltuiala Asociaţiei. În cadrul aceleaşi şedinţe s-a reorganizat consiliul de administraţie al Asociaţiei după cum urmează: Dumitru Ovidiu Gheorghe – preşedinte, Virag Karol şi Peter Andrea – vicepreşedinţi, Balos Rodica – secretar şi Strucz  Noemi – purtător de cuvânt.

Preşedintele Asociaţiei susţine că a asistat la prinderea câinilor comunitari de către firma „Mixt Service S.R.L.”din Satu Mare :”Acest lucru se face cu crose, sunt prinşi, ridicaţi în aer şi strangulaţi până leşină, sau sedaţi şi apoi băgaţi în cuşti, după care sunt duşi la un adăpost şi eutanasiaţi după 14 zile. Pentru fiecare câine prins şi eutanasiat, Primăria Carei plăteşte între 160 şi 180 de lei”.Dumitru Ovidiu Gheorghe a propus crearea unui registru în care să se ţină evidenţa câinilor fără stăpân şi, respectiv, a celor care au stăpân.

Asociatia a solicitat in repetate randuri sprijinul Primariei pentru rezolvarea situatiei maidanezilor dar fara rezultat pana in prezent.In majoritatea oraselor care intampina asemenea probleme,colaborarea cu administratia locala a dus la rezolvarea situatiei cainilor fara stapan.La Sighetul Marmatiei,de exemplu,s-a deschis un adapost pentru caini in urma cu doi ani datorita colaborarii dintre o asociatie ecologica si primarie.Dupa aparitia  apostului,orasul are un aspect civilizat iar animalele nu mai sunt maltratate de hingheri.

Asociaţia „Puffy” îşi doreşte pe mai departe să sprijine si manifestarile culturale din municipiul Carei. În data de 12.03.2011, începând cu orele 18,00 în sala mare a Primăriei va avea loc o nouă şedinţă, deschisă tuturor, pe tema rezolvării problemei câinilor comunitari.

redactia

comentarii

de Cristi la 9 martie 2011 - 09:04

se scrie cu i normal deci PUFFI

de doina la 9 martie 2011 - 11:57

ce inteleg unii din articole;de fapt,fiecare judeca cum poate

de Auditoriu la 9 martie 2011 - 12:27

spune asta tanti doina…tanti doina, fiecare intelege ce vrea si extrage informatia de care are nevoie…iar Dvs. aveti rolul de „pune la punct” pe toata lumea…e bine ca sunteti actionar la Ardealul…nu mai trebuie sa munciti, primiti dividendele si „no problem”…

de Razvan la 9 martie 2011 - 12:57

pai si numele il maghiarizeaza asta …sa ii frec in bot

de careian la 9 martie 2011 - 14:12

daca scrii PUFFY in loc de PUFFI se cheama maghiarizare? razvan, te nagyonhulye!!!

de LULU la 9 martie 2011 - 19:35

pai da ,daca numai de copaci,caini si Kovacs avem parte ce drek sa mai facem si noi,facem siteuri invatam sa scriem

de Mona la 10 martie 2011 - 02:48

Nu cred ca este o problema existentiala cum se scrie numele asociatiei…! Nu conteaza prea mult ca se scrie PUFFY sau PUFFI! Ideea este ca, DA- sunt prea multi caini fara stapan in oras, DA -sunt un pericol pentru cetateni, dar NU se procedeaza asa cum fac cei de la ecarisaj! NU animalele poarta vina ca au ajuns in strada, NU le poti cere sa nu se inmulteasca! Aici intervine specia umana: dotata cu constiinta si liber arbitru!NOI suntem de vina pentru ce se intampla! Fie ca ne convine, fie ca nu! Ne debarasam de ei din diferite motive (subiective)… si noi si vecinii si vecinii vecinilor nostri. Iar apoi ne miram sa se inmultesc. ne plangem ca sunt prea multi, ne plangem ca ne fac rau! Nu cainii ne fac rau, ci noi le facem lor rau! Numai niste barbari pot sa faca ceea ce fac cei de la ecarisaj!Sa nu uitam ca acesti caini sunt niste suflete!!! Sa-i tratam sa cum ne-am dori sa fim tratati noi! Nu cred ca moartea lor ar tine de cald cuiva! Solutii exista, trebuie doar sa vrem! Bafta multa celor de la Asociatie!

de PUFI la 11 martie 2011 - 06:50

ASTAZI 11 MARTIE – la ora 18.00, Aociatia Pufi invita iubitorii de patrupede la o intalnire,unde se vor discuta problemele cu care se confrunta Asociatia
Sunt asteptati cat mai multi iubitori de necuvantatoare.

de podoba mircea la 11 martie 2011 - 08:57

in sfarsit,As.Puffy primeste viata! Trebuie luat un exemplu de la o asociatie asemanatoare(din tara sau chiar din strainatate),care deja a parcurs acesti primi pasi in ecest domeniu! SUCCES !!!

de pensionar la 14 martie 2011 - 21:18

pentru ce nu se gaseste si pentru aceste animale o solutie ca deja neam saturat sa ne tot grijim de ei pe strada

de Mona la 15 martie 2011 - 03:36

veniti cu idei dom’le „pensionar”. timp aveti, judecata aveti, dar oare suflet….?

Lasati un comentariu