Orange şi-ar cam strânge taraba

• publicat la: 4 mai 2011
Orange şi-ar cam strânge taraba

Proprietarul companiei Orange România, France Telecom a anunţat că va vinde sau va consolida toate operaţiunile mici deţinute în ţările europene, printe care şi cele din România. În timp ce în Europa France Telecom a avut în primul trimestru vânzări în creştere uşoară, firma a înregistrat în România scăderi ale cifrei de afaceri, cu un profit mai mic cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ.

„Portofoliul nostru din Europa trebuie să fie mai eficient. În anumite state nu există creştere. Am intrat într-o fază dificilă“, a declarat Stéphane Richard, directorul general al grupului care deţine Orange, France Telecom. El a adăugat, susţine ADEVĂRUL, că nu exclude ieşirea companiei de pe unele pieţe şi a numit Austria, Elveţia, Belgia, Slovacia şi România printre statele unde grupul ar putea decide să vândă participaţiile la operatori locali.

Veniturile Orange România au scăzut în primul trimestru cu 6%, la 222 milioane euro, de la 237 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă CURIERUL NAŢIONAL, din cauza condiţiilor economice dificile, accentuate de creşterea inflaţiei. În plus, Orange România a anunțat că la 31 martie 2011, avea 10,3 milioane de clienţi, în scădere cu 5% faţă de perioada similară a anului precedent, susţine CAPITAL.

Pentru a minimize efectele scăderilor pieţei, aminteşte ROMÂNIA LIBERĂ, Orange a anunţat luna trecută crearea unui joint venture cu Deutsche Telekom pentru a eficientiza achiziţiile de echipamente pentru operaţiunile celor două companii de pe mai multe pieţe europene, inclusiv din România. O altă variantă, afirmă ADEVĂRUL, ar fi unificarea reţelelor cu Deutsche Telekom, companie care deţine 30% din grupul elen OTE, care este, la rândul său, acţionar majoritar în companiile Romtelecom şi Cosmote.

sursa Ziare.ro

Lasati un comentariu