Steaua fără nume

• publicat la: 23 iunie 2011
Steaua fără nume

Tribunele au fost din nou pline şi in această seară, la reprezentaţia piesei „Steaua fără nume” de Mihai Sebastian, in interpretarea actorilor de la Teatrul de Nord.

În dramaturgie, Mihai Sebastian s-a impus cu piesele „Steaua fără nume”, „Jocul de-a vacanţa” şi „Ultima oră”.

Piesele lui sunt „farse intelectualizate”, de implicatie socială şi morală profundă in care evadarea din realitatea plată intr-o lume iluzorie, a imaginatiei, devine soluţia – chiar numai vremelnică – pentru salvarea conditiei umane individuale.

În gara unui orăşel liniştit de pe Valea Prahovei coboară din tren, forţată de controlor pentru că nu avea bilet, o tânără frumoasă, îmbrăcată în rochie de seară, pe nume Mona (Alina Negrau). Cum nu s-a putut duce la un hotel, un tânăr profesor, pasionat de astrologie, Marin Miroiu( Sorin Oros), îi oferă găzduire.

Mona este impresionată de sufletul sincer al profesorului. Atras de misterioasa femeie, Miroiu îi oferă în dar o stea descoperită chiar de el.
Mirajul nopţii nu durează însă mult, iar dimineaţă, Grig (amantul Monei) îşi face apariţia într-un luxos automobil, pentru a o lua acasă.

Sub impresia amintirilor nopţii, tânăra refuză să plece, dar realitatea o face să recunoscă că lumea din care vine ea nu poate fi niciodată şi cea a profesorului.

Apaluzele la scenă deschisă  au răsplătit din plin prestaţia de zile mari a actorilor sătmăreni.

Distribuţia:

NecunoscutaAlina Negrău

ProfesorulSorin Oros

Domnişoara CucuAdriana Vaida

Şeful gării Ştefan Bordea

UdreaStelian Roşian

Grig Vlad Muresan

Eleva Dorina Nemeş

Ţăranca/D-na Grigorescu Andreea Mocan

PascuTibor Székely

IchimSergiu Tăbăcaru

ConductorulCosmin Domnişan

Mâine, vineri 24 iunie, debutează întrecerile sportive , dela orele 14,oo,Terasa Literară de la orele 16,00,reprezentaţii ale  trupelor careiene Noir, Deity şi  Psyhosymphony de la orele 19,00 iar de la orele 20,00 sunteţi aşteptaţi la concertul Filarmonicii DINU LIPATTI.

De dimineaţă, începând cu orele 9,00,se vor efectua determinări gratuite ale glicemiei de către Lions Club Someş din Satu Mare.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu