Mare atenţie la ce răcoritoare cumpăraţi! Adria flori de soc, băutura cu cele mai multe E-uri. Vezi topul sucurilor care conţin conservanţi

• publicat la: 25 august 2011
Mare atenţie la ce răcoritoare cumpăraţi! Adria flori de soc, băutura cu cele mai multe E-uri. Vezi topul sucurilor care conţin conservanţi

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dat publicităţii un studiu privind conţinutul băuturilor răcoritoare.

În cadrul studiului au fost făcute teste comparative între băuturile aflate pe piaţa din România, în ceea ce priveşte nivelul conţinutului de coloranţi, conservanţi şi E-uri.

Potrivit acestuia,Mirinda e băutura care conţine cei mai mulţi coloranţi,Fanta Madness are cel mai mult zahăr iar
Bio Cola e cel mai puţin chimizat suc de pe piaţă. Acesta din urmă are zero coloranţi, zero conservanţi şi nu conţine E-uri.

Topul băuturilor campioane la E-uri:

1. Adria flori de soc cu 11 astfel de substanţe

2. Frutti Fresh Grapefruit, cu 8 E-uri

Carrefour suc de portocale cu 8 E-uri.

3. Cico portocale cu 7 E-uri

Frutti Fresh Pere cu 7 E-uri

Frutti Fresh Tutti Frutti cu 7 E-uri
La polul opus, sucurile cu cele mai puține E-uri sunt :

Bio Cola ( 0 )

Pepsi – 2 E-uri

Schweeps Kinley Tonic – 2 E-uri

Coca Cola – 2 E-uri

Fanta Madness – 2 E-uri

Nestea Peach – 2 E-uri

Lipton, Sprite, Nestea Ceai Verde  ( câte 3 E-uri fiecare).

Băuturile cu cei mai mulți conservanți sunt Frutti Fresh Tutti Frutti, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Grapefruit, Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale, Cico portocale, fiecare dintre acestea conținând două astfel de substanțe.

De cealaltă parte, sucurile care nu conțin niciun conservant sunt cele produse de Coca- Cola și două produse de European Drinks: Adria Cola și Action Cola.
Ultima categorie a studiului se referă la conținutul de zaharuri. Coca Cola Light, Coca Cola Zero, Pepsi Max și Bio Cola au zero zaharuri. Pe de altă parte, Fanta Madness, Mountain Dew și Schweeps Bitter Lemon au cea mai mare cantiate de zaharuri, respectiv 13.50g/100ml, 13.10g/100ml, 12.60g/100ml.

sursa  adevarul.ro

Lasati un comentariu