Laureat al premiului UNITER pe scena Teatrului de Curte şi Cameră Macondo din Carei

• publicat la: 21 septembrie 2011
Laureat al premiului UNITER pe scena Teatrului de Curte şi Cameră Macondo din Carei

Actorul Kocsardi Levente, angajat al Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely, din Timişoara şi laureat al premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol din 2099 – Rosencrantz şi Guildenster sunt morţi – prezintă două spectacole pe scena Teatrului de Curte şi Cameră Macondo din Carei.

Sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 20.00, pe strada Rakoczi Ferencz numărul 9, cei interesaţi pot urmări one-man show-ul Arta Pârţului, elaborat pe baza textului Jurnalul unui nebun, de Salvador Dali.

Spectacolul are durata de 50 de minute şi este în limba română.

Duminică, 25 septembrie, de la ora 20.00, la cafeneaua Fashion and Coffe, actorul timişorean prezintă producţia Marmeladov, o dramatizare bazată pe romanul Crimă şi pedeapsă, de Dostoievski.

Spectacolul are durata de 50 de minute şi este în limba maghiară.

Arta pârţului

„Arta pârţului” este un spectacol inedit, despre o artă în care toţi suntem specialişti, deşi nu o recunoaştem. Spectacolul a văzut pentru prima dată luminile rampei în toamna anului trecut şi reprezintă conferinţa daliniană a contelui de la Trompette.

Piesa este una cu totul inedită, cu mult umor, care cuprinde un discurs ironic la adresa politicului şi a societăţii pline de prejudecăţi. Cu alte cuvinte este o piesă care merită văzută, mai ales într-o seară de sâmbătă.

Marmeladov

Într-o lume fragilă, în care mulţi decad, din cauza situatiei materiale precare, datorata lipsei unui loc de munca, monologul lui Marmeladov este un urlet de durere, care nu e ascultata de cei care abia se mai tin pe linia de plutire, si in scurt timp ar putea deveni la fel ca el.

Lumea prezentata de marele clasic Dostoievski in romanul Crima si Pedeapsa seamana izbitor cu societea romaneasca actuala. Este inevitabila intalnirea zilnica cu marmeladovi,raskolnikovi,sonie etc.,cu cei de pe marginea societatii care incearca sa supravietuiasca din greu,chiar cu pretul de asi pierde moralitatea.

Spectacolul este o drama a dependentei,drama refugiului in viciu. Acest viciu in cazul lui e alcoolismul,dar ne putem inchipui si un Marmeladov din zilele noastre dependent de altfel de droguri, de aceea anacronismul de a-l duce pe Marmeldov intr-un bar al secolului XXI.

Intrarea la fiecare dintre spectacole costă 10 lei. Pentru rezervări se poate apela numărul de telefon 0748 – 974 – 342 (Paul Sarvadi).

Lasati un comentariu