Improvizaţiile la instalaţii şi manevrarea incorectă a aparatelor pe gaz constituie un permanent pericol de explozie

• publicat la: 11 octombrie 2011
Improvizaţiile la instalaţii şi manevrarea incorectă a aparatelor pe gaz constituie un permanent pericol de explozie

Numai anul trecut, în zona de activitate a E.ON Gaz Distribuţie, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 12 au avut de suferit în urma unor explozii sau incendii cauzate, în cea mai mare parte, de improvizaţii efectuate la instalaţiile interioare sau de manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale.

Pentru a evita evenimente cu consecinţe atât de grave, consumatorii casnici trebuie să conştientizeze riscurile la care se expun prin utilizarea improvizaţiilor şi să manifeste o atitudine responsabilă, eliminând orice posibilitate de montare ilegală de racorduri la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale.

De aceea, orice modificare la instalaţiile interioare trebuie realizată exclusiv prin intermediul unor firme specializate şi autorizate.

Totodată, dat fiind riscul major în producerea de explozii sau incendii ca urmare a manevrării necorespunzătoare a aparatelor alimentate cu gaze naturale, în special maşini de gătit de tip aragaz sau sobe, consumatorii trebuie să fie atenţi la modul de aprindere a arzătoarelor, astfel încât să nu genereze acumulări de gaz, aceasta fiind una din cauzele cele mai frecvente ce stau la baza exploziilor.

Respectarea de către consumatorii casnici a instrucţiunilor de utilizare a gazelor naturale, precum şi apelarea la specialişti în cazul modificărilor la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale sunt condiţii absolut necesare pentru a elimina posibilitatea de producere a unor evenimente grave.

comunicat  E.ON România

Lasati un comentariu