Posturi desfiinţate şi mii de angajaţi lăsaţi pe drumuri

• publicat la: 16 December 2011
Posturi desfiinţate şi mii de angajaţi lăsaţi pe drumuri

După ce ministrul Traian Igaş a tot ju­cat „alba-neagra” cu restructurările de la Interne, după ce angajaţii din structurile MAI au tot fost „evaluaţi” prin interviuri-fulger, iată că bilanţul restructurărilor de la In­ter­ne a fost dis­cutat joi, într-o şedinţă CSAT. Pre­şedintele Traian Băsescu a de­cla­rat la Cotroceni că nu s-a pus punct disponibilizărilor din ca­drul ministerului condus de Traian Igaş. Dimpotrivă, potrivit lui Băsescu, restructurarea va merge înainte după ce va fi adoptat Statutul Poliţistului, adău­gând că unele structuri vor fi trans­fera­te către autorităţile locale.

Pre­şedintele a spus că peste 35.000 de pos­turi din cadrul MAI au fost desfiinţate şi 9.330 de angajaţi disponibilizaţi. Dar, potrivit acestuia, planul de disponibilizări pentru 2011 avea în vedere 10.000 de persoane, ceea ce înseamnă că până la finele anului este foarte posibil să se atingă obiectivul propus. Preşedintele a ţinut să precizeze că disponibilizările făcute nu au diminuat ca­pacitatea operativă a instituţiei. Băsescu a criticat fap­tul că şcolile de subofiţeri din Ro­mâ­nia produc promoţii prea mari de po­liţişti cărora MAI nu poate apoi să le găsească locul în sistem .

„Pro­mo­ţia 2012 trebuie calibrată în func­ţie de nevoile de perspectivă ale mi­nisterului. Trebuie făcut însă un efort pentru promoţia din 2011. Mai pot fi gă­site cadre din alte sisteme, care pot fi trimise de unde au venit, pentru a se găsi loc promoţiei din 2011”, a spus Băsescu. Tot în cadrul şedinţei CSAT de joi s-a discutat şi despre planul de priorităţi informative ale serviciilor  de informaţii. „Pentru structurile de informaţii, când vom aproba dispersarea misiunilor pe fiecare serviciu în parte, am exigenţa fermă ca fiecare serviciu să se ocupe de misiunile pentru care a fost creat. Aici mă refer la cooperarea din­tre SRI şi DGIPI (n.r. – fosta «Doi şi un sfert»). DGIPI să furnizeze in­for­maţii poliţiştilor şi procurorilor şi când are informaţii privind securitatea  naţională să le transfere imediat către SRI”, a declarat preşedintele. El a precizat totodată că are pretenţia că DGIPI – structura cea mai importantă, dar şi cea mai controversată din cadrul MAI – să se concentreze în mod fundamental să dea informaţii legate de crima organizată SRI-ului.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu