7 ceaiuri bune după mesele copioase

• publicat la: 23 ianuarie 2012
7 ceaiuri bune după mesele copioase

Tuturor ne plac mesele incărcate cu bunătăţi de Sărbători si petrecem cea mai mare parte a timpului impreună cu prietenii si familia, in jurul bucatelor gustoase. Prăjituri, cozonac, sarmale si piftie, fripturi aromate, cârnaţi si slănină, am vrea să gustăm din toate. Si cei mai multi o fac… Insă după o astfel de perioadă “incărcată”, s-ar putea să avem ceva probleme cu digestia, cu tranzitul intestinal, sa ne simtim balonati si fara putere. Noi va recomandăm câteva remedii naturale – ceaiurile – care ajută la usurarea digestiei, la slăbit si la un tranzit mai lin.

Iată mai jos 7 ceaiuri bune după mesele copioase:

1. Ceaiul de chimen este foarte bun pentru digestie si este cel mai potrivit remediu dupa mesele copioase. Usureaza tranzitul intestinal, combate gazele si stimuleaza pancreasul, pentru a asimila alimentele rapid. Este bun la gust si poate fi folosit atat ca ceai, cat si in mancaruri, pentru a condimenta preparatele.

2. Ceaiul de ghimbir este excelent pentru cei care sufera de dureri de bila, de digestie “lenesa” si de dureri de stomac. Ghimbirul are un gust excelent si se gaseste in plafare, in doze speciale pentru ceaiuri.

3. Ceaiul de cimbru face minuni pentru stomac. Este potrivit celor care au o digestie dificila sau sufera de crampe imediat dupa masa. Se consuma cate doua cani de ceai pe zi, iar gustul lui este placut si aromat.

4. Ceaiul de anason stimuleaza digestia si are un rol important in dieta de slabire. Acesta usureaza durerile de stomac si protejeaza ficatul atunci cand consumi multe proteine, cum ar fi fripturile si carnatii de Sarbatori. Te va scapa si de toxine, iar daca bei 3 cani de ceai pe zi vei pierde kilogramele in plus.

5. Ceaiul de menta cu lamaie te ajuta sa slabesti, sa mananci mai putin si sa ai o digestie mai usoara. Este recomandat in senzatii acute de foame sau cand te doare burta. Prepara-ti o carafa mare de ceai de menta cu lamaie si consuma cate o cana dupa fiecare masa principala.

6. Ceaiul de soc combate durerile abdominale si elimina toxinele din organism. Fa o cura de ceai de soc imediat dupa sarbatori si vei slabi cateva kilograme bune. In plus, este si foarte bun la gust.

7. Ceaiul de rozmarin accelereaza tranzitul intestinal, iti da energie, calmeaza durerile gastrice si ajuta la buna functionare a ficatului. In plus, te ajuta si la dieta. Se pot bea 2 cesti de ceai de rozmarin pe zi.

sursa mayra.ro

Lasati un comentariu