Atenţionare de călătorie în Belgia

• publicat la: 27 ianuarie 2012
Atenţionare de călătorie în  Belgia

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să se deplaseze în următoarea perioadă în Belgia că luni, 30 ianuarie 2012, sindicatele belgiene vor organiza o grevă generală ca reacţie împotriva măsurilor de austeritate şi a reformei sistemului de pensii avute în vedere de guvernul federal belgian.

Mişcarea de protest va afecta atât sectorul public de transport, cât şi cel privat şi va perturba grav traficul rutier, feroviar şi aerian. Apeluri la grevă au fost lansate şi de asociaţiile profesionale din sectorul portuar şi al transporturilor maritime.

Circulaţia trenurilor, inclusiv a trenurilor de mare viteză Thalys şi Eurostar, va fi întreruptă total începând de duminică, 29 ianuarie, ora 22.00, până luni, 30 ianuarie, ora 22.00. De asemenea, transportul public rutier (reţelele TEC şi De Lijn) va fi întrerupt în intervalul de timp menţionat. Aeroportul Charleroi (al doilea ca volum al traficului de pasageri) va fi închis; nici un zbor nu va opera pe acest aeroport pe 30 ianuarie.

Pentru a preveni apariţia unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în Belgia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite zonele unde au loc mişcări de protest şi să contacteze, în prealabil, compania de transport feroviar/aerian de unde şi-au procurat biletul pentru reconfirmarea orarului de drum.

De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să consulte periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie pentru a obţine informaţii actualizate privind deplasările pe teritoriul Belgia.

comunicat

Lasati un comentariu