Covasna şi Harghita au adoptat stema Ungariei!

• publicat la: 6 ianuarie 2012
Covasna şi Harghita au adoptat stema Ungariei!

E greu de crezut aşa ceva dar, iată, e foarte adevărat. Cum la fel de adevărată si incredibilă este si lipsa de reacţie a autorităţilor statului român care nu au luat si, cu siguranţă, nu vor lua nicio măsură si nu vor avea nicio poziţie fermă faţă de acest gest sfidător. Vor prefera să lase să treaca “valul” si, opinia publică, luată cu una cu alta, să uite că autorităţile locale din Covasna si Harghita servesc patria… adică Ungaria.

“ Faţadele liceelor din judeţele Covasna şi Harghita sunt „ştampilate” cu stema Ungariei!” titrează JURNALUL NATIONAL care menţioneaza că,după ce în septembrie 2011, autorităţile din municipiul Gheorgheni, in frunte cu primarul Mezei Janos, au amplasat stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Salamon Erno din localitate, acum a venit rândul Primăriei Miercurea Ciuc, condusă de UDMR-istul Raduly Robert, să amplaseze stema Ungariei pe frontispiciul Liceului Marton Aron din Miercurea Ciuc.

Clădirea Liceului Marton Aron se afla în reparaţii încă din vara anului trecut, faţada clădirii fiind acoperită. De curând însă acesta a fost terminată. După renovare, faţada clădirii a fost ”îmbogăţită” cu o stemă a Ungariei şi o inscripţie exclusiv în limba maghiară, ”Rom. Kath. Fogimnazium”. La intrarea în clădire nu este amplasată stema României şi nu este arborat drapelul României, aşa cum prevede legea.

Surse din interiorul  Liceului Marton Aron au declarat faptul că stema Ungariei a fost amplasată pe fațada Liceului Marton Aron la presiunea primarului din Miercurea Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert, consemneaza COTIDIANUL.

CAN-CAN titreaza, la rându-i, “Ungurii ne-au mai făcut o aroganţă! Stema Ungariei a fost pusă pe frontispiciul liceelor din Harghita şi Covasna!” care adaugă că autorităţile din Harghita şi Covasna vor să se detaşeze de România. După mai multe scandaluri naţionaliste, acum e pe cale să mai izbucnească încă unul.
Primăria Miercurea Ciuc a decis să amplaseze stema Ungariei pe frontispiciul liceului Marton Aron din localitate. După ce a fost renovat, liceul a primit şi o inscripţie redactată exclusiv în limba maghiară: „Rom. Kath. Fogimnazium”.

sursa ziare.ro

comentarii

de vasile la 9 ianuarie 2012 - 21:32

schwaben, zi cum e cu stema ungariei mari pe licee din Romania? asta e subiectul articolului, stii?
fiindca e tarziu, azi nu te mai intreb despre imnul secuiesc care, zice dansatorul din guvernul Romaniei, nu al Ungariei, unul Tanczos Barna – retine ca din guvernul Romaniei ! – se va canta mereu in ciuda faptului ca nu mai sunt secui? Dar ramane pe maine, ca va fi si atunci actuala, spre marea cinste a secuilor care vorbesc limba ungureasca, fiindca de cea secuiasca au avut grija ungurii sa-i desparta. apropos, stii ca si secuii au avut odata limba lor secuiasca si aia nu era limba maghiara?

de gergely la 9 ianuarie 2012 - 22:21

In multe afirmatii,Ana are dreptate(din pacate).Noi am ales pe niste oameni csre nu fac pentru noi NIMIC! Marko=0,Verestoy=0….Tokes la fel.Ar trebui sa mai schimbam si pe ei,cu tineri ambitiosi! Ana draga jos cu palaria in fata ta!

de eugen la 10 ianuarie 2012 - 09:59

pana acum esti svab naiv hiroshima gabi etc si papagal cu o singura obsesie.mai stii si altceva sau esti setat doar pe acest laitmotiv?

de ana la 11 ianuarie 2012 - 14:16

@schw
1)i-a ales, cum bine stii, disciplinatul vostru electorat
3)cum se simt romanii cand li se zice budos olah; daca „unii” o merita – si am precizat care sunt aceia – e limpede ca sunt si unii care nu o merita, anume ungurii de treaba; insa, cum bine stii, injuriile se adreseaza la gramada, fara sa tina seama de indivizi; vreau sa spun ca evident, sunt si destui romani care nu merita sa fie laudati ca budos olah. sa nu spui ca ungurii care au aruncat insulta, au facut-o numai pentru romanii cu un anumit miros, ca rade lumea; ca urmare, ce relevanta are intrebarea asta? ce arata ea? Cumva cat sunt de nedreptatiti si asupriti ungurii in Romania? E cumva cuvantul asta o fapt mai grava decat deportarea a peste 200000 de romani numai intre 1940 si 1944? sau decat crimele impotriva romanilor de la Ip, Traznea, Huedin etc. din aceeasi perioada sau decat cele din 1918-19? Ca oamenii aceia erau vinovati ca erau romani. Dar cand judeci in bloc, ajungi si la aberatiile voastre horti(cultori)ste si la fascism, rasism, gen „evreii sunt rai, hai sa-i lichidam”. inlocuiti evreii cu romanii sau tiganii sau chiar cu ungurii si vedeti daca va convine ce iese. chiar asta vreti?
2) irelevanta intrebarea, pentru ca sunt romani, unguri si de alte etnii care au facut cinste Romaniei, asa cum sunt si unguri, romani si alte etnii care au facut tara de ocara. oricum, la asemenea judecata in bloc, nu merita oboseala sa raspunzi.
dar daca in categoria celor care au facut rau tarii ii bagam pe werboczy, kossuth,garbai, kun bela, wass, horthy, szalasi, tokes si pe admiratorii lor, s-ar putea sa iasa un raspuns care sa nu-ti convina.

de mihai la 11 ianuarie 2012 - 14:19

lasati-l incolo, vrea si el sa se bage in seama ca are ceva de demonstrat. oricum, ne-am lamurit de mult timp ce vor cei ca el.

de gergely la 11 ianuarie 2012 - 15:15

Eu nu tin cu Tokes,dar a fost printre putinii oameni care s-a opus dictaturi ceausiste,nu era lingau ca si unii ,care azi sunt mari democrati.

de horia la 11 ianuarie 2012 - 15:57

asa s-a opus ca era pe statul de plata al securitatii lui Ceausescu fapt dovedit si demonstrat de Comisia de la Bucuresti.popa reformat divortat si cu un harem dupa el,un adevarat exemplu pentru „asa nu se face”

de gergely la 11 ianuarie 2012 - 16:29

100% nu a fost asa

de horia la 11 ianuarie 2012 - 16:39

esti cam…fraier…pune mana si mai citeste.stii sa folosesti google?

de gergely la 11 ianuarie 2012 - 17:01

Deci ,a fost facut pentru ca sa-l bage pe Tokes in rahat si Doina Corneea era pe lista securitatii si tot nu era securista.Acolo se poate scrie ce vor ei.Si fraer esti tu.Nu stiu sa folosesc Google si nici calculatorul,eu inca socotesc pe degete.Nu tot ce zboara se mananca.

de mihai la 11 ianuarie 2012 - 19:56

ramane de vazut daca tokes nu a fost agent AVO, nu al securitatii. oricum, el singur nu putea face nimic. cand au iesit aia cu sutele si cu miile, atunci s-a terminat cu ceasca. tokes a fost pretextul, nu un erou. si cat il doare pe el de Romania s-a vazut dupa aceea. tot horthyst e si el, degeaba vorbeste ca mielul. Cand ziua nationala a tarii in care traiesti este zi de doliu pentru tine, nu mai este nimic de discutat.

de gergely la 11 ianuarie 2012 - 20:38

Atunci si Nadia Comaneci s-a dus de buna voie cu nicu ceusescu,a fost silit sa scrie ceea ce a scris,Horia. Iar cu amanta care-i problema? Face ce vrea.

de mihai la 11 ianuarie 2012 - 21:48

sigur, gergely, apara-l, ca doar a fost si e clar dusman al statului roman. bine zice cineva, plutonul secuiesc = tradatori ai Romaniei.

de horia la 11 ianuarie 2012 - 21:57

de unde nu ii nici Dumnezeu nu cere asa ca saracu gherghita nici el nu ar vrea sa fie asa da nu ii el vinovat .la astia popii is cu harem asa ca ce ne mai miram de restu

de romanul la 12 ianuarie 2012 - 18:23

Bine fac, de 21 de ani nu suntem in stare sa scapam de „ajutor”la guvernari,as fi curios daca cineva ar pune stema ROMANIEI pe cladirea Primariei din Debrecen,ce ar pati? cred si sunt convins ca in 5 secunde ar fi arestat si ascuns asa de bine incat,nici UE nu l-ar mai gasi.Dar atata timp,cat noi ne complacem situatiei,sa tacem si sa invatam imnul Ungariei.

de mihai la 12 ianuarie 2012 - 18:45

invata-l, frate, e o tara libera, dar nu vorbi la plural. De sa-l „invatam”? E cumva imnul statului roman? S-a schimbat imnul si nu stim?

de cezar la 12 ianuarie 2012 - 20:11

da si ai uitat sa spui ca si debretinul facea parte din romania medievala

http://www.frontpress.ro/?p=25753

de mihai la 12 ianuarie 2012 - 21:15

sigur, si verne gyula era ungur

de ana la 13 ianuarie 2012 - 09:56

banuiesc ca vorbiti despre Jules Verne, nu-i asa?

de ana la 13 ianuarie 2012 - 09:58

@ cezar
debretinul a apartinut candva Transilvaniei medievale.

Lasati un comentariu