Boicotul PCM – Tokes – Viktor Orban.O nouă imixtiune a Ungariei

• publicat la: 29 iulie 2012
Boicotul PCM – Tokes – Viktor Orban.O nouă imixtiune a Ungariei

Indemnul la neparticipare adresat etnicilor maghiari  de Uniunea Civica Maghiara, Laszlo Tokes si Viktor Orban a fost puternic .

„In primul rand, in Harghita si in Covasna, prezenta este extraordinar de jos, deci mesajul lui Laszlo Tokes de sustinere a lui Traian Basescu  prin neprezentare, ca si a premierului  Viktor Orban, care a venit special la Tusnad, astazi, sa participe la un simpozion pentru a-si intari mesajul de neprezentare catre cetatenii etnici maghiari, din pacate a fost mai puternic decat mesajul public, tardiv,cel putin, pe care UDMR l-a dat, si anume ca cetatenii etnici maghiari sa participe.

Se vede asta si in judetele urmatoare, in Targu Mures, se vede si in Bistrita-Nasaud, deci se vad lucruri limpezi ca a fost o demobilizare pe seama mesajului pe care l-a transmis si care, iata, a prins”, a declarat Duvaz.

Potrivit raportarii privind prezenta la referendum  pana la ora 17.00, judetele cu cea mai redusa prezenta la vot sunt: Harghita – 6,85%, Covasna – 12,32%, Satu Mare – 16,52%, Mures – 18,88% si Bistrita-Nasaud – 19,17%.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, sambata, la Universitatea de Vara „Tusvanyos”, referitor la referendum, ca maghiarii si romanii ar putea ca la referendumul de duminica „sa aduca decizii bune, adica sa nu ia nicio decizie”.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu