Din 4 ianuarie, declaraţia 390 se va depune doar pe noile versiuni de soft

• publicat la: 1 ianuarie 2012
Din 4 ianuarie, declaraţia 390 se va depune doar pe noile versiuni de soft

Din 4 ianuarie 2012, pentru perioade de raportare incepând cu decembrie 2011, declaraţia 390, privind livrările/achizitiile intracomunitare de bunuri, se va putea depune doar pe noile versiuni de soft.

Depunerea prin Internet va putea fi făcută doar pe pagina web creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnată si stampilată.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii decembrie 2011, declaratia 390 va putea fi depusă doar la ghiseu, pe suport hartie cu fisier txt pe suport electronic, generata prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili – Programe utile – Declaratii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenţă (Soft A si Soft J) pentru declaratia 390 vor putea fi descărcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni/documentatie de ajutor.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu