Peste 40 de rase de porumbei la Expo Colibri

• publicat la: 7 ianuarie 2012
Peste 40 de rase de porumbei la Expo Colibri

Este în plină desfăşurare expoziţia de păsări şi animale mici organizată de Asociaţia Colibri din Carei şi Direcţia de Cultură,în incinta sălii de sport de la  Şcoala Vasile Lucaciu.Exponatele vii au atras un număr mare de admiratori,în special tineri şi copii.

Potrivit celor declarate de Alexandru Fekete ,secretarul asociaţiei Colibri,la eveniment sunt prezenţi peste 60 de expozanţi atât din ţară cât şi din străinătate.Creascători pasionaţi de animale şi păsări din  Carei,Satu Mare,Marghita,Valea lui Mihai, Oradea, Cluj, Kosice,Fehergyarmat sau Nyregyhaza au expus peste 45 de rase de porumbei,5 rase de iepuri şi 15 rase de găini.

Astăzi,expoziţia este deschisă până la ora 20,00 iar mâine de la ora 8,00 până la ora 14,00.

Puteţi admira rase de găini ca Brahma,Playmouth,Cochinchina pitic sau uriaş,Orpington intr-o gamă variată de  culori,găina de mătase sau pe cea japoneză.

Dintre rasele de porumbei expuse,am remarcat Rollerul de Cluj,toboşarul,jucătorul bălţat de Satu Mare,gât golaş românesc,Capucinerul,carier,voltaţi,guşat slovac,caucazian,siberian,jucător de Galati sau jucător de Botoşani.

Din 1953,ing.Bichiş Gheorghe din Carei  este un pasionat crescător de porumbei şi găini,de-a lungul timpului devenind un adevărat expert în creşterea şi îmbunătăţirea diferitelor rase.

Membrii Asociaţiei Colibri vor fi prezenţi in cursul săptămânii viitoare la o expoziţie internaţională la Cluj,la ExpoTransilvania,iar in perioada 26-29 ianuarie vor participa la o expoziţie columbofilă la Satu Mare.

Pentru prima dată de la înfiinţarea Asociaţiei,participanţii veniţi din alte localităţi au beneficiat de cazare şi masă din partea Primăriei Carei a declarat pentru Buletin de Carei,Fekete Alexandru,secretarul  Asociaţiei Colibri.

redactia

Lasati un comentariu