Băsescu l-a numit pe Funeriu consilier prezidenţial

• publicat la: 11 februarie 2012
Băsescu l-a numit pe Funeriu consilier prezidenţial

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Petru Funeriu, a fost numit consilier al presedintelui Traian Basescu.
Traian Basescu a semnat, vineri, decretul pentru numirea lui Daniel Petru Funeriu in functia de consilier prezidential, in cadrul Administratiei Prezidentiale, se arata intr-un comunicat remis presei.

Cu putin timp inainte, Daniel Funeriu ii predase portofoliul Ministerului Educatiei succesorului sau in guvernul Ungureanu, Catalin Ovidiu Baba.

Daniel Funeriu a devenit ministru al Educatiei in decembrie 2009. Este nascut in 1971, casatorit, are doi copii.
In 1988 a fugit din Romania comunista, de unul singur, in Franta, profitand de faptul ca fusese olimpic international la chimie.
In anul 1999 a obtinut titlul de doctor in chimie la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg, sub coordonarea laureatului Nobel, profesorul Jean Marie Lehn.
In activitatea sa stiintifica figureaza o serie de stagii la prestigioase universitati din SUA, Anglia sau Franta.
Daniel Funeriu a ocupat functia de cercetator stiintific la Scripps Research Institute, La Jolla, California (1999-2002) si la National Institute of Advanced Industrial Since and Tehnology (AIST), Osaka, Japonia, (2002-2006). A obtinut un grant de cercetare EU de aproximativ 2 milioane Euro, Marie Curie Excellence Grant.

In Romania, a fost membru in grupul de experti pentru elaborarea „Strategiei cercetatrii din Romania intre 2007 si 2013” si vicepresedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din Roamania.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu