Sergiu Nistor numit consilier prezidențial

• publicat la: 5 ianuarie 2015
Sergiu Nistor numit  consilier prezidențial

Președintele Klaus Iohannis l-a numit luni consilier prezidențial pe Sergiu Nistor, profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Noul consilier prezidențial a fost în 2007 coordonator al proiectului cultural „Sibiu, capitală culturală europeană”.

Între 2008-2009 a fost secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, iar din 2006 președinte al Consiliului mondial al Monumentelor și Siturilor.

Sergiu Nistor este un adversar al proiectului exploatării de la Roșia Montană.

„În calitate de membru al Comisiei naționale a monumentelor am votat alături de toți ceilalți membri, pe 26 ianuarie, pentru a-i recomanda ministrului Culturii să updateze lista tentativă a României pentru lista patrimoniului mondial, introducând și ceea ce este clasat în lista monumentelor la Roșia Montană”, declara Nistor, în septembrie 2011, într-o întâlnire online organizată de HotNews.ro.

În ce privește noul său post, Sergiu Nistor a declarat că se va ocupa „de probleme de cultură și patrimoniu”. „Rolul meu e să îl ajut pe președinte să își ducă la bun sfârșit mandatul și angajamentele pe care și le-a asumat, iar ceea ce voi face va fi în acord cu agenda domniei sale. Proiectul dânsului este un proiect cultural și identitar. Voi pregăti acțiuni concrete pentru a realiza acest proiect identitar și cultural pentru care dânsul a fost votat”, a declarat pentru HotNews.ro Sergiu Nistor.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de emil la 5 ianuarie 2015 - 20:48

Poate îi atrage atenția președintelui asupra situației Monumentului Ostașului Român. Din Carei, desigur. Și poate așa se mai retează din tuia ăia care ascund monumentul.

Lasati un comentariu