Marșul Bolilor Rare la a doua ediţie

• publicat la: 29 februarie 2012
Marșul Bolilor Rare la a doua ediţie

Miercuri, 29 februarie 2012, de la ora 12.30, Direcția de Cultură Carei și Asociația Werdnig Hofman Carei, cu sprijinul instutuțiilor de învățământ din municipiu și al Poliției Municipiului Carei au organizat cea de a doua ediției a Marșului Bolilor Rare. Obiectivul principal al marșului este acela de a sensibiliza publicul larg şi factorii de decizie cu privire la bolile rare şi impactul acestora asupra vieții pacienților.

La eveniment au participat peste 300 de persoane. Marșul a pornit de la Parcul Kossuth, apoi s-a oprit în fața Primăriei, unde reprezentanții asociației Werdnig Hofman s-au întâlnit pentru câteva minute cu primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, după care, participanții s-au deplasat spre centrul orașului.

În fața fântânii arteziene din centrul municipiului, au luat cuvântul Bogdan Georgescu și protopopul greco-catolic Radu Filip, care au vorbit despre imporanța marcării acestui eveniment în Carei, despre solidaritate și spirit civic.

”Mă uit în  ochii celor care suferă de boli rare și văd sinceritate și demnitate …lucruri cu care unii dintre noi, oamenii sănătoși, nu ne putem mîndri”, a încheiat părintele Radu Filip.

Pe parcursul intregului traseu au fost impărţite pliante şi baloane cu inscripţii ale asociaţiei organizatoare.

Evenimentul s-a încheiat la ora 13 şi 15 minute. Instituțiile participante vor primi un Certificat de Solidaritate din partea Direcției de Cultură.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 1 martie 2012 - 09:55

Carei, Romania, “Marsul Bolilor Rare”, 29 Febr. 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=Vypx5EQgWzo

Lasati un comentariu