Războiul mondial a început?

• publicat la: 1 februarie 2012
Războiul mondial a început?

Nimeni nu vrea război cu Iranul, dar toata lumea se pregăteşte. Situaţia din Orientul Mijlociu devine din ce în ce mai tensionată pe măsură ce declaraţiile privind un posibil conflict între Israel şi Iran devin tot mai numeroase. Deşi, la nivel oficial, pacea este invocată în orice discurs, se pare că războiul a început deja.

Tamir Pardo, şeful Mossad (serviciul israelian de spionaj) a fost duminică la Washington pentru a discuta cu autorităţile americane despre un eventual atac al armatei israeliene împotriva instalaţiilor nucleare ale Iranului. Vizite ale şefului Mossad sunt de obicei secrete, anunţă NAŢIONAL. Însă, de data aceasta, informaţia a fost divulgată „accidental“ de către preşedintele Comisiei de informaţii din Senatul israelian, Dianne Feinstein, în cursul unei audieri la comisie. Ulterior, televiziunea israeliană a anunţat, că în cursul vizitei sale în SUA, şeful Mossad a abordat şi posibilitatea ca Israelul să atace unilateral Iranul.

O blocadă masivă aeriană şi marină asupra Iranului este necesară pentru stoparea programului nuclear al Republicii Islamice. Este solicitarea explicită adresată comunităţii internaţionale de către ministrul israelian al Finanţelor, Yuval Steinitz, susţine ROMÂNIA LIBERĂ. Potrivit legii internaţionale, o blocadă reprezintă un act de război, în cazul în care nu a fost autorizată de Consiliul de Securitate al ONU.

Preşedintele statului evreu, Shimon Perez, a reafirmat ieri că „nu trebuie exclusă nici o opţiune împotriva programului prin care Iranul caută să se doteze cu arme de distrugere în masă“. În luna octombrie, aminteşte ZIUA VECHE, mass-media israeliană relata că primul ministru, Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării, Ehud Barak, erau favorabili declanşării unei acţiuni militare împotriva Iranului, dar serviciile de informaţii israeliene, printre care şi Mossad, se opuneau unei astfel de operaţiuni.

Pe de altă parte agenţiile americane de spionaj citate de EVENIMENTUL  ZILEI, au ajuns la concluzia că Iranul este pregătit să lanseze un atac terorist pe teritoriul SUA, având în vedere presiunile tot mai mari la care a fost suspus Teheranul, pentru a stopa programul nuclear. Informaţia a fost lansată ieri de şeful spionajului american, James Clapper. Ca urmare, SUA, anunţă NAŢIONAL, au comasat trupe în două insule pentru a fi aproape în eventualitatea unui conflict. 50.000 de militari americani au fost debarcaţi în bazele din Socotra-Yemen şi Masirah-Oman, cu tot cu tehnica de luptă.

După aceste mişcări mişcări de trupe CAPITAL se întreabă dacă „s-a dat undă verde pentru Al Treilea Război Mondial“ şi aminteşte că mişcările militare şi sancţiunile economice împotriva Iranului sunt concepute pentru un război global, ce ar avea consecințe impredictibile. Iar ZIUA VECHE trage concluzia: „E război, Irane!“.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu