Remember CARAGIALE

• publicat la: 11 februarie 2012
Remember  CARAGIALE

Parteneriatele educaţionale dintre Biblioteca Municipală Carei, Şcoala Gimnazială ,, Vasile Lucaciu” şi Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu” s-au materializat din nou, vineri 10.02.2012, într-un moment de omagiere a marelui dramaturg I.L. Caragiale de la a cărui naştere s-au împlinit de curând 160 de ani.

Manifestarea a debutat cu un scurt moment introductiv în care bibl. şef-secţie Corina Nuna a urat bun venit participanţilor care au umplut sala Biblionet a Bibliotecii Municipale Carei. În continuare bibl. Daniela Vidican a punctat, într-o   prezentare Power Point, viaţa şi opera dramaturgului.

Au urmat elevii clasei a VI-a A , însoţiţi de prof diriginte Belteki Francisc şi îndrumaţi de prof. Nicoleta Mocanu, care au prezentat o dramatizare a scenetei  ,, D-l Goe”. Colegii lor mai mari le-au răsplătit cu aplauze reprezentaţia. A fost apoi rândul lor să încânte asistenţa cu scena IV din actul I al piesei de teatru ,,O scrisoare pierdută” . Actorii amatori, Alina Dobra, Mariana Albu şi Andrei Găman, pregătiţi de prof. Elena Coşarcă, şi-au interpretat cu mult patos rolurile.

Anul Caragiale, declarat  datorită dublei sărbătoriri a lui I. L. Caragiale, 160 de ani de la naştere şi 100 de ani de la trecerea sa în nefiinţă, a debutat şi la Carei prin această manifestare culturală. Şi cu siguranţă nu va fi ultima.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu