Secretul nemuririi, descoperit in munţii Siberiei?

• publicat la: 4 februarie 2012
Secretul nemuririi, descoperit in munţii Siberiei?

Oamenii de ştiinţă ruşi au anunţat că in permafrostul din muntii Mamontovaya din Siberia au făcut o descoperire uimitoare: o bacterie necunoscută până acum in lumea ştiinţei si care a avut efecte miraculoase la testele efectuate pe şoareci.

Soarecii injectaţi cu o soluţie care conţine acest bacil au fost mai sănătoşi si au trăit mai mult decât ceilalţi. Au descopeprit oamenii de ştiinţă secretul nemuririi?, se intreabă Pravda.

Ciudatul bacil găsit in munţii din Siberia este vechi de trei milioane de ani si pare să deţină mecanisme speciale, care ii permit să rămâna in viaţă in condiţii dificile.

Bacilul F a fost injectat la şoareci şi s-a constatat creşterea speranţei de viaţă si o imbunătăţire a calităţii vietii.

Oamenii de ştiinţă implicati in studiu consideră că bacilul are proprietăţi care ii permit să supravietuiasca si să creeze sisteme de aparare imunitare specifice, potrivit Nadezhdei Mironovoa, cercetator-sef la Institutul de Biochimie din cadrul Academiei de stiinte din Rusia.

Cercetatorii au examinat soarecii, folosind testul RMN, si au constatat existenta a doua tipuri de mediatori, care au avut valori mult mai mari, decat in mod normal: glutamatul si taurina, care au un rol important in reglarea sistemului imunitar si in prelungirea sperantei de viata a celulelor.

Astfel metabolismul soarecilor injectati a fost accelerat cu 20-30%.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu