Jaful imobiliar al statului continuă

• publicat la: 14 martie 2012
Jaful imobiliar al statului continuă

Foştii proprietari vor avea de aşteptat mult şi bine până ce-şi vor recupera prorietăţile confiscate de comunişti. Guvernul va suspenda pentru şase luni despăgubirile acordate pentru proprietăţile naţionalizate înainte de 1989. Statul invocă acum lipsa de bani, dar aceasta după ce norocoşii, sau cei care au dat şpagă, au obţinut rapid  titlurile de despăgubire.

Sub pretextul unor nereguli majore dintr-un raport de audit efectuat de Ministerul Finanţelor pe perioada 2005-2011 la ANRP, Guvernul condus de fostul membru supleant al CC al UTC Mihai Răzvan Unugureanu a declarat război foştilor proprietari, inclusiv celor care au reuşit după lupte grele să obţină despăgubiri, de multe ori sub valoarea proprietăţilor confiscate de căre regimul  comunist, afirmă COTIDIANUL.

Dorina Danielescu, aminteşte NAŢIONAL, este şefa ANRP din octombrie 2011, după ce Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat de la conducerea instituţiei. Demisia a survenit, după cum susţine ADEVĂRUL, în urma arestării vicepreşedintelui ANRP Remus Baciu într-un dosar de corupţie, acesta fiind acuzat că ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate.

De fapt, constată ROMÂNIA LIBERĂ, Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor s-a comportat ca un stat în stat, fapt care a creat multe nedreptăţi în ceea ce priveşte despăgubirea foştilor proprietari. Premierul Ungureanu, afirmă CURENTUL, chiar a sesizat Parchetul cu privire la neregulile constatate în cadrul auditului realizat la ANRP, unde peste 80% din dosarele soluţionate pe fond funciar nu aveau ataşate certificatele de moştenitor.

Informaţia a fost confirmată ulterior de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, care, citat de ANTENA 3, a precizat că măsura este necesară pentru „consolidarea“ cadrului normativ necesar aplicării legislaţiei în domeniu şi reprezintă rezultatul unui audit intern şi al hotărârii CEDO de rezolvare a problemei  restituirilor în maximum 18 luni, termen care se apropie de final. dar, în loc să urgenteze restituirile, pentru a respecta termenul dat de CEDO, Guvernul a găsit un motiv pentru a le suspenda. În aceste condiţii, COTIDIANUL se întreabă: „Urmează o nouă naţionalizare“?

sursa ziare.ro

comentarii

de pagubit la 15 martie 2012 - 06:04

de ce nu scrieti si de avocata consilier la satmar la care nu ii mai ajung mainile ca sa fure de la noi si de la alti batrini amariti? a promis si la deportati ca rezolva dosarele dar numa a luat banii si de doi ani nu face nimica.pe ea cine o controloeaza?

de Horia Mărieș la 15 martie 2012 - 07:18

@pagubit

N-o controleaza nimeni, și pe nicăieri. Ea controlează zecile milioane de Euro care se investesc în judetul Satu Mare. Avizează dpdj juridic toate lucrările de investiții ca șefă a comisiei juridice. Halal paznic, lupul paznic la oi !

O pot controla numai alegatorii (votanții UDMR) din Carei care o trimit pe nesimțită de peste 10 ani să-i reprezinte.

Atunci când păgubiții ca Dvs. se vor hotarî să-i dea câteva picioare serioase în dos, vă rog foarte frumos să nu uitați să mă invitați și pe mine la meciul ăla.

Îi datorez și eu câteva.
Chiar foarte multe.

de stefan gnandt la 15 martie 2012 - 17:44

Dupa cum stiu eu, persoana respectiva este aleasa formatiunii germane ( f. trist, pentru mine…). Iar pentru „meciul ala”, va rog, 20- 30 de bilete pentru locuitori din satul meu natal, iar pentru mine un bilet la loja…!

de Horia Mărieș la 15 martie 2012 - 18:35

@Stefan Gnandt: Este sigur consilier UDMR din 2003. Ai rezervat un loc la lojă.

Lasati un comentariu