Octavian Goga a poposit la Satu Mare

• publicat la: 22 martie 2012
Octavian Goga a poposit la Satu Mare

Octavian Goga este prezent zilele acestea la Satu Mare printr-o expozitie foto-documentara. Sub genericul „Octavian Goga – lumea poetului” la Centrul de Creatie Satu Mare sunt prezentate fotogarfii inedite din arhiva Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Joi, 22 martie 2012, incepând cu ora 13.00 a fost deschisă expoziţia in prezenţa a numeroşi sătmărenii, de către poetul Aurel Pop si directorul Casei Municipale de Cultură din Cluj -Napoca, dr. Dan Brudaşcu. După o scurtă introducere făcută de gazdă in persoana lui Aurel Pop, Dr. Dan Brudaşcu a prezentat expozitia inedită care surprinde aspecte din viaţa poetului Octavian Goga. Acesta a adus in faţa publicului informaţii privind viaţa poetului Octavian Goga care datorită legăturilor pe care le-a avut cu diferite personalităţi a fost urmărit de-a lungul vieţii de serviciile secrete atât din ţară, cât şi de peste hotare.

Dan Brudaşcu a mai precizat deasemnea faptul că Octavian Goga nu a murit in urma unui atac cerebral aşa cum era ştiut, ci acesta a fost otrăvit din ordinul regelui Carol 1. Fotografiile din expoziţia deschisă astăzi au fost strânse după multe presiuni asupra Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității făcute de directorul Casei Municipale de Cultură din Cluj Napoca care a cercetat indelung viaţa lui Octavian Goga.

Vernisajul expozitiei a continuat cu prezentare fotografiilor, timp in care Dr. Dan Brudaşcu a prezentat aspecte din viaţa lui Octavian Goga si persoanele care i-au stat alături. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu