Stolojan: Ministerul de Finanţe ar trebui să se imprumute de la populaţie

• publicat la: 21 martie 2012
Stolojan: Ministerul de Finanţe ar trebui să se imprumute de la populaţie

Europarlamentarul Theodor Stolojan crede ca e timpul ca statul sa permita cetatenilor care au resurse in valuta sa-l imprumute.

“In momentul in care România se imprumută in valută pe pietele internationale la 6,75% sau la 6,59%, e cazul si e timpul sa dam posibilitatea si cetatenilor romani care au resurse in valuta sa poate imprumuta si ei statul roman la aceste dobanzi. De regulă există un argument impotriva, pe care eu o sa-l consider destul de ipocrit, ca cetatenii sa nu faca concurenta bancilor”, a declarat Stolojan la Money Channel.

Romania a redeschis in februarie emisiunea de obligatiuni lansata pe piata americana la 31 ianuarie si a atras fonduri de 750 de milioane de dolari, cu un cupon de 6,75% si un randament in scadere cu 0,425 puncte procentuale, la 6,45%. Obligatiunile au fost cumparate in principal de investitori din SUA si Marea Britanie.

Ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, declara pe 1 martie ca este posibila o noua emisiune de obligatiuni pe piata externa in 2012, strategia pentru acest an fiind aceea de atragere a 2,5 miliarde euro, si ca ultima emisune a fost una de succes.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu