UDMR scoate limba maternă la PDL

• publicat la: 13 martie 2012
UDMR scoate limba maternă la PDL

Pentru că nu au reuşit să obţină înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş, UDMR şi-au pus ameninţările în practică şi a lovit PDL acolo unde îl doare mai tare: în majoritatea parlamentară.

Senatorii şi deputaţii UDMR nu au venit, ieri, la lucrările Parlamentului, aşteptând ca Executivul condus de Mihai Răzvan Ungureanu să emită o hotărâre de guvern referitoare la înfiinţarea unei linii de predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ.

Profitând, după cum remarcă NAŢIONAL, de faptul că, de când Opoziţia este în grevă parlamentară cu greu se mai întruneşte un cvorum de şedinţă în Parlament, deputaţii şi senatorii UDMR s-au retras de la lucrări, lăsându-i practic pe democrat-liberali cu ochii  in soare. Rămaşi fără cvorum în Parlament, liderii PDL au cedat.

Strategia UDMR a dat roade şi în cele din urmă, s-a decis ca hotărârea privind înfiinţarea învăţământului în limba maternă la UMF Târgu Mureş să fie introdusă în primă lectură pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de astăzi, afirmă ANTENA3.

Conducerea UMF Tîrgu-Mureş a primit o adresă de la Ministerul Educaţiei, în care este ameninţată cu tăierea finanţării, dacă nu se se înfiinţează secţii cu predare în limba maghiară. Rectorul, citat de COTIDIANUL, spune că a fost sunat personal de Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, care i-a cerut să modifice Carta Universităţii.

ADEVĂRUL constată astfel că UDMR a reuşit să sperie PDL cu greva parlamentară iar NAŢIONAL susţine că liderii maghiari le-au arătat încă o dată pedelilştilor cine este şeful în Coaliţie: UDMR a cerut iar PDL şi Ungureanu s-au executat, în regim  de urgenţă chiar.

sursa ziare.ro

comentarii

de erno la 13 martie 2012 - 09:52

cel mai elegant era ca in acest moment pdl sa nu cedeze santajului. ei, dupa cum era de asteptat, nu a facut-o.

de erno la 13 martie 2012 - 09:54

e clar ca nici autonomie universitara nu mai avem. dupa ce se termina guvernarea asta, nici Romania nu va mai fi a noastra.

de Alexandru la 15 martie 2012 - 20:51

Din pacate asta e UDMR-ul ne va santaja pana cand partidle PSD PNL PDL nu se vor intelege.

Lasati un comentariu