Wizz Air şi Tarom anulează două curse de pe aeroportul Cluj

• publicat la: 10 March 2012
Wizz Air şi Tarom anulează două curse de pe aeroportul Cluj

Compania WizzAir a anulat zborul Cluj – Budapesta, care ar fi trebuit sa fie deschis din luna aprilie, pentru ca nu este rentabil.
Wizz Air ne-a anuntat ca au incercat sa vanda zborul Cluj – Budapesta, dar nu au reusit. Traficul Maleev era 85% de conexiune, pentru ca operatorul maghiar era in alianta One World, alaturi de British Airlines. Avand in vedere ca 85% era trafic de conexiune, adica zburau de la Cluj la Budapesta si apoi in toata lumea, nu exista destul potential pentru aeronava WizzAir de 180 de locuri“, a explicat directorul Aeorportului International Cluj, David Ciceo.

WizzAir ar fi vrut sa umple golul lasat de falimentul Malev, o data cu care au fost anulate cateva curse Cluj – Budapesta. Compania low-cost a anuntat in luna februarie ca va introduce trei zboruri saptamanale Cluj – Budapesta si retur.

Conducerea Aeroportului International Cluj anuntat ca Tarom va inchide din 28 martie zborul Cluj – Frankfurt.

Zborul va fi anulat pentru ca Romania nu a intrat in Schengen. In realitate aceasta cursa este pe ruta Otopeni – Cluj – Frankfurt si compania aeriana romana nu poate opera zboruri interne pana cand Romania nu intra in spatiul Schengen. S-a ajuns in situatia ca pe ruta Otopeni – Cluj avionul sa vina pe jumatate gol si sa nu poata fi luati pasageri care doreau sa circule numai pe intern. Probabil ca va fi operat zborul direct Otopeni- Frankfurt“, a declarat David Ciceo.

Directorul Aeroportului International Cluj a mai adaugat ca prin intrarea Romaniei in Schengen aeroporturile interne ar avea mult de profitat pentru ca vor putea opera zboruri cu escala.

Zborul Cluj – Frankfurt va fi sistat din 28 martie.

sursa stiridecluj.ro

Lasati un comentariu