“Împreună pentru comunitate” cu Holcim

• publicat la: 23 aprilie 2012
“Împreună pentru comunitate” cu Holcim

Holcim România lanseaza campania de voluntariat “Împreuna pentru comunitate”, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de existenta în lume a Grupului Holcim si 15 ani de prezenta locala.

Pe parcursul acestui an, cei aproximativ 1.100 de angajati ai Holcim România vor participa la actiuni de responsabilitate sociala în mai multe orase din tara.
Actiunile de voluntariat din campania “Împreuna pentru comunitate” se vor desfasura în 15 localitati din tara: Bucuresti, Chitila, Alesd, Brasov, Câmpulung, Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Ploiesti, Oradea,Satu Mare, Sibiu, Târgu Mures, Timisoara si Turda. Ele se vor concentra pe trei domenii – reabilitare,plantare si colectare deseuri.
Toate actiunile organizate în aceasta campanie au fost propuse de angajatii companiei din fiecare
locatie, fiind selectate alaturi de reprezentanti ai comunitatilor locale, beneficiarii directi si indirecti ai acestor initiatiative ridicându-se la peste 50.000 de locuitori, potrivit estimarilor Holcim România.
• Plantari de copaci

Plantarea de copaci si reamenajarea unor spatii verzi vor fi în atentia angajatilor Holcim. Astfel, la
Câmpulung se vor planta peste 14.000 de puieti în vecinatatea fabricii de ciment, iar la Oradea si în Chitila echipele de voluntari Holcim vor reda comunitatilor zone mai verzi în perimetrul râului Crisul Repede si în zona adiacenta statiei de betoane din Chitila.
• Colectare selectiva de deseuri Albiile râurilor si zonele împadurite din vecinatatea oraselor vor fi principalele tinte ale actiunilor de colectare selectiva a deseurilor.

Zonele vizate în campania “Împreuna pentru comunitate” sunt PârâulSoimul din Alesd, Timisul Sec din Brasov, Canalul Bega din Timisoara si zona împadurita din cartierul Trivale la Pitesti.
• Reabilitari de zone de interes public Pentru reabilitarea zonelor de interes public actiunile organizate de Holcim România vizeaza reabilitari de spatii de joaca la gradinite, camine de copii si azile pentru batrâni, precum si reparatii si îmbunatatiri ale unor drumuri în localitatile Bucuresti, Câmpulung, Craiova, Cluj-Napoca, Turda,Ploiesti, Târgu-Mures si Satu Mare.
• Initiativa si mobilizare interna
“Aniversarea Centenarului Grupului Holcim si a 15 ani de prezenta Holcim în România este pentru noi atât un moment de bilant, cât si cel mai bun prilej de a ne manifesta recunostinta fata de toti cei care ne sustin în activitatea noastra. Angajatii Holcim România au propus aceste initiative de sprijin comunitar si vor contribui personal în finalizarea actiunilor, în unele cazuri împreuna cu familiile si cu parteneri de afaceri. Este impresionant spiritul de solidaritate si mobilizarea din companie, faptul ca fiecare doreste sa contribuie la îmbunatatirea unor aspecte de viata în comunitatea unde locuieste si sa ofere astfel un exemplu celor din jur”, a declarat Daniel Bach,Directorul General Holcim România.

Lasati un comentariu