Victor Ponta: Accept mandatul de premier şi incerc să îl duc la indeplinire

• publicat la: 27 aprilie 2012
Victor Ponta: Accept mandatul de premier şi incerc să îl duc la indeplinire

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la desemnarea sa in functia de premier de catre presedintele Traian Basescu, ca accepta acest mandat si ca va incerca sa il duca la capat.

„Este un moment special in viata noastra poltica. Accept acest mandat si incerc sa il duc la indeplinire cu toate puterile, pana cand vor avea loc alegerile”, a mentionat Victor Ponta.

Premierul desemnat al Romaniei a spus ca se bazeaza pe colegii sai de la USL si pe toti ceilalti parlamentari care cred ca guvernul format de el merita sustinerea lor.

„Este un moment in care responsabilitatea care ii revine unui om politic trebuie sa functioneze si voi incerca sa formez un guvern si sa asigur o guvernare care sa le dea romanilor speranta ca tara noastra se indreapta catre o directie buna. Voi prezenta in cel mai scurt timp si lista Cabinetului si programul de guvernare”, a conchis Victor Ponta.

La finalul declaratiei, presedintele Traian Basescu i-a urat succes. El l-a desemnat pe liderul PSD in functia de premier al Romaniei, dupa ce motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu a fost votata, vineri, cu 235 de voturi pentru, cu patru peste cate avea nevoie pentru a fi aprobata.

Lista miniştrilor guvernului Ponta – surse

Titus Corlăţean, Ecaterina Andronescu şi Liviu Voinea ar putea face parte din viitorul Guvern Ponta, conform unor surse politice, citate de jurnalul.ro.

Titus Corlăţean – ministru de Externe

Corneliu Dobriţoiu – ministrul Apărării

Daniel Constantin – ministrul Agriculturii

Mariana Câmpeanu – ministrul Muncii

Andrei Marga sau Ecaterina Andronescu – ministrul Educaţiei

Dan Nica – ministru de Interne

Mircea Diaconu – ministrul Culturii

Liviu Voinea – ministrul Economiei

Dan Şova – ministrul Justiţiei

sursa ziare.com

comentarii

de surse la 27 aprilie 2012 - 18:55

si cand te gandesti ca tocmai se hotarase si jeno sa candideze la parlamentare…

de Horia Mărieș la 27 aprilie 2012 - 19:17

Ce? La care parlamentare? In Africa septentrională?

de jeneuche la 27 aprilie 2012 - 19:48

daca nici acum nu se prind romanii ca PSD+PNL+PDL+UDMR+PPDD+PNG=aceeasi mizerie, inseamna ca isi merita soarta cu prisosinta.

de Horia Mărieș la 27 aprilie 2012 - 19:56

@jeneuche:

Ei na! Deșteaptă chestie ai mai născut! Te-ai gândit mult? Si ce ai vrea?
Să votăm partidul lui Putin? Sau al lui Tokes?

Matale trăiești în RO sau pe Lună?

de @jeneuche la 27 aprilie 2012 - 19:58

vorbesti ca un independent, e buna reclama pe gratis, nu ???

de jeneuche la 27 aprilie 2012 - 20:57

dar cu prm-ul lui vadim ce aveti? am gresit cu ceva cand am spus sa nu alegem iar ceea ce ne-a distrus in ultimii 22 de ani, ci sa facem o schimbare? si schimbarea aia sa nu fie PNG, ca ciobani si incompetenti deja au fost, schimbarea aia sa nu fie PPDD pentru ca aia dau din gura mult, dar seful lor e un sobolan clasic, se vede doar daca te uiti la el, schimbarea aia sa fie PRM, de ce? pai acum ar fi sansa lui vadim sa demonstreze ce nationalist e. eu unul nu cred ca ar face mai mult rau tarii acesteia decat PSD+PNL+PDL+UDMR, cu care ne-am fript deja. deci imi mentin parerea: daca una din PSD,PNL,PDL,UDMR va iesi invingatoare in nov 2012, locuitorii acestei tari isi merita soarta, si nu au nici un drept sa se planga.

de Horia Mărieș la 28 aprilie 2012 - 01:09

@jeneuche:

In sfârșit, ai reușit să te faci înțeles, fiindcă până acum ai fost foarte confuz. Ți-ai dat în sfârșit arama pe față.

Pupă-l domnule în bot și unde vrei matale pe Vadim și alege-l dacă-ți place, în fond un paranoic am avut și până în ’89, în fond și Hitler a fost ales de unii, și nu de puțini, deci e dreptul matale să-l alegi atât pe Vadim, cât să alegi și PRM-ul. C-așa-i în democrație. De gustibus non disputandum.
Așa măcar o să facă și Vadim un scor de 0,01%.

În schimb, când o să fii nevoit să-l bagi pe Vadim în cămașă de forță, fiindcă el tot o să o ia la un moment dat rău de tot prin bălării, ca să-l poți interna pentru un tratament pishiatric îndelungat la Spitalul nr. 9, promit să vin și eu să te ajut.

de jeneuche la 28 aprilie 2012 - 11:17

Ai dreptate Horia, dar eu vreau sa ii evitam pe cei cu care ne-am fript odata. tu crezi ca USL, PDL, UDMR sunt de incredere? Acum favoriti sunt USL, care au mai fost de 2 ori, si care sunt mana in mana cu PDL, si cu ungurii. Alege-i pe USL, ca n-au furat destul.

de Lajcsi la 28 aprilie 2012 - 11:38

Sa incepem cu orasul nostru cu curatenie si sa nu ne uitam la o mie de km!Prima data sa plateasca primarul Kovacs datoria la oras si sa nu mai fure din banii orasului.Si sa dea terenu lu Horia si la altii la care a furat cladiri!Stim ca scos trandafirii numai ca sa poate plati pe adorian sa cumpere altii noi si pe cei cu irigatiile.Primaria noua se face cu bani cat pentru doua cladiri si acum spatii verzi din centru o sa faca tot aia care au facut castelul ca sunt profi si la castele si la fantani arteziene si la spatii verzi.Aste sunt probleme ce ne intyereseaza pe noi aici si nu ocskasagok!

de cititor la 28 aprilie 2012 - 12:45

sa plece toti comunistii de kovacs,beko si visnyai ca am vazut ce au facut!!! numai pentru ei!nu au fost in stare sa conduca o afacere a lor dar se inghesuie sa conduca un oras!lasati tinerii competenti sa isi spuna cuvantul!!!felicitari doamna Eva pentru curaj!

de Mihai la 28 aprilie 2012 - 13:13

Dupa 2 saptamani de campanie electorala pentru jeno sa vedeti cum o da la intors radio transilvania carei cu uslul.

de APATIC la 28 aprilie 2012 - 17:59

Asai frate MIHAI,poate la radioul tau din cap ai auzit asta,mai ales daca esti obsedat de KOVACS.
Ma mir cum dracu n-ai vazut si auzit de 4 ani incoace ANTENELE SI NORD VESTURILE SI TVSATMARURILE si alte publicatii si site-uri ,care nu au pierdut nici o clipa sa nu-i bage pe sticla sau in condei pe cei carora li sa incredintat acum Guvernarea pana la Alegeri..
Vezi mai, ca tine figura asta asa ca lasa-l pe Kovacs nu-l pomeni pe aici prea des,ca s-ar putea sa pateasca si el la fel ca si cei de mai sus.Ca deja li se cer pensii si salarii, cica Kovacs e vinovat ca nu le pot da inainte de alegeri cu 6 luni si ca trebuie sa amane alegerile.Iti dai tu seama ca ne pricopsim inca 6 luni cu JENO.Ce naiba ne facem ?

de Mihai la 28 aprilie 2012 - 18:25

Noi cei ce suntem cu plata la zi la impozite bine o sa facem.Restante nu am,eu cel putin,si nu stiu pe cine intereseaza antenele centrale cand le avem pe ale noastre in Carei.Alegerile care vin sunt locale si nu parlamentare asa ca ne intereseaza omul loco nu vrajeli si abureli la antenele locale.Sa vedem ce candidati avem si cum justifica primaru impozitele personale neplatite si datoriile in care a bagat orasu.Nu cred sa aiba curaj de confruntari publice cu ceilalti candidati mai ales daca unii au fost si consilieri apropiati din acelasi partid.

de Horia Mărieș la 28 aprilie 2012 - 18:34

@jeneuche

Uneori mă ia valul și sunt mult mai temperamental decât ar trebui.
Vă cer scuze atât Dvs, cât și multor altora, pe această cale.

NU, n-am nici eu încredere în nici unul dintre partidele existente în prezent în țara asta, de orice culoare ar fi, dar în absolut nici unul. M-am fript și eu tare pe la începuturi cu țăraniștii, apoi cu liberalii, că cu alții n-am mai apucat să simpatizez fiindcă m-am lecuit definitiv de boala asta numită simpatii politice post-revoluționare. Iar acum chiar că nu mai simpatizez cu nimeni, fiindcă sunt toți o apă și-un pământ.

Dar asta nu înseamnă că politichia din RO va muri, ea va continua în vecii vecilor, fiindcă atât timp cât vor exista polis-uri (orașele, cetățile-state numite astfel în Grecia antică) va exista și politichie.

Revenind la lucruri ceva mai pragmatice. Se pare că acum pe val este USL-ul. Căderea guvernului Ungureanu la moțiunea de ieri era de prevăzut/așteptat, așa cum a fost de prevăzut și căderea lui Boc, imediat după protestele ce au început în Piata Universității pe 13 ianuarie a.c. Mai rămâne Băse.
Am fost în Piață atunci în ianuarie și am simțit foarte bine pulsul societății. Era foarte clar, și este foarte clar și azi, că în RO, indiferent de conștiința politică a fiecărui cetățean, lumea vrea schimbare.
Schimbarea (politică) de azi se numeste USL, ne place sau nu, îi simpatizăm sau nu, avem încredere în ei sau nu. Nu-mi pun eu mari sperante nici în USL, dar n-am ce face, pot doar să aștept, să văd, să constat – concret pe baza de fapte/actiuni, dacă USL-iștii sunt în stare de ceva sau nu, dacă flagelul corupției îi va atinge sau nu, fiindcă politichia/puterea doar cu corupție și cu oase roase se poartă (și asta cam peste tot în lume).

Trecând în fine la realitatea careiană și încercând să răspund în felul ăsta lui @Karcsi, lui @cititor, lui @Mihai, etc.:

Am mai scris asta, raportul demografic existent în prezent în Carei, îi dă cele mai mari șanse în alegerile locale lui jenoke și alor lui. jeneuche este greu de bătut în alegerile locale pentru postul de primar. Șanse împotriva lui n-ar fi avut decât un om integru, indiferent de nație (român, maghiar, șvab sau evreu), dar bun profesionist, bun administrator, bun gospodar, nemânjit, unul mai presus de orice bănuială, și în plus – independent. De ce independent? – asta fiindcă etnia maghiară din oraș va prefera să-l voteze din nou pe jenoke, din spirit de castă, decât să voteze orice alt candidat înregimentat la vre-un partid, oricine ar fi acesta.

Am întrevăzut eu și niște favoriți de ai mei la un moment dat. Dar cel pe care-l voiam/simpatizam eu, deși nu l-am întâlnit niciodată în viață, nu l-am privit niciodată în ochi, nu i-am strâns niciodată mâna; n-a vrut el să candideze, se pare din motive pur personale, iar cel pe care l-aș propune azi, dar fără să-l fi consultat nici pe el vreo-dată, mă refer la Kara, are deja 70 de ani și sunt convins că n-ar accepta nici el, fiindcă are alte planuri, mult mai științifice decât o primărie.

Aici ar fi fost loc ca @jeneuche, @Mihai, @cititor, @Lajcsi, etc, adică cei ce TRĂIESC în oraș, cei ce simt evenimentele chiar de la sursă, să fi scos la iveală alți candidați potriviți pentru a fi propuși/aleși în fruntea orașului, fiindcă deși eu nu cunosc azi mai mult de 50 de persoane din oraș, sunt convins că oameni „brava” mai există foarte mulți – cu sutele sau cu miile chiar – in Carei.

Din păcate, azi 28 aprilie 2012 este deja târziu, chestia cu lista candidaților pentru alegerile locale s-a cam fumat. Si concursul de pescuit de la lacul Ianculești (astept cu nerabdare rezultatele/clasamentul).

Cred că nu ne va râmâne decât consolarea că pe comuniștii ce urmează a fi (re)aleși pe plan local (@cititor i-a nominalizat pe kovacs, beko si visnyai – o fi știind el bine de ce!) lumea îi cunoaște deja, știm deja foarte bine ce le poate pielea, ce potențial destructiv au, la ce putem să ne așteptăm de la ei.

Nu știu însă dacă ei înțeleg/realizează azi – 28 aprilie 2012, că UDMR-ul nu va mai participa la guvernare în următorii cel puțin 4 ani, și dacă jol erzem a vizeletemen, nici nu va mai intra în Parlament din toamnă, fiindcă le va pune bețe în roate europarlamentarul, cel fost episcop.

Atunci atunci când vor înțelege chestia asta, s-ar putea să fie deja prea târziu, s-ar putea să nu mai aibă pe unde să o întoarcă, s-ar putea să nu mai poată migra la alte partide, ca păsările călătoare – mă refer în special la ciori.

Nu sunt foarte trist nici pentru faptul că jenoke si ai lui vor mai obține – se pare inevitabil – un nou mandat de 4 ani. Voi avea cel puțin un cal de bătaie, voi avea de cine să mai fac mișto și în următorii 4 ani, viața va fi chiar mai veselă cu ei la onkormanyzat. PĂCAT DOAR DE CAREIENI!

In rest, s-auzim numai de bine!

de kevin la 28 aprilie 2012 - 19:20

nici ungurii din carei nu sunt asa prosti sa merga toti cu unu venit cu batyu din cine stie ce ponyvas.au si ei oamenii lor de buna clasa si cu maniere la care le pasa de acest oras si nu distrug si prapadesc totul.nici macar pentru kovacs nu tine mereu cu minciuna si furtul.va fi ac si pentru cojocul lui.

de Horia Mărieș la 28 aprilie 2012 - 19:40

@kevin: Să vă audă cel de Sus. Știu f. bine că nu sunt deloc proști. Dimpotrivă.

de butamagyar la 28 aprilie 2012 - 22:07

kevinke lasa tu ungurii ca stiu ei cu cine sa voteze
crezi ca tine vrajeala ta???!
voi vreti sa dezbinati ungurii sa voteze cu mai multi candidati de-ai lor si astfel sa ciupeasca favoritii vostrii penelisti ciolanul
boros erno a avertizat ungurii ca spera sa nu fie prosti si sa voteze mai multi candidati pentru ca e doar o vrajeala a opozantilor lor si scopul ei este de a-i face pe unguri sa voteze cat mai multi candidati
divide et impera?? nu prea tine
incercati altceva poate iese

de mihai la 28 aprilie 2012 - 22:35

@butamagyar
ramaneti strans uniti in jurul partidului, pentru ca exact asa veti pierde pe termen lung. de ce veti pierde? pentru ca nu puteti sa scapati de sovinii care va conduc si astfel veti considerati toti la fel cu ei, adica sovini, chiar daca, evident, nu sunteti toti la fel. treaba voastra, votati voi cu cine stiti voi, dar nu peste mult timp veti fi obligati sa alegeti intre sovinismul minoritar care va condamna la izolare si un europenism real, nu cel mimat de udmr. ca sa intelegeti ce zic, uitati-va singuri la doua lucruri si trageti concluziile: 1) Ungaria are neintelegeri cu toate statele vecine ei (poate mai putin cu Ucraina) din cauza minoritatilor maghiare din aceste state; 2)minoritatea maghiara din Romania acuza mereu statul si partidele romanesti de discriminari si sovinism, insa nu se delimiteaza niciodata de sovinii si extremistii proprii, aparandu-i pe toti, de la horthy pana la kun bela, trecand evident pe la tokos, marko si kelemen. credeti ca „2)” va dura mult? mai aveti putin si udmr ori isi prezinta statutul politic la tribunal, ori va inceta sa mai participe la alegeri si veti avea un singur deputat care sa reprezinte ungurimea din Romania, asa cum au si celelalte minoritati.

de Horia Mărieș la 28 aprilie 2012 - 22:55

@butamagyar:

– V-ați ales foarte inspirat pseudonimul (alias-ul).
Vă și caracterizează?

Boros Erno este cel mai inspirat si cel mai bine intenționat consilier electoral al UDMR-ului. Faceți exact ce vă zice el, că le zice bine!
Ii urmărim și noi cu multă nerăbdare și cu foarte mare atenție lăturile mâzgălite săptămânal pe hârtia de toaletă numită Nagykaroly es Videke.

Intre noi fie vorba, cât costă oare pe contribuabilul careian faptul că Boros Erno măzgălește săptămânal, pe post de redactor șef, în loc să-și vadă de treaba pentru care este angajat la primărie, aia – dacă nu mă înșel – de la Relații cu Publicul? Aud?

In caz că greșesc, și el încasează degeaba bani din altă parte, din alt birou/serviciu, dar tot de la Primăria Carei, vă rog frumos să mă scuzați.

Dar Dvs., stimate @butamagyar, care în ciuda alias-ului ales, se pare că le stiți bine pe toate, puteți răspunde oare la întrebarea de mai sus?

Că doar nu l-o fi plătind primașul direct din salariul lui, că tot îl are el proprit 30%. Doar n-o fi primașul nostru chiar atât de fraier!

Eu cred că pe Boros Erno trebuie să-l plătim – și dacă se poate, cât mai bine – tot noi, pârliții de contribuabili careieni.

de Radu la 29 aprilie 2012 - 06:45

Rusine conducatorilor udmrului in frunte cu cei doi primari care isi bat joc de romanii din Carei pe fata! In ce comunitate maghiara unde au peste 45% nu isi au un viceprimar???Urla ca din gura de sarpe ca nu au drepturi dar ei le taie romanilor si dreptul de a avea un reprezentant in conducerea orasului.Urmariti sa vedeti ca nu au votat nici un roman in nici o comisie.PNLul are 5 consilieri si este a doua putere politica in oras datorita voturilor careienilor pe care cei doi primari ii sfideaza!Arunca acuma maruntisuri pe la biserici si asociatii in disperare dar nu are curaj sa explice de ce nu avem viceprimar roman la Carei!Vedeti cum arata scolile conduse de unguri si ce primesc scolile cu directori romani.Aceasta e realitatea pe care incearca sa o ascunda.Consilierul personal al primarului este platit de la primarie si nu da pe acolo insa e redactorul sef al fituicii unguresti platite tot din banii orasului!Sa nu mai spunem ca cei doi primari nu stapanesc nici condeiul si nici tastele unui calculator in anul de gratie 2012.Acesta e stadiul in care a reusit udmrul sa aduca orasul!Feudalism inapoiat si ne miram ca pleaca tinerii.

de Ghici. la 29 aprilie 2012 - 09:41

@ Horia Maries,
Puteti citi clasamentele de la concursul de pescuit in urmatorul link,precum gasiti si multe alte dezvaluiri.

http://lacianculesti.forumulmeu.ro/t178-concurs-de-pescuit-la-ianculesti

de Horia Mărieș la 29 aprilie 2012 - 10:26

@Ghici: Mulțumesc frumos.

Lasati un comentariu