19 mai la Teatrul de Nord

• publicat la: 16 mai 2012
19 mai la Teatrul de Nord

Sâmbătă 19 mai, de la ora 18.00 Teatrul de Nord  prezinta la  Sala Studio  Incubator 13

PISICA VERDE de Elise Wilk,regia: Rareş Budileanu,scenografia: Székelyfi Katalin

PR: Keresztes Franciska,Szepessy Katalin

management: Manuela Bani,Ioan-Adrian Menchiu

distribuţia:

Bianca: Cendana Trifan

Dani: Alin Stanciu

Boogie: Andreea Terciu

Roxana: Amelia Toaxen

Flori: Monika Tompos

Robert: Petru Zota

durata spectacolului: 55’

Spectacol realizat în cadrul proiectului european „Practică Teatrală în Regiunile Centru şi Nord-Vest”,implementat de Asociaţia Centrul Multimedia Teatru74 în parteneriat cu Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş. Spectacolul a ocupat locul I la festivalul organizat în cadrul aceluiaşi proiect.

Piesa spune povestea unor adolescenţi. Piesa spune o poveste de dragoste. Ca multe poveşti de dragoste din adolescenţă, e vorba de o iubire neîmpărtăşită. Piesa spune o poveste despre o crimă. E o poveste pe care o ştim cu toţii: am citit-o în ziar sau am văzut-o la ştiri. În primul rând însă, ea vorbeşte despre puterea imaginaţiei. Care ne salvează de lumea gri în care trăim.

Sâmbătă 19 mai, de la ora 19.00,Teatrul de Nord  prezinta in  Sala Mare,Teatrul Regina Maria Oradea,cu piesa BILOXI BLUES de Neil Simon,traducerea: Ştefan Statnic,regia: Ovidiu Caiţa, scenografia: Szabó Anna Boglárka

distribuţia:

Roy Selridge: Pavel Sîrghi

Joseph Wykowsky: Şerban Borda

Don Carney: Florian Silaghi

Eugene Morris Jerome: Răzvan Vicoveanu

Arnold Epstein: Ciprian Ciuciu

Sergentul Toomey: Richard Balint

Daisy: Adela Lazăr

James Hennesey: Alexandru Rusu

durata spectacolului: 1 h, 40’ (cu pauză)

spectacol titrat în limba maghiară

Deşi textul vorbeşte despre felul în care cruzimea nebunească, aproape sadică a sergentului Toomey, mai rea şi mai puternică decât războiul în sine, îi dezumanizează pe soldaţi, anihilându-le la prima vedere personalităţile, spectacolul de la Oradea merge aproape împotriva lui. Şi este o demonstraţie despre felul în care dezumanizarea eşuează.

Soldaţii, dincolo de episoadele extreme la care sunt supuşi – masa la care sunt obligaţi să mănânce şi ultima firimitură dintr-o mâncare ce le face silă,drumul prin mlaştină la miezul nopţii, lustruitul wc-urilor, flotările – îşi păstrează adevărurile personale. Iar situaţiile extreme, tensiunile dintre ei înşişi, adesea mai rele decât cele la care îi supune Toomey, sunt etape parcurse veridic de fiecare dintre ei în montarea lui Ovidiu Caiţa. (…)

Spectacolul de la Teatrul din Oradea este o propunere valabilă şi are avantajul că s-ar putea plia, cu puţin efort,pe aproape orice tip de spaţiu şi, mai ales, dezvăluie un regizor care ştie să nuanţeze legăturile dintre personaje şi să le pună în valoare. (Monica Andronescu – Revista Yorick)

Sâmbătă,19 mai, ora 21.30,la Muzeul de Artă,Asociaţia ARTemotion Oradea prezinta

NU-S PARALE-N BUZUNARE,o comedie după cupletele lui Constantin Tănase ,

cu: Sebastian Lupu şi Oana Lianu

Spectacol de comedie bazat pe cupletele lui Constantin Tanase. Oana Lianu interpretează rolul Mariei Tănase, alături de actorul Sebastian Lupu, în rolul marelui comediant Constantin Tănase.

„…un spectacol în care îşi dau întâlnire nici mai mult, nici mai puţin decât Constantin Tănaseşi Maria Tănase! Fericită şi incredibilă coincidenţă de nume!

Actorul a invitat-o alături de el pe una dintre cele mai talentate naiste din România,orădeanca Oana Lianu, supranumită şi „prinţesa naiului”, între altele şi profesor doctor la Facultatea de Muzică.Sărăcia şi prostia, hoţia şi minciuna, impostura şi ticăloşia politicienilor, corupţia, mitocănia îmbogăţiţilor peste noapte, drumurile proaste, mizeria, snobismul, puterea corupătoare, foamea, murdăria de pe străzi, abuzurile de tot felul,miniştri „puşi să fie”, taxe peste taxe, amantlâcuri şi trădări de tot felul,Europa „cu ochii pe noi”…

Dar ce teme arzătoare n-a atins Tănase în cupletele lui! Şi cum să nu se amuze cu oarecare tristeţe, ce-i drept, tinerii, auzind că în România problemele au cam rămas aceleaşi în ultima… sută de ani!?” (Elisabeta Pop, Teatrul azi).

Preţurile biletelor şi abonamentelor:

Abonament pentru toate spectacolele: 300 lei

Abonament pentru 12 spectacole (la alegere): 190 lei

– spectacole la Sala Mare: 20 lei

– spectacole la Sala Studio: 15 lei

– spectacole la Muzeul de Artă: 15 lei

– pentru spectacolele de la Teatrul Odeon Bucureşti, Teatrul Regina Maria Oradea şi

Kamaraszínház Budapesta: 25 lei

– spectacole la Turnul Pompierilor:  intrarea liberă

Lasati un comentariu