Eugeniu Avram este noul Prefect

• publicat la: 8 mai 2012
Eugeniu Avram este noul Prefect

Incepând de azi, prefectul judetului Satu Mare este Eugeniu Avram, membru al Partidului Social Democrat si şef al laboratorului din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare.

Cristian Sasu, prefectul  de doar trei săptămâni va fi menţinut pe funcţia de subprefect,în locul lui Pataki Csaba,datorită capacităţii sale profesionale.

Eugeniu Avram este de profesie medic veterinar, a activat in politica in perioada anilor 90, după care s-a retras pentru o perioadă. Este o persoana onestă, potrivită pentru această funcţie.A fost şi cadru didactic la Universitatea Vasile Goldiş.

Potrivit declaraţiei de avere din 2011, Eugeniu Avram deţine două terenuri, două apartamente în Satu Mare, un autoturism Renault Laguna fabricat în 2004, are depozite bancare de 10.000 de euro, un credit de 10.000 de dolari scadent în acest an şi  acţiuni în valoare de 2.000 de lei la Agro Industriala Carei.

redacţia


comentarii

de Horia Mărieș la 9 mai 2012 - 04:59

E bine, e rău?.

Județul Satu Mare are incepand de azi un nou prefect.
Ca toate celelalte județe din țară.

Conform „Legii privind prefectul și instituția prefectului, Legea nr. 340/2004”, prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local și asigură, la nivelul județului aplicarea și respectarea Constituției, a legilor, a ordonanțelor și a hotarârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum și a ordinii publice. Pe de altă parte, prefectul poate verifica măsurile întreprinse de primar în calitatea lor de reprezentanți ai statului în unitatea administrativ-teritorială și poate sesiza organele competente în vederea stabilirii măsurilor necesare, în condițiile legii.

SUGESTIE în atenția Instituției Prefectului Județului Satu Mare.

Sugerăm cu tot respectul cuvenit noului prefect să înceapă verificările respective cu U.A.T. (Primăria) Mun. Carei, adică cu municipiul care se află primul, în ordinea alfabetică, pe listei municipiilor din judet.
Nu din alt motiv.

Domnul consilier juridic Domuț Sebastian împreună cu echipa sa se poate muta imediat pentru câteva zile la Carei (sau poate face comod naveta Satu Mare – Carei) în vederea verificării legalității activității și a actelor emise de Primăria Carei în ultima perioadă de timp, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 428/2010 al Prefectului județului Satu Mare.

Incepând cu nimicuri ca cele legate de reînoirea declarațiile de avere, de modul în care se face informarea contribuabililor pe portalul primăriei, până la verificarea modului în care s-au făcut licitațiile pentru încredințare și cum s-au cheltuit banii pentru lucrărilor importante din Municipiul Carei, cum ar fi reabilitarea Castelului, reabilitarea Szarvas Fogado, reabilitarea Cazarmei, lucrarile de asfaltare, lucrarile de rupere-plantare flori, înfrumusețare parcuri, etc.

După control, rugăm frumos emiterea unui comunicat de presă privind rezultatele controlului.

In felul acesta contribuabilii și votanții careieni si-ar putea face o părere obiectivă privind activitatea actualei echipe aflată la cârma municipiului.
N-ar mai fi loc de cârcotași și de bârfele lor răuvoitoare.

Ar mai fi și timp suficient până la data alegerilor locale din 10 iunie.

Nu nutrim speranța că această sugestie va fi auzită la Instituția Prefectului Județului Satu Mare și că va fi și însușită.

Sau poate totuși? Rămâne de văzut.

In rest, s-auzim numai de bine.

de mihai la 9 mai 2012 - 05:35

corect

de psdist la 9 mai 2012 - 05:45

asteptam si demascarea mafiei careiene care conduce orasul spre dezastru!sa vedem ce va face prefectul si senatorul cu udmrul chiar daca pentru unii a fost mana cereasca un tun doua din banii statului roman!!!

de revoltatu la 9 mai 2012 - 06:31

Judecatorii care lustruiesc parchetele – o prioritate pentru viitorul ministru al Justitiei Sunt usor de recunoscut dupa solutiile care le dau, dupa faima proasta pe care si-au facut-o in lumea avocatilor si a colegilor de breasla. Si mai ales dupa lipsa de vointa in a sanctiona erorile si abuzurile …., cu incalcarea drepturilor celor …. Ei sunt acei judecatori care, din motive numai de ei stiute, prefera sa mearga pe mana…, indiferent de adevarul din dosare. Judecatorii de serviciu ai … au devenit o plaga a Justitiei!
Nicicand in trecut nu s-a mai vazut spectacolul din ultimii ani …

Lasati un comentariu